Spanje

Park Guëll, Barcelona, Spanje

Rondreis Spanje

Ontdek sfeervolle steden, historische gebouwen en het binnenland

Een rondreis in Spanje is verbazingwekkend leuk! Achter de costa’s ligt een authentiek binnenland met prachtige landschappen, schilderachtige dorpjes, haciënda's en olijfheuvels. Of maak kennis met rijke architectuur in steden als Madrid of Sevilla. En tapas eten op een sfeervol terras hoort er bij!

Spanje ken je waarschijnlijk wel van de beroemde Costa’s, maar ben je ook al eens het binnenland ingetrokken? Spanje is zeer geschikt voor mooie rondreizen! Zeker doen, want het land heeft zoveel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Zoals de wereldsteden Barcelona en Madrid, elk met hun eigen aantrekkingskracht. Maar duik nog wat dieper in Spanje om oude dorpjes te vinden die elk hun eigen charme hebben. En er is nog veel meer te zien tijdens je rondreis!

Breng een bezoekje aan Sierra Nevada, waar je niet alleen bergen kunt beklimmen, maar ook een zeer diverse flora en fauna vindt. En als je dan toch in Andalusië bent zou het zonde zijn om deze schitterende regio niet wat verder te verkennen. Boek een individuele rondreis of groepsrondreis als je alles wilt zien óf verblijf in een hotel of vakantiepark om vanuit daar zelf met een gehuurde auto al het moois van Spanje te ontdekken.

Vlag:
Hoofdstad:
Madrid
Inwoners:
47.326.687
Oppervlakte:
504.782 km2
Beste reistijd:
mei, juni en september
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
2:30 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Strand
10/10
Steden
9/10
Eten
9/10
Actief
8/10

Beste reistijd Spanje

De zomermaanden in Spanje zijn droog en warm tot zéér warm. Maar in de wintermaanden kan het in grote delen van Spanje behoorlijk koud zijn. Gemiddeld genomen is Spanje een vrij droog land waar de zon uitbundig schijnt. Er is een redelijk grote variatie in de plekken en periodes waar en wanneer de neerslag valt. In het noordelijke binnenland valt weinig regen, net als in Andalusië en het binnenland ten oosten en zuidoosten van Madrid.

De stranden van Spanje bieden nagenoeg allemaal zekerheid om je gehele vakantie uitbundig te genieten van de zon. Natuurlijk heeft gemiddeld de Costa del Sol in het zuiden wat méér zon dan de Costa Brava in het noorden. Omdat de Canarische Eilanden een stuk zuidelijker liggen, is de garantie op zon hier nog veel groter. De beste reistijd voor Spanje is het voorjaar en de zomermaanden.

Klimaat Spanje

Het klimaat van Spanje kent veel verschillen. Vooral het binnenland van Spanje heeft een landklimaat. De temperatuurverschillen zijn hier enorm met gemiddelde zomertemperaturen van 24°C en wintertemperaturen van gemiddeld 2° tot 4°C. In de zomer kan het hier warm zijn tot zeer warm en in de winter is een dikke jas echt niet voldoende. Het vriest in de winter regelmatig in het hooggebergte.

Het binnenland van Spanje kent zo weinig regenval dat we op sommige plaatsen moeten spreken van een steppeklimaat. De oostkust heeft weer een middellands zeeklimaat met hete en zeer zonnige zomers. De winters zijn hier zacht en veel overwinteraars zijn te vinden aan de Costa Blanca.

Video's van Spanje

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Bezienswaardigheden in Spanje

Reizen naar Spanje