Home
Blog
Bestemmingen
De W-trail wandelen in Torres Del Paine

De W-trail wandelen in Torres Del Paine

De W-trail wandelen in Torres Del Paine

Hiken in Patagonië? De W-track in het Torres del Paine nationaal park is een topper! Schitterende meerdaagse hike in Chileens Patagonië.

Patagonië staat bij veel reisliefhebbers op het wensenlijstje. Het is een ruig natuurgebied met verlaten vlaktes, woeste bergtoppen én gletsjers. Beleef Patangonië op zijn best en hike het zogeheten W-circruit door Torres del Paine, één van de mooiste nationale parken van Chili.

De W-trail

Een populaire trekking in nationaal park Torres del Paine is het W-cicruit. Deze route is bijna 80 kilometer lang en vernoemd naar de vorm van de route: de letter W. De trekking brengt je langs de mooiste plekjes van Torres del Paine, waaronder de voet van de Torres, Los Cuernos, de Francès Vallei en de Grey-gletsjer. Het landschap varieert van – zoals gezegd – gletsjers, watervallen, bossen, valleien, meren en rotsen.

 

Torres del Paine
Torres del Paine
 

#fitgirl

Het W-circuit is niet altijd vlak. Sterker nog: er wordt behoorlijk wat geklommen en gedaald. Een beetje conditie is voor de trekking dan ook wel vereist. De totale hike duurt zo’n zes dagen, al zijn er ook organisaties die de tocht in vijf of zeven dagen aanbieden. De ene dag loop je een paar uur, de andere dag van ’s morgens vroeg tot laat in de middag. ’s Nachts slaap je in berghutten, waar je gelukkig ook een lekkere maaltijd kunt krijgen.

Instructies

Je kunt de W-trail bewandelen met een gids of op eigen houtje. De route staat duidelijk aangegeven, en bij het beginpunt wordt je goed gebriefd. Wijk echter niet van het pad af en kampeer alleen op plekken waar dat is toegestaan. En vooral: genieten!

Top reizen naar Pai

21-Daagse rondreis Thailand Compleet

21-Daagse rondreis Thailand Compleet

21 dagen
Individuele rondreis
Thailand Compleet! Dat is nogal wat, maar deze 21-daagse rondreis maakt de belofte helemaal waar. Je gaat naar het zuiden, waar eilanden, stranden en de ruige rotsen en meren van Khao Sok je dagen zullen vullen. En naar het noorden, waar authentieke bergvolkeren in een decor van rijstvelden, valleien en bergen leven. In Centraal-Thailand maak je kennis met de geschiedenis. Ga fietsen langs de tempelruïnes van de voormalige koningsstad Ayutthaya en wandel over The Bridge on the River Kwai in Kanchanaburi, ooit onderdeel van de beruchte Japanse dodenspoorlijn.Dat is een top programma, denk je nu misschien. En dat klopt, maar we zijn er nog niet. Want je kunt naar de beroemdste drijvende markt en naar de mooiste waterval van Thailand. Je ontdekt de leukste buurten van Bangkok, trekt in Chiang Mai met de fiets de natuur in, je gaat in de jungle slapen in een boomhut en in een drijvend hotel. Voor velen maken ontmoetingen met de lokale bevolking een reis. Daar is op deze rondreis aan gedacht. Natuurlijk maak je al praatjes met de street food handelaren in Bangkok en op de avondmarkt van Chiang Mai, maar bijzonder zijn de bergvolkeren in Mae Hong Son en Pai, waar relatief weinig bezoekers komen en de Padong langnekken in het noorden van Thailand. Als je dit allemaal hebt gedaan en meegemaakt, sluit de reis af met een paar heerlijke dagen op een van Thailands mooiste eilanden: Koh Phangan. Het geeft je ook de mogelijkheid kennis te maken met Ang Thong, het verbluffende maritiem nationaal park of uitgebreid te gaan duiken of snorkelen.Zo'n gevarieerde en prachtige reis noemen wij vol vertrouwen Thailand Compleet!
Ayutthaya, Bangkok, Chiang Mai, Kanchanaburi, Koh Phangan, Pai, Mae Hong Son, Khao Sok, The Bridge on the River Kwai, Ang Thong

Reisorganisaties met reizen naar Pai

Meer blogs over Pai

Beoordelingen van Chili

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
9