Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Chili

San Pedro de Atacama

Dit pittoreske dorpje ligt aan de rand van de gortdroge Atacamawoestijn. Het is niet alleen een prima uitvalsbasis om de woestijn te verkennen, maar heeft zelf ook meer dan genoeg charme. San Pedro lijkt wel een dorpje in het Wilde Westen van weleer. In de nabije omgeving vind je geisers, een vulkaan en de maanvallei.

Santiago

De hoofdstad van Chili is een moderne metropool. Je kunt prima shoppen langs de brede winkelboulevards en uit je dak gaan in het wilde nachtleven. Er zijn echter ook nog heel pittoreske wijken, waar je kunt struinen over een vismarkt of de oude, koloniale architectuur bewondert. Santiago heeft één groot probleem en dat is luchtvervuiling. Omdat de stad tussen de heuvels ligt, blijven alle smog en uitlaatgassen hangen.

Torres del Paine

In dit zuidelijk gelegen nationaal park vind je prachtige meren, indrukwekkende gletsjers en sprookjesachtige bergtoppen. Je kunt hier diverse excursies boeken, die allemaal een verschillend facet van het park benadrukken. Het monumentale middelpunt van het park is de Paine Massif: een serie erg steile bergen met gedraaide toppen.

Vuurland

Dit is het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en het kan er dan ook erg koud zijn. Als je hiernaartoe gaat, weet je echter waar je aan begint, want Vuurland is dé uitvalsbasis als je Antarctica wilt zien.

Valparaiso

Deze grootste havenstad van Chili staat op de Werelderfgoedlijst en niet zonder reden. De fraaie architectuur is één ding, maar de manier waarop de gebouwen op meerdere, steile hellingen staan is ronduit schitterend. Een aantal ouderwetse liften helpen je om van niveau naar niveau te komen.

Meer weten over reizen naar Chili?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Chili