Chili

Nationaal park Torres del Paine

Rondreis Chili

Natuur op zijn best. Van droge woestijnen tot gletsjers

In Chili rondreizen is fenomenaal! De diversiteit in spectaculaire landschappen en natuurverschijnselen is enorm: van de droogste woestijn ter wereld tot het ruige Patagonië. Chili is bovendien erg veilig en de Chilenen zijn vriendelijk. En wist je dat Paaseiland bij Chili hoort? Een verrassend land!

Nergens ter wereld kom je tijdens het rondreizen meer klimaten en landschappen tegen dan in Chili. Het land is nauwelijks breder dan Nederland, maar wel 4300 kilometer lang! Dat betekent dat je hier eigenlijk niet alleen binnen één land rondreist, maar een soort samenvatting krijgt van wat planeet aarde te bieden heeft. In Chili maak je een gevarieerde rondreis dus! Het zuiden van Chili ligt vlakbij Antartica en is dus ijskoud, maar hoe noordelijker je gaat hoe warmer het wordt.

Onderweg kom je zowel fjorden als woestijnen tegen en kun je tientallen vulkanen beklimmen. Kom daarna bij van alle inspanning in een natuurlijke heetwaterbron of bezoek één van de nationale parken. Kun je geen keuze maken uit al het moois dat Chili te bieden heeft? Tijdens een individuele rondreis of groepsrondreis krijg je alle hoogtepunten te zien!

Vlag:
Hoofdstad:
Santiago de Chile
Inwoners:
19.212.362
Oppervlakte:
756.950 km2
Beste reistijd:
maart, november & december
Tijdsverschil:
5 uur vroeger
Vliegtijd:
16:10 uur
Combineren:
Natuur
10/10
Cultuur
9/10
Strand
8/10
Steden
9/10
Eten
8/10
Actief
9/10

Beste reistijd Chili

De temperaturen langs de westkust van Zuid-Amerika zijn lager dan op deze geografische breedtegraad normaal is. Aan de oostkust van Chili liggen de temperaturen gemiddeld 4 tot 5°C hoger. De eerste 3 maanden van het jaar bedragen de temperaturen in Santiago gemiddeld 25 graden en er valt weinig tot geen regen.

Hetzelfde geldt voor Patagonië. Dit gebied is bijna zo groot als West-Europa en is een echte uitdaging voor natuurliefhebbers en rustzoekers. In Vuurland ligt in dezelfde periode de temperatuur gemiddeld op 15 graden en is dus een stuk kouder. De beste reistijd voor Chili is helemaal afhankelijk van de regio die je bezoekt.

Klimaat Chili

De enorme lengte van Chili zorgt voor een groot aantal klimaatzones. Het noorden in de Atacamawoestijn wordt gedomineerd door een woestijnklimaat. Hier is zelfs nog nooit regen gevallen. In de Altiplano heerst het hooggebergte-woestijnklimaat en Midden-Chili kent weer een Mediterraan klimaat.

Het gematigd regenklimaat overheerst de Araucanía en het merengebied, en het maritieme klimaat vinden we terug op de eilanden langs de kust. Indien je graag je grenzen verlegt, ga dan naar de Patagonische Andes, met veel stormen en sneeuw. Op Paaseiland, bekend van de beelden, heerst weer een subtropisch klimaat. Het klimaat van Chili is zeer divers.

Video's van Chili

Reisorganisaties met reizen naar Chili

Bezienswaardigheden in Chili

Reizen naar Chili

Blogs over Chili

· Suzanne van Duijn
De 10 mooiste natuurgebieden van Chili
Chili is voor velen een ver-van-je-bed-show. Het langwerpige land in Zuid-Amerika is relatief onontdekt. Daarom heb je deze prachtige natuurgebieden nog bijna helemaal voor jezelf!
· Suzanne van Duijn
De ruwe pracht van Patagonië in beeld
Door deze waanzinnige timelapses krijg je direct kriebels in je buik om ook naar Patagonië af te reizen!
· Suzanne van Duijn
Chili in 6 minuten: geweldig filmpje
Wist jij dat Chili zó'n mooi land is?! Even wegdromen bij deze video...
· Suzanne van Duijn
Rondreis tip: een camper huren in Chili
Huur een camper, pak je biezen en hit the road in Chili. Rondreis geeft je vijf ideeën.
· Suzanne van Duijn
Drie weken rondreizen in Chili: Dit zijn de mooiste plekken
Chili is een land van uitersten. Deze surrealistische zeven locaties wil je minimaal eens in je leven zien.
· Suzanne van Duijn
Must see’s in Patagonië: top 8 bezienswaardigheden
Patagonië is vanwege haar onwaarschijnlijk mooie, ruige en ongerepte natuur misschien wel één van de meest ultieme vakantiebestemmingen voor natuur- en outdoorliefhebbers. We geven je acht redenen waarom je deze bestemming vandaag nog wilt toevoegen aan je bucketlist.
· Suzanne van Duijn
De schoonheid van Chili in 15 fantastische foto’s
Het opmerkelijk langwerpige Chili is immens prachtig. Check het zelf met de volgende beelden! Wat is jouw favoriet?
· Suzanne van Duijn
De 12 mooiste hikes ter wereld
Al wandelend de wereld ontdekken: kan het nog beter? Beleef de mooiste plekjes ter wereld met deze twaalf hikes.
Chili is een heel divers land. Door de enorme lengte heb je in het noorden woestijn terwijl je in het zuiden gletsjers en sneeuw hebt! Wij hebben een schitterende rondreis door Chili en Argentinië gemaakt in het zuideljke deel.
- Christel

Beoordelingen van Chili

Wat zijn de Chili ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Chili.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
9
8,7

Fantastisch land

Chili
Individuele rondreis
08-02-2016

Chili is werkelijk een land wat je moet zien. Het is natuurlijk heel langgerekt en daardoor kun je er zo'n beetje alle verschillende soorten landschappen en weersomstandigheden meemaken. Van hete woestijnen tot ijskoude sneeuwtoppen. De natuur is echt wat Chili vooral ongelooflijk mooi maakt. Alleen Patagonië is al voldoende reden om naar Chili te reizen, maar er zijn nog veel meer mooie bezienswaardigheden. Atacama woestijn, vulkanen, wijngebied, strandstadjes, woeste rivieren, Santiago.. en zo veel meer. Wij zijn superenthousiast teruggekomen. De mensen zijn ook nog eens erg vriendelijk en het is één van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Geweldige ervaring!

Christina
Gereisd met partner in January 2008