Home
Blog
Bestemmingen
Must-do bij een rondreis Brazilië: ga de Amazone in!

Must-do bij een rondreis Brazilië: ga de Amazone in!

1 minuut leestijd
Must-do bij een rondreis Brazilië: ga de Amazone in!

Als ware Tarzan en Jane door de immense Amazone flaneren en één van de langste rivieren op aarde doorkruisen, mag tijdens een reis door Brazilië niet ontbreken. Er staat je een mysterieuze en onvergetelijke ervaring te wachten!

When in Brazil... bezoek de Amazone! Je bent niet in Brazilië geweest als je dit prachtige regenwoud niet hebt ontdekt. Wij vertellen je hoe. 

Groen, dieren en cultuur

Vanuit Manaus, de hoofdstad van het Amazonegebied, laat je de bewoonde wereld achter en trek je het mystieke groene landschap in, waar fantasieën tot leven komen. Vaar door mangrovebossen, peddel door smalle kreken en signaleer jaguars in de torenhoge bomen langs de brede rivier. Tussen al deze natuurpracht, waar inheemse vrouwen de was doen en kinderen met kano’s spelen, voel je je met elke slag nederiger worden.

brazil amazon
brazil amazon

wildlife
wildlife

amazon brazilië
amazon brazilië
 

Wildlife in de Amazone

De Amazone kent een immens uiteenlopende biodiversiteit, waardoor je om de haverklap bijzondere dieren spot. Ara’s, kaaimannen, zoetwaterdolfijnen, boshonden, apen, moerasherten, tropische vogels, boomkikkers, luiaards en slangen duiken uit het niets op, terwijl je stil door het water dobbert. Luister naar je gids en houd uiteraard je camera gereed!

Informatie, planning en veiligheid

Het Amazonegebied is reusachtig en op verschillende manieren veilig te verkennen. Win voordat je het oerwoud intrekt informatie in over de bereikbaar- en toegankelijkheid van gebieden, besluit of je laidback luxueus met een amazone cruise of puur natuur met een avontuurlijke excursie op pad wilt en je bent good to go. In de jungle zal je overnachten in groteske of kleinschalige lodges en word je ’s ochtends uiteraard gewekt door het bizarre geluid van brulapen. Het kan niet anders dan dat een reis door de Amazone diepe indruk op je maakt.

Top reizen naar Brazilië

Reisorganisaties met reizen naar Brazilië

Meer blogs over Brazilië

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7