Canyonlands National Park

Mesa Arch, Canyonlands national park, Utah

Canyonlands National Park

Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied

Ben je een liefhebber van spectaculaire uitzichtpunten en mooie wandelingen? Zet koers naar het Canyonlands National Park, een geweldig natuurpark in de Amerikaanse staat Utah. Je kunt er dagen wandelen zonder iemand tegen te komen en schitterend kamperen tussen de bijzondere rotsformaties.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Canyonlands National Park

Het Canyonlands National Park heeft grote roestbruine rotsformaties, diepe kloven en ander spectaculair natuurschoon. Je hebt er drie districten met elk hun eigen bezienswaardigheden en hoogtepunten. Huur een 4x4 en volg de onherbergzame paden tot diep in het park en blijf een paar dagen hangen om alles op je gemak te kunnen bekijken.

Islands in the Sky District

Het Islands in the Sky District is gelegen in het noorden van Canyonlands National Park en is het best bereikbare deel van het park. Hier kom je verreweg de meeste andere bezoekers tegen, en je vindt er schitterende bezienswaardigheden, uitzichtpunten en wandelingen. Vlak bij de ingang ligt het bezoekerscentrum waar je meer informatie krijgt over het park en waar een aantal wandelingen beginnen.

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Grand View Point

Een van de hoogtepunten in het Islands in the Sky District is het Grand View Point. Vanaf dit uitzichtpunt heb je grandioze vergezichten over diepe ravijnen en kleurrijke rotsformaties. Helemaal tijdens zonsondergang is dit een van de mooiste plekken in het park. Je kunt er komen door de Grand View Point Trail te volgen, een vrij eenvoudige wandeling van drie kilometer. Het is ongeveer een half uur lopen naar het uitzichtpunt.

Upheaval Dome

De Upheaval Dome is een indrukwekkende landschap dat ontstond na de inslag van een meteoriet. De krater is vijf kilometer breed en is volgens onderzoekers zo’n 170 miljoen jaar geleden ontstaan. Vanuit de lucht is de omvang van de krater het best te zien, maar ook vanaf het uitzichtpunt is het een indrukwekkend plaatje. Rondom de krater liggen verschillende wandelroutes, waaronder de Whale Rock Trail, de Upheaval Dome Trail en de Syncline Loop Trail.

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Needles District

Het Needles District heeft zijn naam te danken aan de kleurrijke zandstenen rotsformaties die je hier overal in de omgeving tegenkomt. Needles District staat bekend om de vele wandelpaden en routes waar je dagen zoet mee kan zijn. Er is één camping waar je je tent kan opzetten en als uitvalsbasis kan gebruiken om dit gebied te bezoeken.

Big Spring Canyon Overlook

De Big Spring Canyon is een uitgestrekte kloof waar het uitzicht wordt gedomineerd door grillige bergwanden en kleurrijke rotspartijen. Vanaf de Big Spring Canyon Overlook heb je een ongehinderd uitzicht over dit natuurschoon en kun je mijlenver kijken. Vanaf het bezoekerscentrum is het ongeveer 10 kilometer rijden naar de Big Spring Canyon Overlook.

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Chesler Park

In het hart van het Needles District ligt Chesler Park, een grote open vlakte die wordt omringd door tal van zandstenen pilaren. Hier kun je goed zien hoe dit deel van het park aan zijn naam kwam en je kijkt er je ogen uit. De Chelser Park Viewpoint Trail is 10 kilometer lang en leidt je langs de bijzondere rotsformaties.

Maze District

Het Maze District is het meest onherbergzame stuk van het Canyonlands National Park. Het ligt behoorlijk afgelegen en je kunt er alleen komen met een 4x4. Wil je deze plek bezoeken, trek daar dan genoeg tijd voor uit en neem genoeg eten en drinken mee. De meeste bezoekers blijven drie dagen in dit deel van het park hangen, maar je kunt er ook makkelijk een week spenderen.

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Chocolate Drops

De Chocolate Drops is een groepje zandstenen rotsformaties die kaarsrecht omhoog steken en vormen een van de prominentste bezienswaardigheden in het Maze District. Wil je deze plek van dichtbij bewonderen, dan moet je eerst vier uur lang een hobbelige zandweg volgen. De wandeling zelf is vervolgens niet heel lastig, want er loopt een vrij vlak pad naar de voet van de Chocolate Drops. Heen en terug ben je ruim 14 kilometer onderweg.

Horseshoe Canyon

De Horseshoe Canyon is de plek waar enkele bijzonder goed bewaarde rotstekeningen zijn gevonden. De Great Galery bevat enkele gedetailleerde en levensgrote tekeningen die waarschijnlijk al zo’n 2000 jaar oud zijn. Om er te komen moet je een wandelroute van ruim 11 kilometer afleggen en flink wat hoogteverschil overbruggen.

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park

Reizen naar Canyonlands National Park — Hoe kom je er?

Het Canyonlands National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Utah, op ongeveer 40 minuten rijden van het stadje Moab. In deze regio vind je ook het dichtstbijzijnde vliegveld: Canyonlands Field Airport. Hier kun je een huurauto ophalen (bij voorkeur een 4x4!) en naar het park rijden.

Eenmaal aangekomen in het park ben je op jezelf aangewezen. Behalve de 2 bezoekerscentra in Islands in the Sky District en Needles District zijn er maar bar weinig voorzieningen. Het Island in the Sky District wordt door veel mensen bezocht, maar in het Needles District en met name in het Maze District kom je vrijwel niemand tegen.

Populaire reizen naar Canyonlands National Park

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Canyonlands National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,4

Geweldig land

Nederland
Camperreis
07-09-2022

Wij maakten een camperrondreis door Amerika van 5 weken. Onvergetelijk! Wat een fantastische landschappen en we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Las Vegas leuk om eens meegemaakt te hebben, maar de natuurgebieden hebben ons het meeste kunnen bekoren. Fantastische reis gehad en een ervaring om nooit te vergeten!

Mary en Ed
Gereisd met partner
8,7

Adembenemende rondreis door West-Amerika!

Amerika
12-02-2017

Wow wat een reis! Wij hebben 3,5 week echt onze ogen uitgekeken tijdens die rondreis per camper!
De helicoptervlucht boven de Grand canyon was super indrukwekkend, ook al die mooie natuurparken als Bryce, Sedona en Sequioa waren ontzettend gaaf. De zon die rond het middaguur in de antilope canyon naar binnen komt vallen was een adembenemend gezicht. Verder de steden San Francisco is een wereldstad waar alles kan en ontzettend mooi is!
Los Angeles is ook heel erg de moeite waard met de mooie stranden en de fantastische omgeving.

Karin van Hameren
Gereisd met partner in June 2016
7,8

Ruwe,mooie natuur , vooral de canyons en de woestijn. Daarnaast de luxe van Las Vegas en Hollywood en niet te vergeten San Francisco, San Diego en Los Angeles

Amerika
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Rondreis per bus met toch veel vrije tijd om de dag zelf in te vullen.
Veel gewandeld in de canyons en de grote steden bezocht waar op elke straathoek wel iets te beleven valt.
Ook Las Vegas was de moeite waard. Echt een aanrader ( ik had dit niet zo verwacht).
Kortom, het was echt de moeite waard.

Angèle Cleeren
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Schitterende rondreis door zuid-west amerika

Amerika
Fly-drive met TUI
11-02-2017

Zuid-West amerika is de perfecte combinatie tussen natuur en steden. Extreem mooie national parken en geweldige steden zoals LA ( vooral de kust) en San Francisco. Aanraders zijn de panorama trail in Yosemite, Angels Landig in Zion, Queens garden in Bryce en Rim to Rim (Bright angel - South Kaibab) bij de Grand Canyon

Niels
Gereisd met partner in September 2015
9,6

Washington - New York

Amerika
Individuele rondreis met TUI
07-02-2017

Prachtige eerste kennismaking met Amerika. Twee totaal verschillende maar minstens even boeiende steden bezocht. Allebei bruisende steden waar op elk plein of elke straathoek wel iets te beleven valt en dat naast het rijke aanbod aan monumentale bezienswaardigheden. Door deze reis heb ik zin gekregen om meer steden / landen te gaan ontdekken. Voor ons geen all-in zwembadvakanties meer, deze steden hebben mij overweldigd!

Everaert
Gereisd met gezin in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika