Singlereizen

Ben je single en wil je op reis? Dan zijn singlereizen een ideale manier om het rondreizen in een ver land te combineren met het ontmoeten van andere singles en alleenstaanden. Zo ga je alleen, en toch samen op reis. Een singlereis boeken is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Je hoeft je er dus ook absoluut niet ongemakkelijk bij te voelen. Er zijn jaarlijks duizenden vrijgezelle mannen en vrouwen in Nederland die ook op deze manier op vakantie gaan! Zo maak je gezamenlijk een prachtige rondreis en mocht je de “ware” niet vinden, je houdt er sowieso goede vrienden aan over.

Een singlereis verschilt in feite maar weinig van een normale groepsrondreis. Je maakt met een groep gelijkgezinden een mooie rondreis in een land. Het enige verschil bij een singlerondreis is dat de mensen allemaal alleen de reis aangaan. Singlereizen zijn doorgaans ongedwongen, geheel vrijblijvend en vooral heel gezellig! Doordat iedereen als single in de groep zit ontstaat er al direct vanaf het begin een enorm groepsgevoel. Bijna altijd is er ook voldoende ruimte voor individuele vrijheid mocht je daar even behoefte aan hebben. Je hoeft niet altijd met de groep mee te gaan bijvoorbeeld. Of misschien wil je je wel even met zijn tweeën afzonderen. Je hoeft trouwens niet persé vrijgezel te zijn om een singlereis te boeken. Als je zonder je ‘partner’ op vakantie gaat is het ook leuk om met een singlereis mee te gaan. Zo leer je snel mensen kennen en hoef je niet alleen op reis.

Een singlereis boeken

Door de grote vraag naar singlereizen is het aanbod ook behoorlijk uitgebreid. Er zijn zelfs reisbureaus die specifiek voor singles en vrijgezellen reizen organiseren. Net als bij de normale groepsreizen heb je bij singlereizen ook verschillende mogelijkheden. Zo heb je actieve singlereizen, avontuurlijke singlereizen, culturele singlereizen maar ook singlereizen voor strandvakanties. Voor sommige reizen geldt dat de leeftijdscategorie ook nog wordt aangegeven. Bijvoorbeeld een reis voor vrijgezellen van 20 tot 30 jaar, 30 tot 40 jaar of zelfs 55+.

Voor inspiratie en beoordelingen van singlereizen en reisorganisaties die deze reizen aanbieden is het altijd goed om je online wat in te lezen. Lees de ervaringen, reisverhalen en beoordelingen van andere single reizigers daarom ook zeker. Ben je klaar om te boeken? Vergelijk dan de prijzen van de verschillende rondreisaanbieders voor singles, de reizen en de mogelijkheden. In ons overzicht met singlereizen kun je dit eenvoudig doen. Soms heb je ook hele goede last-minute aanbiedingen. Veel plezier!