Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

Rio de Janeiro

Volgens de Brazilianen is Rio de Janeiro door God zelf geschapen en de zes miljoen inwoners (Carioca’s genaamd) zijn erg trots op hun stad. Je kent ongetwijfeld het extravagante carnaval en de schitterende stranden Copacabana en Ipanema. Maar er is meer. In de stad vind je veel musea, kerken, markten en parken. Met een kabelbaan kun je naar de top van het “Suikerbrood”, een hoge rots midden in de baai, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. En uiteraard moet je ook de beroemde berg Corcovado met het Christusbeeld niet overslaan.

São Paulo

Dit is de grootste stad van Brazilië en de inwoners ervan zien zichzelf als harde werkers en ze kijken een beetje neer op de feestvierende Carioca’s. Toch heeft ook São Paulo veel te bieden op cultureel gebied. Je vindt er veel musea, waaronder het Archeologisch museum en het Museum voor Braziliaanse Kunst en talrijke galeries, theaters en filmhuizen.

Salvador de Bahia

De Salvadoriaanse wijk Pelourinho staat bol van koloniale architectuur en staat dan ook op de monumentenlijst van Unesco. In deze oude wijk zie je vooral smalle straatjes en historische huizen en kerken, zoals de Catedral Basílica uit 1656. Op de Praça Anchieta staat bovendien de mooiste barokkerk van Brazilië.

Amazone

De Amazone wordt niet voor niets de longen van de wereld genoemd. Dit immense tropische regenwoud biedt plaats aan een onvoorstelbare verscheidenheid aan flora en fauna. Je kunt het zo gek niet bedenken of het leeft hier. Tijdens een excursie of boottocht kom je allerlei dieren en planten tegen.

Pantanal

Tegen de Boliviaanse grens, in het westen van Brazilië, ligt de Pantanal. Dit natuurgebied ter grootte van Frankrijk bestaat uit savannen en wetlands. Er leven honderden vogelsoorten, vissen, apen, slangen, capibara’s (het grootste knaagdier ter wereld, zie het maar als een reuzencavia), alligators en zelfs poema’s. Om wilde dieren te zien moet je hier zijn.

Foz do Iguaçu

De Iguaçu-watervallen zijn meer dan spectaculair te noemen. Ze liggen op het drielandenpunt met Argentinië en Paraguay en in totaal zijn het 275 watervallen die hun water over een breedte van 3 kilometer zo’n 80 meter naar beneden laten kletteren. Vanaf verschillende wandelpaden, vanuit een boot of zelfs vanuit een helikopter is dit schouwspel te bewonderen. Rondom de watervallen vind je een uitgestrekt nationaal park.

Ouro Preto

Zwart goud betekent Ouro Preto letterlijk en die naam heeft de historische stad te danken aan de goudwinning van vroeger. Veel met goud versierde kerken herinneren nog aan deze tijd. Al in 1933 is de typisch achttiende-eeuwse stad uitgeroepen tot nationaal monument en sinds 1981 staat Ouro Preto op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Meer weten over reizen naar Brazilië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Brazilië