De Marokkaanse keuken krijgt zijn smaak dankzij de vele kruiden en specerijen die worden gebruikt bij de bereiden van gerechten. Kurkuma, gember, saffraan, kamoun, kerrie en Spaanse peper zijn de populairste smaakmakers. Vanwege het moslimgeloof wordt er geen varkensvlees gegeten, maar wel veel lam, kip, vis, fruit en vruchten. Bekende Marokkaanse gerechten zijn couscous (geplette tarwe met groenten en vlees), harira (soep op basis van vlees, kikkererwten en linzen) en tanjia (gekruid en gestoomd lamsvlees).
Alcohol wordt bijna niet gedronken in Marokko, maar toeristen kunnen het wel kopen. Vruchtensappen zijn er zeer populair. De typisch Marokkaanse muntthee wordt geserveerd bij ontvangstceremonieën. Het wordt gemaakt van blaadjes verse munt en veel suiker. Sla niet zomaar een glas muntthee af als het je aangeboden wordt, want dat is zeer onbeleefd. Marokkaanse koffie is sterk en zwart en wordt soms op smaak gebracht met kaneel of kardemom.
Meer weten over reizen naar Marokko?
Bekijk hier alle informatie