Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 12 mooiste plekken in Colombia

Dit zijn de 12 mooiste plekken in Colombia

op 12 februari 2018
4 minuten leestijd
Dit zijn de 12 mooiste plekken in Colombia

Als je deze twaalf plaatsen ziet, snap je direct waarom reizen door Colombia mateloos populair is.

Colombia is groot, divers en authentiek. Waar het land eerder berucht dan bekend was, is het tegenwoordig veilig en makkelijk te bereizen. Met de bus of vliegtuig sta je binnen no-time op je volgende bestemming, soms zelfs in een ander klimaat. Het noordwesten van Zuid-Amerika barst van de eigenzinnige cultuur en spectaculaire landschappen. Deze twaalf hotspots zijn volgens ons ábsoluut de moeite waard om te bezoeken.

1. Salento

salento colombia
salento colombia
 

Met de verbluffende Valle de Cocora aan zijn zijde mag je Salento nimmer overslaan zodra je door de koffieregio van Colombia reist. Je spot hier palmbomen van wel 60 meter hoog en drinkt er de lekkerste, verse koffie direct van het land. De omgeving heeft iets mystieks. Hike het veelzijdige groen in of spring op een paard om dit vruchtbare gebied te verkennen. Dit wordt gegarandeerd één van de hoogtepunten van je reis!

2. Jardín

jardin colombia
jardin colombia
 

Verscholen tussen de bergen van het departement Antioquia, ligt het charismatische Jardín. Fel beschilderde huizen en kleine koffieboerderijen sieren het straatbeeld. Ook kan je niet heen om de immense neogotische kerk op het centrale plein. Meng je onder locals en drink in café Macanas de meest appetijtelijke koffie in town. Het omringende platteland is met zijn verborgen grotten en watervallen eveneens sensationeel. Doordat deze plek niet zo toeristisch is, kan het gerekend worden tot de geheime schatten van Colombia.

3. Medellín

medellin
medellin
 

Kan een stad mooi zijn? Deze stad wat ons betreft wel! De ontwikkeling die Medellín de afgelopen jaren doorgemaakt heeft, is bewonderenswaardig. Van één van de meest onveilige steden ter wereld naar een niet te missen hotspot van Colombia gaan, verdient een grote pluim. Een rondleiding langs intrigerende graffiti-werken in Comuna Trece mag niet ontbreken. De ‘free-walking tour’ door het stadscentrum en een ritje in de kabelbaan evenmin. Dompel je onder in het yuppen leven van Laureles, dans salsa in Poblado en pas op dat je niet verliefd wordt op deze wereldstad.

4. Guatapé

guatapé
guatapé
 

Op twee uur bussen vanaf Medellín vind je het gezellige vakantiedorp Guatapé. Aan de oevers van een uitgestrekt kunstmatig meer waan je je hier in sprookjesland. Door de week welteverstaan, want in het weekend tovert dit oord regelmatig om in een feestelijke festivalsetting. Dwaal over keiige straten en bewonder de traditionele huizen met afbeeldingen van allerlei mensen, dieren en vormen. Met een tuktuk rijd je naar ‘la Piedra’ (de steen) waar je 659 treden kan beklimmen voor een magisch uitzicht. Doen!

5. Ciudad Perdida

ciudad perdida
ciudad perdida
 

In de bergen nabij Santa Marta maak je één van de meest opwindende wandelingen naar Ciudad Perdida ‘de verloren stad’. Je gaat volledig back-to-basic naar de plek die enkel te voet bereikbaar is en gebouwd werd door de Tayrona-bevolking. Neem voldoende water mee en houd je camera gereed, zodra je de betoverende climax bereikt!

6. Barichara

barichara
barichara
 

Nabij het populaire San Gil, ligt het sfeervolle Spaans koloniale stadje Barichara. Geplaveide straten met witgekalkte gebouwen en rode pannendaken maken deze plek uniek. Dankzij de hoge ligging boven rivier Suárez en de warmhartige bevolking komt gemoedelijkheid je hier aan alle kanten tegemoet. Trotseer de heuvel om Capilla de Santa Barbara te bezichtigen en maak van daar een prachtige wandeling naar beneden. Het chique en minder toeristische Barichara is zonder twijfel één van de mooiste kleine koloniale steden in Colombia.

7. Cabo de la Vela

cabo de la vela
cabo de la vela
 

Kitesurfen en chillen is wat de klok slaat in dit afgelegen vissersdorp 180 km ten noordwesten van Riohacha. Het ecotoerisme voert hier hoogtij. Ook heeft het dorp alleen elektriciteit via een generator en zijn er weinig vaste telefoonlijnen of internet. Kortom, er is hier geen afleiding van het échte leven. Cabo de la Vela is onderdeel van de Upper Guajira, een opvallend woestijngebied met rotsachtige kliffen, zandstranden en aquamarijnen. Spring in een four wheel drive en hit the sandy road, je gaat er geen spijt van krijgen!

8. Palomino

palomino
palomino
 

Wanneer je wel oren hebt naar het aanschouwen van prachtige jungle vanuit een rubberband, ga dan naar Palomino. Temidden van grillig oerwoud en uitgestrekte stranden met palmbomen komen inheemse culturen en backpackervibes samen. Tubing over rivier Palomino is een must do. Ook het berggebied Sierra Nevada de Santa Marta intrekken, is een waar avontuur.

9. Tatacoa

tatacoa
tatacoa
 

Halverwege tussen Bogotá en San Agustín ligt de Tatacoa-woestijn: een opvallend landschap van geërodeerde kliffen en geulen, welke door de zeldzame regen tot deze vormen gekomen zijn. Om Tatacoa te bereiken, kan je het beste via Neiva, de hete hoofdstad van het departement Huíla, naar Villavieja. Vanaf daar neem je een colectivo, die je nog dieper het gebied in brengt. Neem stevige schoenen mee en bereid je voor op waanzinnige zonsopgangen en bizarre rode- oranje vlakten.

10. Santuario de Las Lajas

santuario de las lajas
santuario de las lajas
 

Deze bijzondere neo-gotische basiliek vind je op zeven kilometer van de grens met Ecuador in het stoffige dorp Ipiales. De kathedraal is gebouwd op een stenen brug over een diepe kloof en zal een onvergetelijke indruk bij je achter laten. Wandel er heen in alle vroegte, wanneer witte ochtendmist de serene stilte een extra betoverende sfeer geeft. Het beste uitzicht op de kerk heb je vanaf de waterval aan de andere kant van de kloof.

11. Isla Grande

isla grande
isla grande
 

Voor de kust van Cartagena ligt Isla Grande, één van de Rosario Eilanden. Snorkelen, duiken en languit chillen op het strand is hier de orde van de dag. Drink uit een cocktail of kokosnoot op Playa Blanca en breng de nacht door in één van de vele ecohotels, waardoor je het paradijselijke leven in elke vezel van je lijf ervaart.

12. Tayrona National Park

parque tayrone
parque tayrone
 

Ware magie wordt ook ervaren aan de Caribische kust van Colombia waar bushbush en strand op een oogverblindende manier bij elkaar komen. Gouden zandstranden, kokospalmen en dicht regenwoud steken af tegen 's werelds hoogste kustgebergte Sierra Nevada de Santa Marta. 12.000 hectare land en 3.000 hectare koraalrijke zee laten je hier van de ene in de andere verbazing vallen. Jep, Tayrona Nastional Park hoort zéker op je schema bij je rondreis Colombia!

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8