Home
Blog
Bestemmingen
De W-trail wandelen in Torres Del Paine

De W-trail wandelen in Torres Del Paine

De W-trail wandelen in Torres Del Paine

Hiken in Patagonië? De W-track in het Torres del Paine nationaal park is een topper! Schitterende meerdaagse hike in Chileens Patagonië.

Patagonië staat bij veel reisliefhebbers op het wensenlijstje. Het is een ruig natuurgebied met verlaten vlaktes, woeste bergtoppen én gletsjers. Beleef Patangonië op zijn best en hike het zogeheten W-circruit door Torres del Paine, één van de mooiste nationale parken van Chili.

De W-trail

Een populaire trekking in nationaal park Torres del Paine is het W-cicruit. Deze route is bijna 80 kilometer lang en vernoemd naar de vorm van de route: de letter W. De trekking brengt je langs de mooiste plekjes van Torres del Paine, waaronder de voet van de Torres, Los Cuernos, de Francès Vallei en de Grey-gletsjer. Het landschap varieert van – zoals gezegd – gletsjers, watervallen, bossen, valleien, meren en rotsen.

 

Torres del Paine
Torres del Paine
 

#fitgirl

Het W-circuit is niet altijd vlak. Sterker nog: er wordt behoorlijk wat geklommen en gedaald. Een beetje conditie is voor de trekking dan ook wel vereist. De totale hike duurt zo’n zes dagen, al zijn er ook organisaties die de tocht in vijf of zeven dagen aanbieden. De ene dag loop je een paar uur, de andere dag van ’s morgens vroeg tot laat in de middag. ’s Nachts slaap je in berghutten, waar je gelukkig ook een lekkere maaltijd kunt krijgen.

Instructies

Je kunt de W-trail bewandelen met een gids of op eigen houtje. De route staat duidelijk aangegeven, en bij het beginpunt wordt je goed gebriefd. Wijk echter niet van het pad af en kampeer alleen op plekken waar dat is toegestaan. En vooral: genieten!

Top reizen naar Pai

Reisorganisaties met reizen naar Pai

Meer blogs over Pai

Beoordelingen van Chili

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
9