Iguaçu watervallen

Iguaçu watervallen

Een machtig schouwspel

De watervallen van Iguaçu zijn een verbluffend natuurverschijnsel. Kolkend water stort met een oorverdovend lawaai over de rand, miljoenen liters die tientallen meters naar beneden donderen. Reis af naar de grens tussen Argentinië en Brazilië om een glimp op te vangen van dit oorverdovende natuurgeweld.

Top reisorganisaties naar Brazilië

Top reisorganisaties naar Brazilië
Iguaçu watervallen

De watervallen van Iguaçu liggen in een prachtig nationaal park op de grens van Brazilië en Argentinië. Over een breedte van 2,7 kilometer storten meer dan 270 watervallen naar beneden en Iguaçu verslaat daarmee de wereldberoemde Niagarawatervallen in de Noord-Amerika en de Victoriawatervallen in Afrika. Iguaçu is waanzinnig gaaf om te hebben gezien en ondanks de ligging absoluut het omreizen waard.

Argentijnse deel

Ruim 80 procent van de watervallen ligt aan de Argentijnse zijde en aan deze kant sta je temidden van het prachtige natuurgeweld. Loop naar de uitzichtpunten voor een fantastische close up van het kolkende water en bewonder de watervallen van boven- én onderaf. Aanschouw hoe de druppels in de rondte vliegen en verwelkom de frisse waterdamp op je huid.

Braziliaanse deel

Hoewel maar een klein deel van de watervallen op Braziliaans grondgebied ligt, is het ook zeker de moeite waard om deze kant de bezoeken. Het water stroomt namelijk richting Brazilië en daarom heb je hier de mooiste overzichten. Zo van een afstandje zie je pas écht hoe immens groot de watervallen zijn.

Omdat beide landen een totaal ander beeld van de waterval geven is het een absolute aanrader om iets langer in het gebied te blijven. Trek zeker twee dagen uit en bezoek Brazilië én Argentinië. Op de grens kun je vrij makkelijk een visum krijgen, zodat je de waterval vanuit alle hoeken kan  bewonderen.

Iguaçu watervallen
Iguaçu watervallen

Garganta del Diablo

De Garganta del Diablo, ofwel keel van de duivel, is het bekendste deel van Iguaçu. Deze halfronde waterval stort tachtig meter de diepte in en de opspattende waterdruppels hullen de omgeving dikwijls in een deken van mist. Je kan hier als bezoeker heel erg dichtbij het kolkende natuurgeweld komen: Vanaf het uitzichtplatform bovenop de tegenoverliggende waterval heb je een spectaculair uitzicht over de omgeving. Temidden van al dat natuurgeweld zul je je ongetwijfeld heel erg nietig voelen. Het pad dat naar het uitzichtpunt loopt begint aan deArgentijnse zijde

Ook leuk: Tijdens volle maan kun je onder begeleiding van een gids een nachtwandeling naar dit deel van de watervallen maken. In het schijnsel van de maan is het geluid van het kolkende water nog intenser. Reserveer wel op tijd, want de plekken zijn beperkt.

Indrukwekkende natuur

De watervallen van Iguaçu liggen temidden van een tropisch regenwoud. Het stikt hier van de exotische vogels en zoogdieren, waaronder de jaguar, de Zuid-Amerikaanse tapir, de miereneter en de ocelot. Luister dus zeker niet alleen naar het kletterende water, maar maak ook tijd vrij voor de prachtige jungle. Bij het informatiepunt aan de Argentijnse zijde kun je een excursie met gids regelen.

Maak een boottocht

Vanuit zowel Brazilië als vanuit Argentinië is het mogelijk om met een bootje het water op te gaan en de watervallen van héél dichtbij te bekijken. Stap aan boord van een motorboot en scheur in volle vaart over het ruige water, tot je in de verte de watervallen ziet opdoemen. De boot mindert vaart en het geluid van stromend water zwelt aan. Vaar tot bijna onder het watergordijn en zie hoe de druppels alle kanten opspatten. Het is een fantastische manier om de watervallen te bekijken en een leukere reden om drijfnat te regenen is er niet. Bootexcursie worden vaak gecombineerd met een jungletocht.

Iguaçu watervallen
Iguaçu watervallen

Maak een helikoptervlucht

Een bezoek aan Argentijns én Braziliaans Iguaçu is voldoende om een goed overzicht te krijgen van de enorme waterkrachten. Maar wil je dit duizelingwekkende natuurgeweld écht in volle glorie bewonderen, dan moet je de lucht in met een helikopter. Een rondje in een helikopter is natuurlijk op zichzelf al een spectaculaire belevenis, maar zo vliegend boven de immense watervallen is het helemaal een ervaring om nooit te vergeten. Aanschouw hoe het kolkende roodbruine water nietsvermoedend op de afgrond afstevent en met een hoop kabaal naar beneden stort. Cirkel boven het gebied en geniet van het fantastische uitzicht.

Reizen naar Iguaçu — Hoe kom je er?

De watervallen van Iguaçu liggen vlakbij het drielandenpunt van Argentinië, Paraguay en Brazilië, en zijn vanuit alledrie de landen goed bereikbaar. Bussen rijden vanuit alle grote steden naar busstations in de omliggende plaatsen: Foz do Iguaçu in Brazilië, Ciudad del Este in Paraguay en Puerto Iguaçu in Argentinië. Vanuit hier kun je vervolgens per taxi, lokale bus of huurauto bij de watervallen komen. 

Per vliegtuig kom je overigens ook een heel eind, en dat is vaak zelfs goedkoper dan met de bus. Cataratas del Iguazú International Airport in Argentinië ligt op een kwartier rijden vanaf de ingang van het park en heeft vluchten vanuit ondermeer Buenos Aires en Córdoba. Foz do Iguaçu  International Airport in Brazilië is verbonden met grote steden als Rio de Janeiro, Sao Paulo, Montevideo en Lima. Vanaf het vliegveld rijden taxi’s en bussen in een rechte lijn naar de watervallen.

Populaire reizen naar Iguaçu watervallen

Meer bezienswaardigheden in Brazilië

Alle bezienswaardigheden in Brazilië

Brazilië ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Iguaçu watervallen ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Brazilië.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7
7,8

Brazilië met kind van 4 jaar

Brazilië
Familiereis met Riksja Travel
14-01-2017

We hebben Brazilië omarmd en laten niet meer los! Het land is uitermate geschikt voor reizen met kinderen. We hebben ons 'beperkt' tot het zuiden, waardoor de binnenlandse vluchten ook beperkt bleven. Het was een combinatie van natuur en steden met een bevolking die in dienst lijkt te staan van kinderen. Altijd een lach naar onze zoon of een aai over z'n bol. In restaurants werd er entertainment tevoorschijn gehaald en waren we nooit te veel. Zo voelde we dat. Een rondreis langs de Iguazu watervallen, naar de Pantanal en via het eiland Ilha Grande en koloniale stad Paraty naar Rio de Janeiro. Onze zoon vond de watervallen super indrukwekkend en de dieren in de Pantanal het einde. En tussendoor zwemmen en spelen op de stranden. Een rondreis met een vakantie karakter!

Sanne van Overbeek - Stoppelenburg
Gereisd met gezin in October 2016
8,5

Mooie culturele reis door Rio de jenairo

Brazilië
Singlereis met Brazilië Reis Specialist
13-01-2017

Ik ben in mijn eentje naar Brazilie geweest
Ik heb het jezus christus beeld gezien
Ben in de favela's geweest met 1 begeleider
Bij het michael jackson beeld geweest en bij lapa de beroemde trappen!
Was een van mijn mooiste ervaringen je ziet zoveel daar!

Demi vriese
Alleen gereisd in January 2016
8,8

Leuk, geweldig land

Brazilië
Familiereis
12-01-2017

Van São Paulo naar verschillende steden gegaan (m.u.v. Rio de Janeiro).

De bevolking is erg vriendelijk en erg gastvrij.

Kan het zeker aan mensen aanraden om Brazilië te bezoeken!

Armando Krijnen
Gereisd met gezin in May 2006
7,8

Tibau do Sul

Brazilië
15-01-2016

Heerlijke vakantie, prachtig hotel, mooie stranden en natuur, heerlijk eten en leuke dorpjes. Top vakantie!

Erik
Gereisd met partner in September 2015
7,7

Erg mooi land!

Brazilië
Singlereis met TUI
09-01-2016

Ik heb dolfijnen gezien! Ik ben ook naar Pipa geweest super leuk dorpje! Het land is erg mooi en je de mensen daar zijn heel vriendelijk!

Maja Masic
Gereisd met partner in October 2011

Wil je meer weten over reizen naar Brazilië? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Brazilië