Home
Blog
Bestemmingen
De Congost de Mont-rebei kloof in Spanje

De Congost de Mont-rebei kloof in Spanje

op 5 mei 2015
1 minuut leestijd
De Congost de Mont-rebei kloof in Spanje

De Congost de Mont-rebei is een prachtige kloof die gecreeërd is door de Noguera Ribagorzana rivier in Spanje, door te snijden door het Sierra de Montsec gebergte in de Catalaanse provincie van Spanje.

Congost de Mont vormt een natuurlijke grens tussen Aragon en Catalonië en ligt tussen de provincies Lleida en Aragon, tussen de regio van La Noguera en Pallars Jussà. Het is de enige grote kloof in Catalonië die min of meer intact is gebleven, zonder dat er wegen, sporen of elektriciteitslijnen doorheen lopen. Het wordt alleen doorkruist door een smal bergpad dat werd geëtst in de zijkanten van de kloof in de jaren '80, om avontuurlijke toeristen en wandelaars een spectaculair uitzicht te bieden op de groene rivier en de kloof eronder. Op sommige punten bereiken de wanden van de kloof verticale hoogtes van meer dan 500 meter en is de kloof niet meer dan 20 meter breed.

Er is nog een deels uitgegraven pad op een lager niveau, dat gebouwd en geopend werd in 1924 om een verbinding tussen de Àger vallei en het dorpje Pont de Montanyana te maken. Dit pad werd echter overspoeld toen het water van het Canelles reservoir zijn hoogste punt bereikte. Dus werd er in 1984 een nieuw pad geopend, op een veilige hoogte boven het water van het reservoir.

Door het gebied lopen een aantal routes. Een in het bijzonder brengt je naar de top van het reservaat, van waar het uitzicht op de Pyreneeën, een deel van La Ribagorça en de Lleida Depressie prachtig moet zijn. Het schilderachtige uitzicht over het hele reservaat kan gezien worden vanaf een bocht in het pad naar boven, dat leidt naar Alsamore net voor La Masieta, vanwaar stroomversnellingen van de rivier de kloof binnengaan. Onderweg kom je tal van vogels tegen, zoals gieren, steenarenden en vele soorten vleermuizen.

Top reizen naar Spanje

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Meer blogs over Spanje

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8