Monument Valley

Monument Valley

Het klassieke Wilde Westen landschap

Monument Valley, met haar uitgestrekte woestijnlandschap en piekerige roestbruine rotsen, behoort tot de meest iconische plaatjes van heel Amerika. Laat je hier rondleiden door de Navajo Indianen en luister naar de verhalen van vroeger. Monument Valley is geweldige plek die niet op je lijstje mag ontbreken.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Monument Valley

De spectaculaire rotsformaties van Monument Valley schitterden in vele films en reclames. Het is het ultieme decor van de verhalen uit het Wilde Westen, en reken maar dat je fantasie hier op de vrije loop gaat. Huur een auto met vierwielaandrijving en rijd door het bijzondere landschap. Een avontuur om nooit te vergeten.

Visitor Centre

Een bezoek aan Monument Valley begint bij het Visitor Centre, aan het begin van het park. Behalve een souvenirshop en een cafetaria vind je hier ook een expositie over de geologische geschiedenis van Monument Valley en geschiedenis van haar bewoners, de Navajo Indianen. Op dit punt heb je bovendien al een ontzettend mooi uitzicht over de vallei.

Monument Valley visitor center
Monument Valley visitor center

Monument Valley drive
Monument Valley drive

Monument Valley drive
Monument Valley drive

Valley Drive

Hoewel de uitzichten vanaf het Visitor Centre al ontzettend mooi zijn, is het zeker de moeite waard om ook de auto te pakken en de Valley Drive af te rijden. Deze onverharde weg kronkelt door het desolate landschap en over een lengte van 17 mijl krijg je een goede indruk van dit bijzondere gebied. Onderweg wordt je regelmatig getrakteerd op fenomenaal mooie uitzichten, dus houd je camera in de aanslag.

Houd er echter wel rekening mee dat de weg zeer moeilijk begaanbaar is voor een auto zonder vierwielaandrijving, en dat je huurauto niet verzekerd is op een onverharde weg. Er zijn maar weinig toeristen die zich daardoor laten tegenhouden, maar als je liever geen risico loopt, dan kun je misschien beter met een georganiseerde tour het gebied verkennen.

Rotsformaties

Monument Valley staat bekend om haar vlakke, uitgestrekte landschap, dat wordt onderbroken door de metershoge rotsformaties. De vallei is gevuld met tientallen zandstenen mesas en buttes, hoge rotsen die zijn ontstaan door een erosieproces dat al miljoenen jaren aan de gang is.

Het resultaat is een spectaculair gezicht, maar de meest in het oog springende formaties zijn West Mitten, East Mitten en Merrick Butte, die alledrie maar liefst 300 meter hoog zijn. De eerste twee hebben de vorm van een hand, de derde is vernoemd naar de man die zilver in het gebied vond. Als je met de auto over Valley Drive rijdt, dan heb je aan het begin van de route een geweldig mooi overzicht over deze drie bekendste rotsen. Plan je ritje aan het eind van de middag, want als de zon langzaam achter de horizon verdwijnt kleurt Monument Valley van bruin naar goud, naar rood. Geweldig mooi om te zien!

Monument Valley rotsen
Monument Valley rotsen

Monument Valley, Three sisters
Monument Valley, Three sisters

Monument Valley
Monument Valley

Monument Valley Navajo
Monument Valley Navajo

Navajo-tour

Heb je niet de juiste auto, of durf je het niet aan om zelf de Valley Drive te rijden? Dan kun je ook met een Navajo indiaan op stap. Kies bijvoorbeeld voor een rondleiding per Jeep, te voet, of op de rug van een paard, en maak op een unieke manier kennis met Monument Valley. Het is een best prijzig om met een dergelijke tour mee te gaan, maar daar staat wel tegenover dat je op veel verlaten en verstopte plekken komt, die niet toegankelijk zijn zonder gids. De tour wordt daarnaast opgesierd met verhalen over de tradities en geschiedenis van de Navajo, waardoor de historie van het Wilde Westen even tot leven lijkt te komen.

Wildcat Trail

Het is niet toegestaan om op eigen houtje door Monument Valley te dwalen, maar er is één wandelpad dat je zonder gids mag bewandelen. De Wildcat Trail is een rondje van 3,2 mijl en leidt je in twee uur langs de West Mitten rotsformatie. Het is een vrij makkelijke route, maar goede schoenen en genoeg water zijn wel van belang. Je kan deze tocht het best ’s ochtends vroeg of in de namiddag maken. In de ochtend heb je de plek voor jezelf, maar aan het eind van de middag is de omgeving in het licht van de ondergaande zon nog veel mooier. De Wildcat Trail begint bij de picknickplaats ten noorden van het bezoekerscentrum.

Wildcat Trail, Monument Valley
Wildcat Trail, Monument Valley

Wildcat Trail, Monument Valley
Wildcat Trail, Monument Valley

Reizen naar Monument Valley — Hoe kom je er?

Monument Valley ligt op de grens van de Amerikaanse staten Arizona en Utah. Om er te komen kun je vanuit Nederland vliegen op de steden Phoenix (op 5 uur rijden van Monument Valley) of Las Vegas (op 6 uur rijden). Als je niet gebonden bent aan bepaalde dagen, dan zou je met een beetje puzzelen voor minder dan € 700 een retourticket moeten kunnen vinden. Er gaan echter geen rechtstreekse vluchten naar beide steden, en ergens onderweg moet je dus een keer overstappen. Houd in ieder geval rekening met een minimale vliegtijd van 14 uur.

Eenmaal in The States kun je per huurauto de rest van de route afleggen. Huur een auto op het vliegveld en binnen een halve dag sta je tussen de rotsformaties. En bereid je voor op een spectaculair mooie rit, want vanaf Highway 163 zie je de grillige rotsen al van ver liggen.

Monument Valley
Monument Valley

Monument Valley
Monument Valley

Populaire reizen naar Monument Valley

Blogs over Monument Valley

· Redactie
Deze beelden van een vlucht boven Monument Valley zijn te gek
Wat krijg je als je (stunt)vliegers over Monument Valley, één van de meest kenmerkende en schitterende gebieden van Amerika, laat vliegen? Precies: geweldige beelden!

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Beoordelingen van Monument Valley

De Monument Valley ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis Amerika en bezoek aan Monument Valley.
8,0

Rondreis west USA

Amerika
Monument Valley
28-03-2021

Echt genoten met start in San Francisco kustweg naar Los Angeles, daarna via de Grand Canyon naar Monument Valley en daar gesproken met een indiaan en ook diverse dingen gekocht.
Daarna 2 dagen naar Las Vegas, maar dit is niets voor mij. Daarna 1 week Hawaii prachtig om te zien met oa Vulkanen en 1 dag Pearl Harbour.
Ik wilde nog 1 x naar Hawaii want daar diverse keren geweest met de grote Vaart net als San Francisco.

Jan Schut
Gereisd met vrienden
9,0

Mooi gebied

Amerika
Monument Valley
09-08-2019

Wij hebben de tour gereden met onze huurauto. De weg is niet netjes vlak, maar dat hoort bij de sfeer vind ik. Je hebt genoeg plekken langs de weg waar je kunt stoppen om foto's te nemen. Een adembenemend landschap!

Carmen Kerckhaert
Gereisd met partner
8,0

Gaaf

Amerika
Monument Valley
02-02-2017

Gaaf om hier door heen te rijden. De weg is niet zo goed dus houd hier wel rekening mee. De Indianen zijn niet zo vriendelijk.

Japke Nijholt
Gereisd met partner
8,0

Money money

Amerika
Monument Valley
16-10-2016

Tja, natuurlijk moet je dit park gezien hebben. Maar wij waren wel een beetje teleurgesteld: met een camper mag je niet het park in, dus moet je voor 80 euro pp met een busje. De parkenpas geldt hier niet dus betalen (met een waarschuwing dat je een bewijsje moet hebben van betaling, anders loop je het risico dat een andere medewerker opnieuw geld eist en ze vertrouwen elkaar niet, huh?). De winkel was extreem duur met Navajo-spullen 'Made in Peru'... En ik ben geen zunige stinkerd. Maar hee, anderen hadden er wel de tijd van hun leven ;-)

Nathalie
Gereisd met gezin
10

Jeep Safari

Amerika
Monument Valley
21-07-2016

Aanrader is zeker om een (dure) jeep safari te doen. Het is al het geld meer dan waard! Je komt op plekken waar je met je eigen auto niet mag komen en je krijgt uitleg van een Navajo Indiaan die ook nog de mooiste fotoplaatsen laat zien, met mooie doorkijkjes. Daar kan je zelf niet komen. Dit was één van de hoogtepunten van onze Wild West Amerika reis van juni 2016.

Marianne
Gereisd met partner

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika