Ecuador

Blauwvoet Jan van Gent op de Galapagos Eilanden

Rondreis Ecuador

Een sublieme mix van landschappen, mensen en architectuur

Ecuador is een land van verrassende contrasten! Reis langs de witte bergtoppen van de Andes, het Amazone regenwoud, bruisende markten in koloniale steden en de bounty stranden aan de Pacifische kust. Of bezoek de prachtige Galapagos Eilanden. Ecuador is een rondreis land bij uitstek!

In Ecuador is het eigenlijk altijd snikheet. Rond de evenaar zijn namelijk nauwelijks seizoenen, maar wel perioden met veel regen waarin het moeilijker kan zijn om het land te bereizen. In de droge tijd is Ecuador echter een prachtige bestemming om rondreizen te maken. Niet in de laatste plaats door de Galapagos-eilanden voor de kust, waar je een unieke flora en fauna vindt maar natuurlijk ook heerlijke stranden. En ook op het vasteland staat je tijdens je rondreis van alles te wachten!

Zoals een tropisch regenwoud in het fraaie Amazonegebied en de indrukwekkende actieve vulkaan Tunguragua. Ben je geïnteresseerd in de koloniale geschiedenis van Ecuador? Bezoek dan de steden Cuenca en Quito, waar je veel sporen uit deze tijd vindt. Tijdens een groepsrondreis of individuele rondreis bezoek je alle hoogtepunten!

Vlag:
Hoofdstad:
Quito
Inwoners:
17.888.474
Oppervlakte:
283.560 km2
Beste reistijd:
juni t/m september (binnland), februari t/m april (galapagos)
Tijdsverschil:
6 uur vroeger
Vliegtijd:
12:30 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
9/10
Strand
8/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Beste reistijd Equador

Bijna de totale hoeveelheid neerslag die op jaarbasis valt, wordt gemeten in de periode februari tot en met mei. Na mei wordt het ineens een stuk droger en zijn er plekken waar wekenlang geen druppel neerslag valt. Quito heeft een mild klimaat met het gehele jaar door temperaturen van rond de 20 graden. De periode oktober tot en met mei word het regenseizoen genoemd.

De Galapagos eilanden zijn het gehele jaar door warm met temperaturen tussen de 24 en 30 graden. Regen valt hier regelmatig en je regenhoedje mag niet ontbreken in je rugzak. Januari is de meest natte maand. Het unieke aan deze eilanden is dat er geen roofdieren voorkomen. Darwin heeft hier zijn evolutietheorie vorm kunnen gegeven. De beste reistijd voor Equador hangt sterk af van de regio die je gaat bezoeken.

Klimaat Equador

Het klimaat van Ecuador is enorm divers. Het noordwesten heeft een tropisch klimaat en de lagere delen in het zuidwesten hebben weer een subtropisch klimaat. De hoogstgelegen gebieden hebben een hooggebergteklimaat en wat meer landinwaarts heerst een zeeklimaat met relatief droge winters.

Op de Galapagos eilanden valt gedurende het hele jaar door regen en ook hier hangt het er sterk vanaf hoe hoog je zit. Het Amazonegebied en het uiterste noordwesten van Ecuador zorgen voor de meeste regen.

Video's van Ecuador

Reisorganisaties met reizen naar Ecuador

Bezienswaardigheden in Ecuador

Reizen naar Ecuador

Blogs over Ecuador

· Suzanne van Duijn
2 weken rondreizen in Ecuador: Tips & Route
Ecuador staat bij velen enkel op de bucketlist vanwege de Galapagoseilanden. Maar mensen, Ecuador is meer dan dat! Met deze adviezen ontdek je deze Zuid-Amerikaanse parel in twee weken.
· Suzanne van Duijn
Reizen naar de Galapagos Eilanden: hoe doe je dat?
Snorkelen met pinguïns en zeeleeuwen, omgeven door prachtige natuur, midden in de Stille Oceaan… Dat klinkt als een droom maar het is de werkelijkheid op de Galapagos Eilanden.
· Suzanne van Duijn
Beste reistijd juni: de bestemmingen voor een reis in juni
Wil jij in juni op vakantie? Deze landen hebben dan de beste reistijd!
· Suzanne van Duijn
De 8 mooiste bezienswaardigheden van Ecuador
Op vakantie naar Ecuador? Dit zijn de acht mooiste plekken die je niet mag missen!
· Redactie
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld
Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!
· Redactie
VIDEO: Prachtige beelden van zeeleeuwen op de Galápagos eilanden
De Galápagos eilanden staan bekend om hun unieke diersoorten, en één daarvan is de Galápagos zeeleeuw, die uitsluitend hier leeft. In deze video zijn prachtige beelden van deze mooie dieren te zien.
· Redactie
Het Yasuni National Park in Ecuador
Ecuador is een relatief onbekende bestemming, maar is zeker voor natuurliefhebbers een interessante plek, met bijvoorbeeld het Yasuni National Park.
· Redactie
Schommelen op het einde van de wereld
Vroeger hebben we allemaal wel eens op een schommel gezeten, maar wie graag een wat spannendere schommel wil meemaken moet naar Baños in Ecuador. Hier kun je schommelen 'op het einde van de wereld'.
Twee jaar geleden heb ik samen met mijn partner een hele mooie groepsrondreis in Ecuador gemaakt. De sfeer in de groep tijdens de reis was gezellig en we genoten van alle natuur, de karakteristieke mensen en de cultuur. Absoluut doen: cruise naar de Galápagos eilanden!
- Cindy

Beoordelingen van Ecuador

Wat zijn de Ecuador ervaringen van andere reizigers? Lees hier 5 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Ecuador.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
7.6
Steden
7.6
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.6
9,3

Zeer afwisselende reis qua natuur klimaat en bevolking.

Ecuador
Groepsrondreis met FOX Vakanties
10-02-2017

heel afwisselend . de ene dag beklim je een vulkaan en de volgende dag heerlijk ontspannen in warmwaterbronnen .
of in ochtend sta je voor een besneeuwde berg in de kou en in de middag lig je aan het strand te genieten van de zon en de zee.
Of je brengt je dag door met excursies in het amazone gebied .

I. v Dommelen
Alleen gereisd in April 2014
8,5

Prachtige rondreis door de Amazone en de Andes!

Ecuador
Individuele rondreis
13-01-2017

Februari 2015 hebben wij een prachtige reis door de Amazone en de Andes mogen maken. Een land van uitersten. Prachtig en gastvrij. Van een meerdaagse jungletocht tot een meerdaagse vulkanentocht. We hebben zo veel mogelijk geprobeerd alles uit onze reis te halen!!!

Esther van der Vaart
Gereisd met partner in October 2015
7,8

Rondreis Ecuador

Ecuador
Individuele rondreis met WTC.nl Verre reizen
19-11-2015

Backpacken van de Amazoe tot de Galapagos eilanden

Hans Harmsen
Gereisd met partner in May 2021
8,2

Ecuador heeft het allemaal!

Ecuador
30-09-2015

Veelzijdig Ecuador: wat je ook zoekt, je vindt het! Een rijke historie, indrukwekkende cultuur, prachtige natuur in de vorm van jungle, andes en strand, fantastisch lieve, behulpzame mensen en mooie koloniale steden! Verhongeren hoef je ook niet, ze hebben een overvloed aan lokale specialiteiten en heerlijk fruit!

Nathalie Verloop
Gereisd met vrienden in May 2021
7,7

Veelzijdige landschappen

Ecuador
30-09-2015

Ecuador hebben wij bezocht met Shoestring in 2012. Het was een prachtige rondreis die de veelzijdigheid van dit land goed laat zien. Zo veel verschillende landschappen binnen 1 land, prachtig! We hebben genoten van de warmwaterbronnen, de jungle, de bergen, vulkanen, zee. De bevolking was heel vriendelijk en behulpzaam en had prachtige kleding aan. Heel autentiek. Er waren genoeg activiteiten te ondernemen, vooral in Banos. Daar hebben we een raftingtrip ondernomen en we gingen paraseilen. De Cotopaxi vulkaan beklimmen was een fysieke uitdaging maar alles waard, zo bijzonder! Het uitzicht en het landschap zijn onbeschrijfelijk mooi. Isla de la plata (klein Galapagos) was ook de moeite waard. (als je niet zeeziek bent :) Mooie vogelsoorten ontdekt. Kortom, voor een veelzijdige reis waar de balans van cultuur, natuur en sportiviteit perfect klopt.

Danielle van der Spek
Gereisd met partner in May 2021
Alle beoordelingen van Ecuador