Home
Blog
Bestemmingen
17x de mooiste plekken van Suriname

17x de mooiste plekken van Suriname

4 minuten leestijd
17x de mooiste plekken van Suriname

Klein maar héél fijn Suriname zit vol met prachtige oorden. Deze zeventien locaties wil je sowieso met eigen ogen zien!

Suriname mag dan het kleinste land van Zuid-Amerika zijn, aan schoonheid doet het niet onder voor de rest van dit werelddeel. Van volop pracht in Paramaribo tot eindeloze ongerepte jungle in het binnenland, Suri heeft het allemaal! Reizen is relatief eenvoudig in deze rivier- en bosrijke natie, die je keer op keer blijft verrassen. De lokale bevolking verwelkomt je met open armen. Ze zullen je mede van harte aanbevelen in ieder geval deze zeventien plekken te bezoeken.

1. Het Brokopondo stuwmeer

Pak een peddel en kano door het adembenemend mooie water van het Brokopondo stuwmeer. Of ga voor een indrukwekkende wandeling. Waar je ook voor kiest, onderweg spot je gegarandeerd een stel brulapen. Geniet van de natuur en blijf respectvol naar de dieren.

2. Raleigh Falls

Wie nog meer aapjes wenst te kijken, gaat naar Raleigh Falls. Dit groene deken van regenwoud ligt aan de Coppename Rivier en staat internationaal bekend om zijn grote diversiteit aan apen en vogelsoorten. Daarbij zijn de watervallen en de Voltzberg niet te missen hotspots. Deardevils wagen zich zelfs aan het beklimmen van de berg.

3. Apiapaati

Diep in het Surinaamse binnenland vind je op het eiland Apiapaati een oase van rust. Ontspan in een hangmat en trek met een gids het eiland rond. De Saramaccaners, van oudsher de oorspronkelijke bewoners van dit oord, maken graag kennis met je. Vissen in de visrijke Surinamerivier is hier een must-do!

4. Brownsberg Natuurpark

Met tachtig procent van het land liggend in het Amazonegebied is ‘jungle’ de tweede naam van Suriname. Het Brownsberg Natuurpark is daar een ongerept voorbeeld van. De mogelijkheden om wilde dieren te zien, zijn eindeloos op dit 112 vierkante kilometer tellende stukje aarde.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

5. Fort Zeelandia 

Fort Zeelandia is een hotspot in het historische centrum van Paramaribo. Voorheen was het een handelsvestiging, nu is het een bekend museum. De kunstcollectie, die teruggaat tot het begin van de twintigste eeuw, en een inspirerende combinatie van permanente en tijdelijke tentoonstellingen maken deze locatie boeiend. Ook de naastgelegen monumentale panden zijn een bezichtiging meer dan waard. Houd je van geschiedenis én wandelen? Dan kun je hier je lol op.

6. Blanche Marie Falls

Stap in een 4-wheel drive en maak een vierdaagse tour naar een van de grootste watervallen van Suriname. Op zo’n 300 kilometer ten zuidwesten van Paramaribo strekt dit watergeweld zich uit over meer dan 120 meter. De omgeving met hoogbos maakt het imposante plaatje compleet. Tijdens een georganiseerde tour breng je overigens ook een bezoek aan het inheemse dorp Washabo. Inspirerend!

7. Wonotobo Falls

De Wonotobo watervallen zijn ook om over naar huis te schrijven. Te midden van de ongerepte Amazone beleef je als avonturier een onvergetelijke tijd rondom deze plek. Maak gave hikes, bezoek indianendorpen, aanschouw indrukwekkende rotsformaties en trotseer sterke stromingen met een raft. Je ervaart een ultiem junglegevoel!

8. De Warappa Kreek

Sereniteit komt je tegemoet in en rondom de Warappa Kreek. Stap in een bootje en neem de omgeving geheel in je op. Overnacht bij plantage Bakkie en geniet van de verscheidenheid aan flora en fauna in het dichte mangrovebos. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

9. Neotropical Butterfly Park

Omring jezelf met schitterende Surinaamse vlinders, geurige bloesems en tropisch fruit in de vlindertuin van Suriname. Je vindt deze kleurenexplosie op een luttele afstand van de binnenstad van Paramaribo. Sluit je aan bij een rondleiding of doe mee met een van de workshops en laat je betoveren door deze plek.

10. Galibi Nature Reserve

In het oosten van Suriname ligt het natuurreservaat Galibi. Ook wel het thuis van veel schildpadden. Je vindt hier hordes zeeschildpadden in de maanden april tot augustus. Trek vanuit Albina met een kano het gebied in óf kies voor gemak en ga mee met een georganiseerde tour vanuit de hoofdstad.

11. De Colakreek

Liefhebbers van het populaire koolzuurhoudende drankje reizen met grote getallen naar dit recreatiegebied. Waterfiets door het cola-kleurige water, ontspan in een hangmat aan de waterkant of neem een frisse duik. Slik het water echter niet in ;-)

12. Domburg

Vlak bij Paramaribo ligt het pittoreske Domburg. Doordat het aan de Surinamerivier ligt, biedt het mooie uitzichten. Dwaal door de kleine haven en strijk neer op het prachtige strand van White Beach Marina Resort.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

13. Het Commewijne district

Het Commewijne district was vroeger vooral bekend door zijn slavernij-praktijken op de vele plantages. Mariënburg, Peperpot, Katwijk, Laarwijk en Reynsdorp zijn de bekendste. Er is geen sprake meer van slavernij, wel is er nog altijd veel cultuur te vinden in deze streek. Ook spot je roze dolfijnen in de Commewijne rivier!

14. Peperpot Nature Park

Als koffiefanaat wil je Peperpot Nature Park meepakken. Het natuurgebied telt ruim 700 hectare en was eeuwenlang een koffie- en cacaoplantage. Ook is dit een befaamde locatie om vogels te spotten. Zo zie je onder andere de roodborstheremietkolibrie, de vale reuzennachtzwaluw en de bloedrugspecht geregeld voorbij vliegen.

15. De Vogeltjesmarkt

Dat Suriname een vogelland is moge inmiddels duidelijk zijn. Daarom mag ook de Vogeltjesmarkt niet ontbreken in deze opsomming. Dit bijzondere wedstrijdtafereel wordt gehouden op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Elke zondagochtend showen Surinaamse mannen hun vogels. Daarbij gaat het om welke vogel het mooist en met de meest onderscheidende toonhoogtes kan fluiten.

16. Isadou

Isadou ligt in de middle of nowhere in het Amazonegebied en is een bijzondere parel om te bezoeken. Vanuit Paramaribo ben je zeker vier uur onderweg om er te komen. Het betreft een uitdagende route. Zodra je echter het kleine eiland -met slechts achttien huisjes- bereikt, neem je de reis voor lief. Want dit is wederom een paradijs op aarde!

17. Coppename Nature Reserve

We sluiten deze lijst met het stuk groen waar de lamantijn zich thuisvoelt. Ook vind je er, zoals het je waarschijnlijk niet meer zal verbazen, veel zeldzame vogels. Een absolute aanrader dus om ook Coppename Nature Reserve, in het noordelijk deel van Suriname, te verkennen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Top reizen naar Suriname

Reisorganisaties met reizen naar Suriname

Meer blogs over Suriname

Beoordelingen van Suriname

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.4
Stranden
5.1
Steden
7.1
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.4