Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park

Het gehele jaar mooi

Het Great Smoky Mountains National Park ligt op de grens van de staten Tennessee en North Carolina, en omvat een schitterend natuurgebied dat werd uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het park is het gehele jaar geopend en elk seizoen de moeite waard.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Great Smoky Mountains National Park

Wist je dat het Great Smoky Mountains National Park het drukst bezochte nationale park is op Amerikaanse bodem? Jaarlijks trekken maar liefst 10 miljoen bezoekers naar dit spectaculaire natuurpark, dat gunstig is gelegen ten opzichte van de steden Nashville, Charlotte en Atlanta.

Visitors Center

Een goed startpunt van je bezoek aan het Great Smoky Mountains National Park is het bezoekerscentrum. Binnen de grenzen van het park vind je er twee: eentje aan de kant van Tennessee en eentje in North Carolina. Hier kun je informatie krijgen over de verschillende wandelingen, zoals kaarten en routeplanners. Daarnaast vind je er enkele faciliteiten, waaronder toiletten. Hier vertrekken ook wandelingen onder leiding van parkrangers.

Great Smoky Mountains National Park
Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park
Great Smoky Mountains National Park

Newfound Gap Road

Er rijden geen bussen in het Great Smoky Mountains National Park, dus ben je al snel aangewezen op je eigen vervoer. De Newfound Gap Road is de 50 kilometer lange hoofdweg die dwars door het park loopt. Langs de route liggen enkele bezienswaardigheden en historische plekken, en zijwegen leiden naar mooie uitzichtpunten zoals Clingmans Dome.

Appalachian Trail

De bekendste wandeling in het Great Smok Mountains National Park is de Appalachian Trail, dat deels door het park loopt. Deze totale wandelroute is 3488 kilometer lang en doorkruist maar liefst 14 Amerikaanse staten. Alleen de echte fanatiekelingen lopen de gehele route, maar als bezoeker van het park is het leuk om een stukje van het pad te volgen. Het stuk van de Appalachian Trail dat het park doorkruist is zo’n 110 kilometer lang.

Great Smoky Mountains National Park
Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park
Great Smoky Mountains National Park

Laurel Falls Trail

Behalve de Appalachian Trail zijn er nog tal van andere mooie wandeltochten te maken in het Great Smoky Mountains National Park. Een leuke en makkelijke wandeling is de Laurel Falls Trail, een pad van vier kilometer lang. De route begint nabij het Sugarlands bezoekerscentrum en leidt je via een verhard pad naar Laurel Falls. Al slingerend loop je langzaam omhoog tot je uiteindelijk aan de voet van de waterval staat en ongehinderd uitzicht hebt over het indrukwekkende plaatje. Je kunt hetzelfde pad terug nemen of de brug oversteken en via het onverharde pad teruglopen.

Cades Cove

Een van de hoogtepunten in het Great Smoky Mountains National Park is Cades Cove, een vallei waar zich over het algemeen veel dieren laten zien. Vanwege de grote open ruimte heb je zomaar kans om wasberen, vossen of elanden tegen te komen, en met een beetje geluk zelfs een bruine beer. De beste manier om dit deel van het park te bekijken is vanaf de fiets. De Cades Cove Loop Road is 17 kilometer lang en doorkruist een ongerept natuurgebied met volop oude kerken en houten blokhutten. Zet bijvoorbeeld koers naar Cable Mill, waar je een verzameling van oude stallen en bouwwerken kan bekijken. Er zijn fietsen te huur bij de Cades Cove Visitor Center. Je kunt eventueel ook een nachtje blijven slapen op de Cades Cove Campground.

Great Smoky Mountains National Park
Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park
Great Smoky Mountains National Park

Clingmans Dome

Het hoogste punt in het park wordt gemarkeerd door de 2025 meter hoge Clingmans Dome. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal mooi en je ziet er meteen waar de naam Great Smoky Mountains vandaan komt: met name in de ochtend zijn de omringende bergtoppen omringd door nevel. Om er te komen moet je met de auto de weg omhoog volgen om vervolgens nog een paar honderd meter te klimmen naar de top van de berg. Hier vind je het uitzichtpunt dat een panoramisch uitzicht biedt over de omgeving.

Mortons Overlook

Behalve het uitzichtpunt op Clingmans Dome is ook de Mortons Overlook het bezoeken waard. Het uitzicht zul je wellicht herkennen van de reisgidsen en ansichtkaarten en dat is niet voor niets. Je hebt er een schitterend uitzicht over de duizenden boomtoppen en de Newfound Gap Road die zich beneden je een weg baant door het dal. Veel bezoekers bewaren Mortons Overlook voor het laatst, want de zonsondergang is hier waanzinnig mooi. Vooral in de zomermaanden staat de zon precies goed en kleurt de lucht van roze naar paars naar diepblauw.

Great Smoky Mountains National Park
Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park
Great Smoky Mountains National Park

Reizen naar Great Smoky Mountain National Park — Hoe kom je er?

Het Great Smoky Mountains National Park is gelegen in het grensgebied van de staten Tennessee en North-Carolina, en is het gehele jaar te bezoeken. Het park ligt precies tussen de steden Nashville, Charlotte en Atlanta, alledrie op ongeveer 4 uur rijden van het park. Maak je een rondreis door dit deel van The States, dan is het park een logische halte. Ga je liever vliegen, dan kun je eventueel ook reizen via de luchthavens van Knoxville op 26 mijl en via Asheville op 60 mijl van het park. Vanwege de uitgestrektheid van het park zijn er twee toegangswegen en kun je het park vanuit beide staten bereizen.

Populaire reizen naar Great Smoky Mountains National Park

Blogs over Great Smoky Mountains National Park

· Suzanne van Duijn
Verborgen parel in de USA: Great Smoky Mountains National Park
Dit prachtige stukje natuur in het oosten van Amerika barst van de flora en fauna, inclusief zwarte beren!

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Great Smoky Mountains National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,4

Geweldig land

Nederland
Camperreis
07-09-2022

Wij maakten een camperrondreis door Amerika van 5 weken. Onvergetelijk! Wat een fantastische landschappen en we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Las Vegas leuk om eens meegemaakt te hebben, maar de natuurgebieden hebben ons het meeste kunnen bekoren. Fantastische reis gehad en een ervaring om nooit te vergeten!

Mary en Ed
Gereisd met partner
8,7

Adembenemende rondreis door West-Amerika!

Amerika
12-02-2017

Wow wat een reis! Wij hebben 3,5 week echt onze ogen uitgekeken tijdens die rondreis per camper!
De helicoptervlucht boven de Grand canyon was super indrukwekkend, ook al die mooie natuurparken als Bryce, Sedona en Sequioa waren ontzettend gaaf. De zon die rond het middaguur in de antilope canyon naar binnen komt vallen was een adembenemend gezicht. Verder de steden San Francisco is een wereldstad waar alles kan en ontzettend mooi is!
Los Angeles is ook heel erg de moeite waard met de mooie stranden en de fantastische omgeving.

Karin van Hameren
Gereisd met partner in June 2016
7,8

Ruwe,mooie natuur , vooral de canyons en de woestijn. Daarnaast de luxe van Las Vegas en Hollywood en niet te vergeten San Francisco, San Diego en Los Angeles

Amerika
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Rondreis per bus met toch veel vrije tijd om de dag zelf in te vullen.
Veel gewandeld in de canyons en de grote steden bezocht waar op elke straathoek wel iets te beleven valt.
Ook Las Vegas was de moeite waard. Echt een aanrader ( ik had dit niet zo verwacht).
Kortom, het was echt de moeite waard.

Angèle Cleeren
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Schitterende rondreis door zuid-west amerika

Amerika
Fly-drive met TUI
11-02-2017

Zuid-West amerika is de perfecte combinatie tussen natuur en steden. Extreem mooie national parken en geweldige steden zoals LA ( vooral de kust) en San Francisco. Aanraders zijn de panorama trail in Yosemite, Angels Landig in Zion, Queens garden in Bryce en Rim to Rim (Bright angel - South Kaibab) bij de Grand Canyon

Niels
Gereisd met partner in September 2015
9,6

Washington - New York

Amerika
Individuele rondreis met TUI
07-02-2017

Prachtige eerste kennismaking met Amerika. Twee totaal verschillende maar minstens even boeiende steden bezocht. Allebei bruisende steden waar op elk plein of elke straathoek wel iets te beleven valt en dat naast het rijke aanbod aan monumentale bezienswaardigheden. Door deze reis heb ik zin gekregen om meer steden / landen te gaan ontdekken. Voor ons geen all-in zwembadvakanties meer, deze steden hebben mij overweldigd!

Everaert
Gereisd met gezin in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika