Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Marokko

Rabat

Sinds 1912 is Rabat de hoofdstad van Marokko. Er is nog veel te merken in de stad van het recente Franse verleden, maar nog veel meer van de eeuwen daarvoor. Het paleis van koning Mohammed VI bijvoorbeeld stamt uit 1864. Daar tegenover vind je de moderne Mohammed V universiteit met bijna 20.000 studenten. De Chellah, dodenstad van de Mariniden, biedt ons met zijn ruïnes een schitterende kijk in het verleden. Uit 1196 stamt de Hassan toren en het voorplein. Het was de bedoeling van Sultan Yacoub el- Mansour ("de Overwinnaar") om er een van de grootste moskeeën van de Islamitische wereld van te maken. Hij bleef echter steken op 44 meter en in 1755 werd het gebouw verwoest door een aardbeving.

Marrakesh

Marrakesh is een koningsstad en dat gevoel krijg je ook echt als je er rondloopt. De mystiek druipt er van de oude gebouwen en bezienswaardigheden af. De kleurige terracotta huisjes hebben Marrakesh de bijnaam ‘rode stad’ gegeven en dat draagt alleen maar bij aan de sfeer. Het lijkt soms wel een ander tijdperk. Middeleeuws ogende acrobaten en waarzeggers nemen je mee terug in de tijd. Bezoek ook vooral het Bahia paleis (met zijn harem), het plein Djeema- el-Fna of het grafmonument van de Säadieden. Je kijkt je ogen uit in Marrakech!

Fès

Nog zo’n oude koningsstad: Fès. De oude stad staat bekend om zijn traditionele ambachten, maar ook om de vele musea, tuinen en paleizen die zich hier bevinden. Fès is een echte Marokkaanse stad en dat merk je aan alles. Bijvoorbeeld aan de ezels die je overal tegenkomt als standaard vervoermiddel.

Casablanca

De naam Casablanca roept associaties op met rijkdom en luxe. De grootste en modernste stad van Marokko huisvest inderdaad een flink aantal rijke mensen, maar er is ook een keerzijde: de sloppenwijk van Casablanca. Als toerist merk je daar echter niet veel van. Je kunt je bijvoorbeeld vergapen aan de indrukwekkende Hassan II moskee die in zee is gebouwd. Schitterend!

Het dal van de Drâa

Ook in Marokko is prachtige natuur te vinden en wel in het dal van de Drâa. Het oasegebied is vernoemd naar de Drâa, de langste rivier van Marokko. De groene natuur zal je versteld doen staan, met al zijn citrusbomen en palmen.

De Ouzoud watervallen

Van honderd meter hoogte storten de Ouzoud watervallen zich de diepte in. Je kunt dit zelfs van heel dichtbij meemaken door midden in de waterval te gaan staan. Het spreekt voor zich dat dit een unieke ervaring is. Het uitzicht van bovenaf is geweldig. Zodra je onder aan de waterval bent gekomen, kun je verder met de boot.

Meer weten over reizen naar Marokko?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Marokko