Home
Blog
Algemeen
's Werelds meest gevaarlijke wandelpad gaat weer open

's Werelds meest gevaarlijke wandelpad gaat weer open

op 19 maart 2015
1 minuut leestijd
's Werelds meest gevaarlijke wandelpad gaat weer open

Het wordt beschreven als 's werelds meest gevaarlijke wandelpad en is al meer dan een decennium gesloten. Dankzij een groot reconstructie project zal Caminito del Rey echter binnenkort weer open zijn voor publiek.

De prachtige Caminito del Rey in Spanje beschikt over een voetgangersbrug die meer dan 100 meter boven de Guadalhorce rivier hangt. Op 26 maart zal deze route, die al sinds de vroege jaren 1900 in gebruik is, heropend worden. De route begint in het dorp El Chorro in het zuiden van de provincie Malaga, en is oorspronkelijk gebouwd om toegang te verlenen aan twee watervallen voor hydro-elektrische arbeiders.

In de loop der jaren is de route verslechterd en verslechterd, en na een reeks van dodelijke ongevallen in 1999 en 2000, heeft de overheid de toegangspunten tot het wandelpad gesloopt.

De hele route is 7,7 kilometer lang, waarvan 2,9 kilometer promenades zijn. Het meest bekende gedeelte is de Balconcillo de los Gaitanes brug, die de Gaitanes Gorge overspant.

De wederopbouw van de route duurde meer dan een jaar en kostte volgens Spaanse media 5,5 miljoen euro. De eerste zes maanden vanaf 26 maart zal de entree voor deze attractie gratis zijn, daarna kost het 6 euro per persoon. De bezoektijden zijn 10:00 - 17:00 uur van 1 april tot 31 oktober en 10:00 - 14:00 uur vanaf 1 november - 31 maart. Kijk voor meer informatie op: Caminitodelrey.info.

Hieronder een video van de wederopbouw:

Top reizen naar Spanje

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Meer blogs over Spanje

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8