Home
Reissoorten
Familiereizen

Familiereizen

Familierondreizen, of ook wel gezinsreizen, zijn de laatste jaren in populariteit enorm toegenomen. Er zijn steeds meer jonge ouders die veel gereisd hebben en de wijde wereld ook aan hun kinderen willen laten zien. Familiereizen zijn daarvoor een perfecte oplossing! Met je gezin kun je zo op een veilige en leuke manier rondreizen in een exotisch land. Samen met de kinderen ontdek je, ervaar je en geniet je van een prachtige familievakantie.

Sommige ouders denken dat wanneer er kinderen zijn je geen verre rondreizen meer kunt maken en een camping of appartement in Frankrijk de enige mogelijkheid voor vakantie is. Dat is tegenwoordig zeker niet meer het geval. Er zijn talloze familiereizen naar alle uithoeken van de wereld en er zijn zelfs reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in het organiseren van rondreizen speciaal voor het gezin. De bestemmingen, accomodaties en uitstapjes worden zo geselecteerd dat ze voor het hele gezin leuk zijn. Zo zit er vaak een zwembad, speelruimte of spelkamer voor de kids bij de accomodaties.

Een familiereis bestaat eigenlijk uit twee soorten. Je kunt een individuele familievakantie boeken. Deze is eigenlijk vergelijkbaar met een individuele rondreis, maar dan speciaal gericht op een gezin met kinderen. Of je kunt een familie groepsrondreis boeken. Dan ga je met je eigen gezin mee met een groepsreis waaraan ook andere families deelnemen. Dit is doorgaans goedkoper dan een individuele familiereis en de kids hebben op die manier natuurlijk ook leeftijdsgenoten om zich heen.

Een familiereis boeken

Familiereizen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt naast ontspanning bijvoorbeeld ook kiezen voor een avontuurlijke of actieve familierondreis. Een familiereis wordt tegenwoordig ook vaak een kidsreis genoemd. Een kidsreis is meestal een verre rondreis met kinderen. Er zijn ook speciale kampeervakanties voor gezinnen of juist outdoor gezinsvakanties waar je lekker veel in de natuur bent. Vaak kun je de individuele familiereis ook op maat laten samenstellen door het reisbureau. De reis wordt immers al speciaal voor je gezin georganiseerd dus dan kun je er meestal ook zelf dingen aan toevoegen of aanpassen.

Weet je al wanneer en wat voor soort vakantie je met de kinderen wilt? Op Rondreis.nl vind je een ruim aanbod van familiereizen en kidsvakanties naar vele (verre) landen. Vergelijk de prijzen, reisschema’s en reisorganisties onderling en boek eenvoudig online. Hou ook zeker de last-minutes familiereizen en speciale familiereizen aanbiedingen in de gaten, want dan kun je soms met een leuke korting je gezinsvakantie boeken!