Redwood National Park

Redwood National Park

Imposante sequoiabossen

In de Amerikaanse staat Californië is er geen gebrek aan mooie natuurparken. Toch zijn er relatief weinig toeristen die een bezoek aan het indrukwekkende Redwood National Park in hun reisplanning opnemen en dat is best jammer. Het park is groot en met name de torenhoge sequoiabomen zijn hier de belangrijkste bezienswaardigheid.

Top reisorganisaties naar Amerika

Top reisorganisaties naar Amerika
Redwood National Park

Het Redwood National Park is een langgerekt park dat pal aan de Californische kust ligt. Officieel bestaat het uit verschillende aaneengesloten natuurparken, die gezamenlijk ook wel bekend staan als Redwood National Park.

Flora en fauna

Het belangrijkste bestaansrecht van het Redwood National Park is de aanwezigheid van enkele van de oudste bomen ter wereld. In deze omgeving groeit namelijk de sequoia, oftewel de mammoetboom. Deze bomen zijn al honderden jaren oud en kunnen een hoogte van maar liefst 100 meter bereiken. Als je een wandeling door het park maakt, dan zul je ook je hoofd in je nek moeten leggen om de toppen te kunnen zien. Behalve hele bijzondere bomen kun je in het Redwood National Park ook veel verschillende vogels tegenkomen. Met name langs de rotsachtige kustlijn zijn veel watervogels te zien.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wandelroutes

Wandelen kun je als de beste in Redwood National Park, want er zijn hier tientallen mooie wandelingen uitgestippeld. In vrijwel elk deel van het park heb je keus uit verschillende routes die variëren van een korte wandeling tot uitdagende daghike. In het noorden van het park kun je bijvoorbeeld de 16 kilometer lange Little Bald Hills Trail volgen en voor deze wandeling moet je de hele dag uittrekken. Een stuk korter is bijvoorbeeld de Stout Grove Trail, maar je kunt ook de Yurok Loop Trail lopen. Maar welke wandeling je ook kiest, onderweg kom je altijd een aantal mooie uitzichtpunten en fijne picknickplaatsen tegen.

Walvissen spotten

Wist je dat je in het Redwood National Park walvissen kunt spotten? In december, januari, maart en april kun je ze met een beetje geluk voor de kust zien zwemmen. Ze zijn dan op doorreis naar Mexico of Alaska en als je goed oplet zie je in de verte misschien wel een exemplaar zwemmen. De beste plekken om walvissen in Redwood National Park te spotten zijn Crescent Beach Overlook en Klamath Overlook.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Stranden

Het Redwood National Park is de ideale plek om lekker uit te waaien. Je kunt namelijk niet alleen de wandelpaden door het bos volgen, maar ook kiezen om lekker naar het strand te gaan. De stranden worden gekenmerkt door een woeste branding en zijn niet echt geschikt om lekker te luieren, maar voor een strandwandeling ben je hier wel degelijk aan het juiste adres.

Howland Hill Road Scenic Drive

Ook met de auto valt een hoop te zien in het Redwood National Park en er zijn een aantal mooie autoroutes die je langs de fotogeniekste plekjes sturen. Zorg dat je in ieder geval de Howland Hill Road Scenic Drive volgt, waarbij je een route dwars door het bos volgt. Onderweg heb je regelmatig de neiging om de auto langs de kant te zetten, want het is een bijzondere ervaring om tussen die hoge bomen te rijden. Leuk feitje: vele tientallen jaren geleden werd deze weg al door postkoetsen op weg naar Oregon gebruikt en als je de auto’s wegdenkt is er al die tijd maar weinig veranderd.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Coastal Drive Scenic Road

Terwijl Howland Hill Road je voornamelijk door het bos stuurt, rijd je via de Coastal Drive Scenic Road juist langs de kust. Een geweldig mooi stukje van het park, want vanwege de hoogteverschillen heb je regelmatig een prachtig uitzicht over de oceaan. Neem de tijd om vaak te stoppen, want in dit deel van het park worden soms walvissen voor de kust gesignaleerd.

Paardrijden

Een van de leukste manieren om het park te verkennen is vanaf de rug van een paard. Paardrijden is hier razend populair en er ligt een handjevol ruiterpaden die je op je gemak kunt volgen. Sjok stapvoets door het groene decor en snuif de pure buitenlucht op. Rondom het park liggen verschillende maneges die georganiseerde paardrijtochten door het nationale park aanbieden. Deze duren doorgaans twee tot vier uur en zijn onder begeleiding van een gids die de omgeving op zijn duimpje kent. Onderweg is dus ook volop gelegenheid om stil te staan bij bijzondere bomen, planten en dieren.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Reizen naar Redwood National Park — Hoe kom je er?

Redwood National Park is gelegen aan de noordkust van Californië, vlak bij de grens met Oregon. Er zijn drie bezoekerscentra en een vijftal campings, maar het is ook mogelijk om net buiten het park te slapen in bijvoorbeeld Crescent City, Klamath en Orick. Deze drie steden zijn tevens de toegangspoort tot het park en vanaf hier is het maar een klein stukje rijden naar een van de ingangen.

Populaire reizen naar Redwood National Park

Meer bezienswaardigheden in Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Amerika ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Redwood National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Amerika.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,4

Geweldig land

Nederland
Camperreis
07-09-2022

Wij maakten een camperrondreis door Amerika van 5 weken. Onvergetelijk! Wat een fantastische landschappen en we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Las Vegas leuk om eens meegemaakt te hebben, maar de natuurgebieden hebben ons het meeste kunnen bekoren. Fantastische reis gehad en een ervaring om nooit te vergeten!

Mary en Ed
Gereisd met partner
8,7

Adembenemende rondreis door West-Amerika!

Amerika
12-02-2017

Wow wat een reis! Wij hebben 3,5 week echt onze ogen uitgekeken tijdens die rondreis per camper!
De helicoptervlucht boven de Grand canyon was super indrukwekkend, ook al die mooie natuurparken als Bryce, Sedona en Sequioa waren ontzettend gaaf. De zon die rond het middaguur in de antilope canyon naar binnen komt vallen was een adembenemend gezicht. Verder de steden San Francisco is een wereldstad waar alles kan en ontzettend mooi is!
Los Angeles is ook heel erg de moeite waard met de mooie stranden en de fantastische omgeving.

Karin van Hameren
Gereisd met partner in June 2016
7,8

Ruwe,mooie natuur , vooral de canyons en de woestijn. Daarnaast de luxe van Las Vegas en Hollywood en niet te vergeten San Francisco, San Diego en Los Angeles

Amerika
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-02-2017

Rondreis per bus met toch veel vrije tijd om de dag zelf in te vullen.
Veel gewandeld in de canyons en de grote steden bezocht waar op elke straathoek wel iets te beleven valt.
Ook Las Vegas was de moeite waard. Echt een aanrader ( ik had dit niet zo verwacht).
Kortom, het was echt de moeite waard.

Angèle Cleeren
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Schitterende rondreis door zuid-west amerika

Amerika
Fly-drive met TUI
11-02-2017

Zuid-West amerika is de perfecte combinatie tussen natuur en steden. Extreem mooie national parken en geweldige steden zoals LA ( vooral de kust) en San Francisco. Aanraders zijn de panorama trail in Yosemite, Angels Landig in Zion, Queens garden in Bryce en Rim to Rim (Bright angel - South Kaibab) bij de Grand Canyon

Niels
Gereisd met partner in September 2015
9,6

Washington - New York

Amerika
Individuele rondreis met TUI
07-02-2017

Prachtige eerste kennismaking met Amerika. Twee totaal verschillende maar minstens even boeiende steden bezocht. Allebei bruisende steden waar op elk plein of elke straathoek wel iets te beleven valt en dat naast het rijke aanbod aan monumentale bezienswaardigheden. Door deze reis heb ik zin gekregen om meer steden / landen te gaan ontdekken. Voor ons geen all-in zwembadvakanties meer, deze steden hebben mij overweldigd!

Everaert
Gereisd met gezin in April 2014

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Amerika