Kenai Fjords National Park

Kenai Fjords National Park

Gletsjers en wildernis

De kans is groot dat je nog nooit van het Kenai Fjords National Park in de Verenigde Staten hebt gehoord, want dit park ligt helemaal in Alaska. Ben je echter in de buurt, dan wil je dit prachtige natuurgebied niet overslaan.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Kenai Fjords National Park

Het Kenai Fjords National Park is een uitgestrekte wildernis en bestrijkt een gigantische ijsmassa ten zuiden van de hoofdstad Anchorage. Een spectaculair mooi natuurgebied waar je je even aan het einde van de wereld waant.

Exit Glacier

Het Kenai Fjords National Park omvat de grootste massieve ijsmassa van Noord-Amerika, een gebied van zo’n 800 vierkante kilometer met daarin 35 gletsjers. De meest toegankelijke gletsjer is de Exit Glacier en dat is direct een van de meest gefotografeerde plekjes in het hele park. Je kunt hier vrij eenvoudig met de auto naartoe rijden en in de omgeving kun je ontzettend mooi wandelen. Het is een aanrader om hier je bezoek aan het park te beginnen, want de gletsjer is in de vroege ochtend op zijn mooist als de zon er recht boven staat.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Maak een boottocht

Verreweg het grootste deel van het park bestaat uit water, dus maak in ieder geval een boottochtje door het gebied. Er zijn verschillende aanbieders die dagtours aanbieden, maar kies niet meteen voor de goedkoopste optie. Het is namelijk wel degelijk een aanrader als er ook een gids aan boord is. Zo’n ranger kan je tijdens deze urenlange tocht namelijk alles vertellen over de natuur, het ontstaan van het park en de biodiversiteit. Hij is bovendien een kei in het spotten van wilde dieren, dus alleen daarom al het geld waard. Zo laten zich regelmatig zeeleeuwen zien en kun je met een beetje geluk zelfs een walvis spotten in de verte.

Kajakken

Zit je liever zelf aan het roer, dan is het ook een aanrader om een tocht te maken in een kajak. Kajakken kan je hier als de beste en hoe kun je het park nou beter beleven dan wanneer je zelf over het water peddelt? Absolute beginners wordt afgeraden om een kajak te pakken, maar als je een beetje ervaring hebt kun je aansluiten bij een georganiseerde tour door het park. Mooie plekken om zelf een beetje te peddelen zijn Bear Glacier Lagoon, Aialik Bay en Resurrection Bay.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hiken

Wandelen kun je in het Kenai Fjords National Park als de beste en overal in het park zijn uitdagende routes en trails uitgezet. Rondom de Exit Glacier kun je bijvoorbeeld de vrij ruige Edge of the Glacier Trail lopen, maar dit is ook de plek waar de Harding Icefield Trail begint. Voor deze wandeling mag je zeker de hele dag uittrekken en een flinke conditie hebben, maar de beeldschone uitzichten maken deze wandeling absoluut de moeite waard. Volgens veel rangers is dit zelfs de mooiste korte wandeltocht in heel Alaska. De totale wandeling is ruim 13 kilometer lang en onderweg zul je hoogteverschillen van zo’n 300 meter overbruggen.

Papegaaiduikers

Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je papegaaiduikers kan spotten, maar in het Kenai Fjords National Park heb je grote kans om ze tegen te komen. De grappige zwart-witte beestjes met hun opvallende oranje snavel worden hier regelmatig gespot.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wilde dieren spotten

Welke wilde dieren je nog meer tegenkomt tijdens een bezoek aan het Kenai Fjords National Park? In het park leven vooral veel vogels en zeedieren, waaronder zeehonden, zeeleeuwen, otters, orka’s en zelfs verschillende soorten walvissen. Het vasteland is het domein van onder andere elanden, beren, wolven en lynxen, maar die zullen in de praktijk niet vaak je pad kruisen als je aan het wandelen bent.

Bekijk het park vanuit de lucht

Mocht je nog wat ruimte hebben in je reisbudget, dan is het een absolute aanrader om het park vanuit de lucht te bekijken. Want alleen dan krijg je echt een goed beeld van de uitgestrektheid en enorme ijsmassa. Er zijn verschillende bedrijven in de regio die vluchten over het gebied uitvoeren en de tours zijn bijna allemaal hetzelfde: de rondvlucht duurt ongeveer een uurtje en onderweg heb je ongehinderd uitzicht op de ongerepte natuur van het Kenai Fjords National Park.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Reizen naar het Kenai Fjords National Park — Hoe kom je er?

Toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park is het stadje Seward, dat op ruim 200 kilometer ten zuiden van de stad Anchorage ligt. Je moet ongeveer een halve dag uittrekken om het stuk af te leggen en in de wintermaanden zijn bovendien niet alle stukken even goed begaanbaar. Vanuit Seward kun je vervolgens eenvoudig met de auto naar de Exit Glacier rijden, maar de rest van het park is redelijk onbereikbaar over de weg. Als je nog meer wilt zien dan ben je aangewezen op een van de boottours die in het gebied worden aangeboden.

Populaire reizen naar Kenai Fjords National Park

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Kenai Fjords National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,4

Geweldig land

Nederland
Camperreis
07-09-2022

Wij maakten een camperrondreis door Amerika van 5 weken. Onvergetelijk! Wat een fantastische landschappen en we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Las Vegas leuk om eens meegemaakt te hebben, maar de natuurgebieden hebben ons het meeste kunnen bekoren. Fantastische reis gehad en een ervaring om nooit te vergeten!

Mary en Ed
Gereisd met partner
8,7

Adembenemende rondreis door West-Amerika!

Amerika
12-02-2017

Wow wat een reis! Wij hebben 3,5 week echt onze ogen uitgekeken tijdens die rondreis per camper!
De helicoptervlucht boven de Grand canyon was super indrukwekkend, ook al die mooie natuurparken als Bryce, Sedona en Sequioa waren ontzettend gaaf. De zon die rond het middaguur in de antilope canyon naar binnen komt vallen was een adembenemend gezicht. Verder de steden San Francisco is een wereldstad waar alles kan en ontzettend mooi is!
Los Angeles is ook heel erg de moeite waard met de mooie stranden en de fantastische omgeving.

Karin van Hameren
Gereisd met partner in June 2016
7,8

Ruwe,mooie natuur , vooral de canyons en de woestijn. Daarnaast de luxe van Las Vegas en Hollywood en niet te vergeten San Francisco, San Diego en Los Angeles

Amerika
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Rondreis per bus met toch veel vrije tijd om de dag zelf in te vullen.
Veel gewandeld in de canyons en de grote steden bezocht waar op elke straathoek wel iets te beleven valt.
Ook Las Vegas was de moeite waard. Echt een aanrader ( ik had dit niet zo verwacht).
Kortom, het was echt de moeite waard.

Angèle Cleeren
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Schitterende rondreis door zuid-west amerika

Amerika
Fly-drive met TUI
11-02-2017

Zuid-West amerika is de perfecte combinatie tussen natuur en steden. Extreem mooie national parken en geweldige steden zoals LA ( vooral de kust) en San Francisco. Aanraders zijn de panorama trail in Yosemite, Angels Landig in Zion, Queens garden in Bryce en Rim to Rim (Bright angel - South Kaibab) bij de Grand Canyon

Niels
Gereisd met partner in September 2015
9,6

Washington - New York

Amerika
Individuele rondreis met TUI
07-02-2017

Prachtige eerste kennismaking met Amerika. Twee totaal verschillende maar minstens even boeiende steden bezocht. Allebei bruisende steden waar op elk plein of elke straathoek wel iets te beleven valt en dat naast het rijke aanbod aan monumentale bezienswaardigheden. Door deze reis heb ik zin gekregen om meer steden / landen te gaan ontdekken. Voor ons geen all-in zwembadvakanties meer, deze steden hebben mij overweldigd!

Everaert
Gereisd met gezin in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika