Home
Blog
Bestemmingen
Goedkoop op vakantie in Spanje: hoe doe je dat?

Goedkoop op vakantie in Spanje: hoe doe je dat?

Goedkoop op vakantie in Spanje: hoe doe je dat?

Een vakantie hoeft tegenwoordig niet meer veel te kosten. Wil je mooi weer, strand, leuke steden en lekker eten? Ga dan goedkoop op vakantie in Spanje!

Want waarom zou je in eigen land blijven als je ook goedkoop naar Spanje op vakantie kan? Met deze tips regel jij ook een betaalbare trip naar een leuke bestemming in Spanje.

Vroeg boeken

Vliegtickets naar verschillende bestemmingen in Spanje zijn heel goedkoop als je een paar maanden van tevoren boekt. Meerdere budget airlines vliegen van verschillende vliegvelden in Nederland naar Spanje. Dus hou de websites in de gaten en wacht niet te lang met boeken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Flexibel

Spanje heeft veel leuke steden voor een citytrip. Lekker rondlopen, shoppen, tapas eten, sangria drinken etc.. Dat kan in Barcelona maar bijvoorbeeld ook in Valencia, Granada, Madrid of Malaga. Zijn de vliegtickets naar Barcelona duur? Of is alle leuke accommodatie al vol? Kijk dan eens naar een andere stad in Spanje en laat je verrassen! Ook vliegen vanaf een ander vliegveld dan Amsterdam kan soms veel schelen. Een beetje flexibiliteit kan je dus veel geld schelen.

Eat like a local

Spanje is vergeleken met Nederland een goedkoop land. Maar als toerist bevind je je vaak in toeristengebieden met toeristische restaurants. Deze plekken zien er vaak wel heel gezellig uit maar je zal er weinig spanjaarden tegen komen. Ga dus op zoek naar waar de lokale bevolking gaat eten. Dat zijn de restaurants waar je echt Spaans eten krijgt en Spaanse prijzen betaald. Lekkerder en goedkoper dus! En wist je dat je bij échte tapasbarretjes meestal een gratis tapas krijgt als je een drankje besteld?

Wil je tijdens een stranddagje niet je geld uitgeven bij de dure strandtenten? Haal dan wat lokale lekkernijen in de supermarkt en neem die mee naar het strand.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kies minder populaire plekken

Op vakantie naar Ibiza of de Canarische eilanden is heel leuk maar ook relatief duur. Gelukkig is Spanje een groot land en zijn er genoeg andere vakantiebestemmingen om uit te kiezen. Bijvoorbeeld de Costa del Sol of de Costa Blanca zijn gebieden waar je goedkoop naartoe kan vliegen en veel keuze hebt in accommodatie.

Neem je vrienden of familie mee

Een grote villa of vakantiehuis boeken is per persoon vaak een stuk goedkoper dan een hotel. Hoe meer mensen, hoe goedkoper. Vaak zit er zelfs een zwembad bij en kun je gebruik maken van allerlei faciliteiten in het huis. Zoek online dus een mooie villa uit en haal je vrienden of familie over om mee te gaan.

Ga in het laagseizoen

De vakantieperiodes zijn natuurlijk altijd de populairste periodes om op vakantie te gaan. Maar in Spanje, zeker in het zuiden, blijft het nog lang mooi weer. Zo is het in Valencia in september gemiddeld 28 graden en is het in Andalusie in de winter nog zo’n 20 graden. Het laagseizoen is goedkoper om te vliegen en ook hotels zijn vaak een stuk goedkoper. En een extra voordeel is dat het een stuk rustiger is!

Top reizen naar Spanje

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Meer blogs over Spanje

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8