Casablanca

Casablanca

Traditionele havenstad

Cassablanca is een heerlijke Marokkaanse stad met fijne strandjes, mooie moskeën, leuke straatjes met uiteraard vele witte huizen!

Top reisorganisaties naar Marokko

Top reisorganisaties naar Marokko
Casablanca

Casablanca, letterlijk vertaald Wit Huis, is een prachtige plaats die in het westelijke deel van Marokko te vinden is. Het is de grootste stad van het land en er wonen een kleine zes miljoen mensen. Daarnaast is het ook een geliefde plaats onder de toeristen van over de hele wereld, en dat is niet heel vreemd. Naast de vele witte huizen die er, bijna vanzelfsprekend, te vinden zijn, zijn er nog tal van indrukwekkende bezienswaardigheden in Casablanca te bewonderen.

De Oude Medina

Het historische stadscentrum, de Oude Medina, is te vinden naast het meest belangrijke marktplein van de plaats. De Oude Medina van Casablanca wordt nog voor een deel omringd door een muur. Hier kun je op de eerste plaats een sfeervol marktje bezoeken, maar je kunt er ook talloze kleine winkeltjes bezoeken die in de steegjes van het centrum te vinden zijn.

Medina Casablanca
Medina Casablanca

 Hassan II moskee, Casablanca
Hassan II moskee, Casablanca

Moskee in Casablanca
Moskee in Casablanca

De Hassan ll Moskee

De Hassan ll Moskee is het hoogste religieuze bouwwerk van de hele wereld. Deze moskee heeft namelijk een minaret van maar liefst tweehonderd meter hoog. Op de lijst van grootste moskeeën ter wereld is deze moskee te vinden op de tweede plaats. Op de eerste plaats is de moskee in Mekka te vinden. De Hassan ll Moskee biedt in de prachtige gebedszaal maar liefst ruimte aan 25.000 personen. Echter, er is meer in de moskee te vinden dan alleen de gebedszaal. Je kunt er ook een Koranschool vinden, een badruimte, een bibliotheek en een mooi museum. De Hassan ll Moskee is nog niet erg oud. Het werd als cadeau voor de verjaardag van Koning Hassan ll gebouwd in 1989, toen hij zestig jaar werd.

Marabout

Marabout is een bedevaartsoord dat zeer populair is onder de pelgrims. Deze begraafplaats zou volgens de pelgrims helende, spirituele krachten hebben omdat er heilige heren begraven liggen. Marabout is dan ook een begraafplaats die behoort tot de meest religieuze plekken van het hele land en wordt jaarlijks door duizenden pelgrims en toeristen bezocht.

Bastion Skala

Skala is een 18e eeuws versterkt bastion. Het bastion is te vinden in de directe omgeving van de Oude Medina, op korte afstand van de mooie vissershaven. Het fort is indrukwekkend om te zien en er zijn zelfs nog originele kanonnen te bewonderen. Als je een bezoek aan Skala brengt, dan mag je je fotocamera zeker niet vergeten. Vanaf het bastion heb je namelijk het meest indrukwekkende uitzicht over de heldere Atlantische Oceaan. Bijna nergens anders kun je van zo’n spectaculair uitzicht genieten, dus het is meer dan de moeite waard om dit plaatje vast te leggen.

Markt Casablanca
Markt Casablanca

Tram in Casablanca
Tram in Casablanca

Casablanca bij het strand
Casablanca bij het strand

Boulevard de la Corniche

Tussen de mooie vuurtoren en de Hassan ll Moskee ligt Boulevard de la Corniche. Deze boulevard is gevuld met eindeloos veel horecagelegenheden. Er zijn dan ook veel gezellige terrassen te vinden vanwaar je een indrukwekkend uitzicht op zee hebt. De Boulevard de la Corniche wordt is de hoofdstraat van de plaats en je bezoek aan Casablanca is niet compleet wanneer je deze boulevard niet hebt bezocht.

Kasbah Boulaouane

Kasbah Boulaouane is een indrukwekkend fort dat stamt uit de achttiende eeuw. Dit fort is een indrukwekkende bezienswaardigheid die maar door weinig toeristen overgeslagen wordt. De binnenplaats van het fort, dat te vinden is aan de zuidzijde van Casablanca, is voorzien van kleurrijke en vrolijke mozaïeken. Je kunt ook een bezoek brengen aan de toren van de Kasbah Boulaouane. De toren, met een hoogte van tien meter, is kan via de sfeervolle wenteltrap worden beklommen.

Het Joods Museum

Het is natuurlijk een uniek verschijnsel dat er een Joods museum te vinden is in een Islamitische maatschappij, maar in Casablanca kan het. Het museum is dan ook bedoeld om te laten zien hoe goed twee totaal verschillende geloven met elkaar overweg kunnen. In het museum maak je kennis met de goede betrekkingen die in de geschiedenis terug te vinden zijn tussen het Jodendom en de Islam. Er wordt meer dan tweeduizend jaar geschiedenis van het jodendom in Marokko getoond in dit museum. Het Joods Museum is te vinden in de stadswijk Oasis.

Het Park van de Arabische Liga

Casablanca is een bruisende stad waar altijd van alles te zien, doen en beleven is. Echter, tijdens je vakantie wil je natuurlijk ook genieten van rust, ruimte en ontspanning. Dit kun je bijvoorbeeld doen in het Park van de Arabische Liga. Dit park wordt veel door de locals bezocht, maar ook toeristen brengen er graag tijd door in de sfeervolle en rustgevende setting. Het park bestaat al bijna honderd jaar. In het natuurrijke park zijn diverse kleinschalige terrasjes te vinden.

Casablanca
Casablanca

Casablanca
Casablanca

Reizen naar Casablanca – Hoe kom je er?

Een groot voordeel is wel dat je na je vlucht vanaf Amsterdam, van ongeveer vier tot vierenhalf uur, niet ver meer hoeft te reizen. Je kunt landen op Mohammed V International Airport, te vinden aan de Nouasseur in Casablanca.

Populaire reizen naar Casablanca

Blogs over Casablanca

· Redactie
Bezienswaardigheden van Casablanca
Op slechts een paar uur vliegen van Nederland ligt de bijzonder mooie stad Casablanca. In deze Marokkaanse stad vind je een interessante mix tussen de oosterse cultuur en westerse invloeden. Een bijzondere metropool dus, die tijdens een rondreis niet mag worden overgeslagen en ook een goede bestemming is voor een citytrip.

Meer bezienswaardigheden in Marokko

Alle bezienswaardigheden in Marokko

Marokko ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Casablanca ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Marokko.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
7.2
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.1
8,0

Cultuursnuiven in Marokko

Marokko
Individuele rondreis
11-02-2017

Voor een studiereis waarbij ik les kreeg in de modern Arabische taal ben ik vijf weken door Marokko gereisd. Het is een prachtig land. Niet alleen is het prachtig en zeer divers, maar het heeft ook een geweldige cultuur. Marokko is gevuld met vriendelijke en warme mensen, de steden zijn heel bruisend en verschillend. Grote aanrader is om per trein en bus door het hele land te reizen. Ga langs Fes, Rabat, Tangier en Marrakech. Maar ga ook langs de kleinere steden en bijzondere locaties. Chefchaoune (de blauwe stad), Volubulis (Romeinse stad), Ifrane (Bergstadje met Alpenachtige huizen), Merzouga (Saharadorp, laatste stop met de bus vanuit Fes), Risani (stadje voor Merzouga). Stuk voor stuk bijzondere plekken die enorm verschillend zijn. Ik raad aan om een reis naar Marokko niet te gehaast te doen, pas je aan aan het ritme van de Marokkaanse cultuur (5 minuten is een half uur zeg maar) en plan niet alles te ver vooruit. Als je in Merzouga bent ga langs de winkeltjes in de centrale winkelstraat, hier kun je de meest bijzondere kruiden vinden in Marokko. En vraag vooral aan de winkeliers om uitleg, ze geven graag een tour en zijn altijd in voor een praatje. Dit geldt overigens voor heel Marokko. Marokkaanse mensen zijn enorm nieuwsgierig en vertellen graag over hun cultuur, stad, en waar je allemaal naartoe moet. De lange busreis van Fes naar Merzouga, die ook langs Risani komt, duurt zo'n 10 uur en vertrekt 's avonds uit Fes. Het is echt de moeite waard. Verblijf in Merzouga in een Kasbah (soort landhuis) en regel daar een tocht in de Sahara (doe dit niet via de toeristenshops in het stadje zelf).

Freek van Til
Alleen gereisd in April 2015
8,6

Rondreis Atlasgebergte en woestijnreis.

Marokko
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

Atlas........prachtig
Woestijn.........overweldigend
Todrakloof.............mysterieus
Steden.......................1001 nacht

Gonny Koekoek
in October 2014
9,2

Een schitterend bezoek aan de 4 koningssteden

Marokko
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

Veel cultuur gezien. Moskee's, markten en paleizen. Aardige mensen en hele goede gidsen, die veel over het land vertelden. Mooie steden bezocht en veel van het land gezien. De hotels waren ook goed en het eten heel lekker.

M.G. Kuijt
Gereisd met vrienden in February 2017
9,0

Een echte aanrader

Marokko
Groepsrondreis met D-reizen
09-02-2017

Prachtige afwisselende rondreis die in een week tijd een goed beeld geeft van Marokko en zijn bewoners. Het overnachten in de gïtes bij de berbers thuis is fantastisch, comfortabel en lekker eten. De kinderen hebben ook leuk contact gemaakt met de kinderen van de herbergiers. Het landschap is indrukwekkend, zeker als je beseft dat je een groot deel van de reis boven de 1000-1500 meter bent. De mensen zijn er vriendelijk en helemaal niet opdringerig (behalve op het plein en in de souks in Marrakech). Onze lokale gids Hassan was geweldig, een leuke vent die ons veel heeft verteld over het leven in Marokko, het woord 'nee' is niet over zijn mond gekomen. En dan ook nog een gezellige, geïnteresseerde groep, wat wil je nog meer

Wendy van Son
Gereisd met partner in March 2016
8,2

Verrassend Marokko.

Marokko
Groepsrondreis met Kras Reizen
31-01-2017

Nooit gedacht maar Marokko is een prachtige bestemming met mooie oude koningssteden.
Men moet zeker de stad Fes bezoeken het lijkt wel of je in de middeleeuwen terecht komt.
Het atlas gebergte is een geweldig mooi gebied.
De Todrakloof is mooi maar vergeet ook niet naar de Kashba's aan de bergflanken te kijken.
Achter de atlas de grote zandwoestijn met uit gebreide oases is fascinerend om te zien.
Aan de kust licht een mooi Portugese vestingstad Essaouira genoemd dat het bezoeken zeer de moeite waard zal zijn.

Alexander Knoben
Gereisd met gezin in July 2010

Wil je meer weten over reizen naar Marokko? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Marokko