Torres del Paine National Park

Torres del Paine National Park

Het hoogtepunt van Patagonië

Patagonië wordt vanwege haar spectaculaire natuur ook wel het eind van de wereld genoemd. Granieten rotsformaties, reusachtige gletsjers en ijsblauwe meren domineren het landschap van het Torres del Paine National Park. Tijdens een trekking ben je letterlijk overgeleverd aan de elementen.

Top reisorganisaties naar Chili

Top reisorganisaties naar Chili
Torres del Paine National Park

In het zuidelijkste puntje van Chili ligt het indrukwekkende Torres del Paine National Park. Het park is gesitueerd in de zuidelijke uitlopers van het Andes-gebergte en omvat een bijna buitenaards landschap van torenhoge bergtoppen waar Patagonië zo om bekend staat. Het kan er ijzig koud worden, maar Torres del Paine is een halte die je niet mag missen tijdens je reis naar Chili.

W-Circuit

De bekendste en meest populaire activiteit in het Torres del Paine National Park is de W-trek. Deze route loopt van west naar oost en heeft op de kaart de vorm van een W. Het 76 kilometer lange circuit doorkruist de mooiste landschappen en voert je langs de hoogtepunten van het park. Onderweg kom je langs prachtige uitzichtpunten, watervallen, besneeuwde bergtoppen, felblauwe meren en de Grey gletsjer. Overdag maak je kilometers, ’s nachts slaap je in berghutten, ’refugios’, langs de route. Deze wandeling is geschikt voor de geoefende wandelaar met een goede conditie en duurt zo’n vier à vijf dagen.

Torres del Paine National Park, Chili
Torres del Paine National Park, Chili

Torres del Paine National Park, Chili
Torres del Paine National Park, Chili

O-Circuit

Op zoek naar een échte uitdaging en ben je lichamelijk goed getraind? Dan kun je in plaats van het W-Circuit ook het O-Circuit afleggen. Je ziet dezelfde schoonheid als tijdens het W-Circuit, maar zal onderweg veel afgelegener plekken bezoeken. Deze wandeling is 130 kilometer lang en daar moet je zeker acht dagen voor uittrekken.

Laguna Amarga

Laguna Amarga is een felblauwe lagune die op een heldere dag de besneeuwde bergtoppen in het Torres del Paine National Park prachtig weerspiegeld. Hier wordt de grootsheid van het park pas echt duidelijk, want het uitzicht over het blauwe meer met de torenhoge grijze bergketen op de achtergrond is wondermooi. Met een beetje geluk kun je er zelfs broedende flamingo’s spotten. Laguna Amarga is een van de schilderachtigste plekjes van het park. Het is er op geluiden van het kabbelende water na doodstil en je hebt deze magische plek vaak helemaal voor jezelf. Het W-Circuit eindigt hier op de laatste dag en biedt je een laatste indrukwekkende glimp van het park. Geniet er daarom optimaal van de rust en sta even stil bij het spectaculaire landschap: natuurschoon zoals hier zul je niet vaak meer tegenkomen.

Torres del Paine National Park, Chili
Torres del Paine National Park, Chili

Torres del Paine National Park, Chili
Torres del Paine National Park, Chili

Mirador Nordenskjöld

Behalve wandelingen van enkele dagen is het ook mogelijk om dagtochten door het park te maken. Een van de bestemmingen die je dan kan bezoeken is Mirador Nordenskjöld, een uitzichtpunt vanwaar je een prachtig overzicht hebt over het felblauwe Nordenskjöld-meer en de groene bergtoppen op de achtergrond.

Mirador Las Torres

Heb je niet de tijd om de W-Circuit of O-Circuit te lopen, dan kun je ook een dagtocht maken naar Mirador Las Torres. Deze tocht loodst je langs een grillig landschap van granieten rotsformaties, ijsblauwe meren en dennenbossen. Een pittige wandeling met flink wat hoogteverschillen en kilometers om te overbruggen. Als je flink doorstapt kun je het rondje in acht uur voltooien, maar als je onderweg af en toe stopt voor een korte pauze, is tien uur realistischer.

Mirador Las Torres
Mirador Las Torres

Torres del Paine National Park, Chili
Torres del Paine National Park, Chili

Glacier Grey

Glacier Grey is de grootste gletsjer van het Torres del Paine National Park en omvat een gigantische ijsmassa van zo’n 6 kilometer lang. Je kunt de indrukwekkende gletsjer bewonderen tijdens een trekking, vanaf het uitzichtpunt of tijdens een cruise. Onnodig te zeggen dat het een geweldige ervaring is om de felblauwe ijsschotsen van dichtbij te bekijken. Heb je plannen om het park te bezoeken? Wacht niet te lang, want uit onderzoek blijkt dat gletsjer als gevolg van de opwarming van de aarde langzaam aan het smelten is en over een aantal jaar volledig verdwenen zal zijn.

Salto Grande Waterval

Tijdens je wandeling door het Torres del Paine National Park zul je langs verschillende watervallen komen, maar de spectaculairste is toch wel de Salto Grande waterval. Hier komt het water van 10 meter hoogte naar beneden gestroomd en dat levert geweldige plaatjes op.

Torres del Paine National Park, Chili
Torres del Paine National Park, Chili

Torres del Paine National Park, Chili
Torres del Paine National Park, Chili

Mirador Dorotea

Mirador Dorotea ligt officieel niet in het Torres del Paine National Park, maar mag zich wel een van de betere uitzichtpunten van de omgeving noemen. Gelegen op ongeveer 10 kilometer buiten het stadje Puerto Natales vind je dit prachtige uitkijkpunt vanwaar je een goed overzicht hebt over de puntige pieken in het nationale park. Trek een dag uit voor de wandeling heen en terug.

Reizen naar Torres del Paine National Park — Hoe kom je er?

Het stadje Puerto Natales is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Torres del Paine National Park. Hier vertrekken meerdere keren per dag bussen naar de ingang van het park, op zo’n twee uur rijden van de stad. In het park zelf kun je gebruik maken van boten en minivans. Als je het W-Circuit of O-Circuit volgt, dan doe je alles te voet.

Populaire reizen naar Torres del Paine National Park

Meer bezienswaardigheden in Chili

Alle bezienswaardigheden in Chili

Chili ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Torres del Paine National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Chili.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
9
8,7

Fantastisch land

Chili
Individuele rondreis
08-02-2016

Chili is werkelijk een land wat je moet zien. Het is natuurlijk heel langgerekt en daardoor kun je er zo'n beetje alle verschillende soorten landschappen en weersomstandigheden meemaken. Van hete woestijnen tot ijskoude sneeuwtoppen. De natuur is echt wat Chili vooral ongelooflijk mooi maakt. Alleen Patagonië is al voldoende reden om naar Chili te reizen, maar er zijn nog veel meer mooie bezienswaardigheden. Atacama woestijn, vulkanen, wijngebied, strandstadjes, woeste rivieren, Santiago.. en zo veel meer. Wij zijn superenthousiast teruggekomen. De mensen zijn ook nog eens erg vriendelijk en het is één van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Geweldige ervaring!

Christina
Gereisd met partner in January 2008

Wil je meer weten over reizen naar Chili? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Chili