Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Ecuador

Nationaal Park Cotopaxi

In dit park kun je prima mountainbiken, wandelen of paardrijden door een schitterende omgeving. Ook vogelspotten is goed mogelijk en met wat geluk kom je herten tegen. De belangrijkste attractie is natuurlijk de gigantische Cotopaxi zelf, misschien wel de mooiste vulkaan ter wereld.

Quito

De hoofdstad van Ecuador is gebouwd op de helling van een actieve vulkaan in de Andes. Het is the place to be als je koloniale architectuur wilt zien, want de stad is gesticht door de Spanjaarden. Pas wel goed op je spullen, want zeker de winkelstraten zijn een broeinest van zakkenrollers.

 

 

Otavolo

Dit Indianenstadje is er als één van de weinige in geslaagd om de authentieke identiteit te behouden toen de Spanjaarden Ecuador veroverden. Je struint hier heerlijk over diverse marktjes waar je houtsnijwerk en lokaal geproduceerd textiel kunt kopen.

De waterval van Peguche

Deze 18 meter hoge waterval en het gelijknamige dorpje liggen niet ver van Otavolo. De waterval is niet alleen een fraai natuurverschijnsel, maar ook een plek die voor de indianen van groot belang was. Hier namen ze een zuiverend bad of verzoenden zich met de natuur om innerlijke rust te vinden.

 

Museo del Banco Central

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Ecuador mag dit museum in Quito niet missen. Je komt hier duizenden jaren oude voorwerpen tegen die gebruikt werden ver voordat de Inca’s het land binnentrokken. Daarnaast zijn er ook exposities van kunst uit de koloniale periode en er hangen werken van moderne Ecuadoraanse kunstenaars.

Meer weten over reizen naar Ecuador?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Ecuador