Home
Reissoorten
Kampeerrondreizen

Kampeerrondreizen

Met “kampeerrondreizen” of kampeerreis doelen we bij Rondreis.nl niet op de welbekende campingvakanties naar Frankrijk, Italië of Spanje. Nee, het gaat om kampeerrondreizen naar verre bestemmingen. Kamperen is een avontuurlijke manier om rond te reizen in een exotisch land. Zo ben je dicht bij de natuur en ervaar je een land op een geweldige manier!

Met name Afrika is erg geschikt en bekend om zijn kampeerrondreizen. Vooral in zuidelijk Afrika vind je veel van deze rondreizen. Deze kampeersafari’s maak je doorgaans met een zogenaamde “overland truck” of “safaritruck”. Dit is een goed uitgeruste truck die kleine groepen mensen door het prachtige Afrikaanse landschap voert. Slapen doe je ’s nachts in een koepeltentje (of ook wel iglo tent genoemd) op sfeervolle campings midden in de natuur. Je hoort er alle nachtgeluiden om je heen en boven je schittert een fantastische sterrenhemel. Onderweg bezoek je de wildparken en nationale parken, maak je safaritochten, bekijk je watervallen, markten en maak je kennis met de lokale bevolking. Kamperen doe je in de open lucht! De groep is meestal vrij klein en met de truck doorkruis je één of meerdere landen in Afrika. Een populaire route bijvoorbeeld van Kaapstad naar de Victoria Falls watervallen. Deze route gaat door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een geweldig avontuur!

Een kampeerrondreis boeken

Kampeerrondreizen vind je bij de meeste grote rondreisaanbieders. Let er bij het boeken wel op of het eten ook is inbegrepen. Bij de meeste overland rondreizen in Afrika gaat er naast de bestuurder van de truck ook een kok mee, maar soms worden hiervoor nog wel extra kosten in rekening gebracht. Net als voor de entreegelden voor nationale parken, safari’s, lokale gidsen, etc.

Als je weet welke landen je wilt aandoen en hoe lang je wilt rondreizen is het verstandig om de verschillende kampeerrondreizen te vergelijken. Op Rondreis.nl vergelijk je eenvoudig alle rondreizen, kampeerrondreizen en groepsrondreizen dus doe hier zeker je voordeel mee. De prijzen kunnen per reisorganisatie wel verschillen, maar dit heeft doorgaans ook te maken met het comfortlevel van de reis zelf. Bij sommige kampeerreizen zitten bijvoorbeeld ook enkele nachten in een hotel inbegrepen. Je kunt een kampeerrondreis ook als individuele rondreis boeken. In dat geval wordt je met een privé jeep rondgereden en kampeer je in een luxe tent.