Guatemala

Piramide in de oude Maya-stad Tikal

Rondreis Guatemala

Oude Maya ruïnes, regenwoud en natuurlijke schoonheid

De fijne mix van natuur en cultuur maakt Guatemala één van de leukste landen in Centraal Amerika! Ontdek de echte Mayacultuur, wandel door oude stadjes, maak kennis met de kleurrijke bevolking of geniet van het afwisselende landschap van vulkanen, regenwoud en meren. Een geweldige belevenis!

Wil je rondreizen door Guatemala? Dan ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de Maya-cultuur. Die kom je in dit land namelijk overal tegen. De ruïnes bij Tikal zijn zelfs de grootste toeristische trekpleister van Guatemala. Maar je vindt hier veel meer moois. Als je je rondreis in Guatamala vervolgt richting Nebaj kom je in een schitterend gebergte terecht waar je prima kunt hiken in het hart van het land. Naarmate je meer naar de kust trekt, wordt het landschap steeds vlakker.

Aan de kust kun je kajakken, vogelspotten of even lekker relaxen. Bezoek daarna zeker ook het fraai gelegen Antigua, waar je tussen drie vulkanen de Spaanse taal machtig kunt worden. De hoofdstad Guatemala City is alleen aan te raden als je van stedelijke chaos houdt. Tijdens een groepsrondreis of individuele rondreis haal je natuurlijk het meeste uit je trip!

Hoofdstad:
Guatemala-stad
Inwoners:
14.655.189
Oppervlakte:
108.890 km2
Beste reistijd:
november t/m april
Tijdsverschil:
7 uur vroeger
Vliegtijd:
12:35 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
9/10
Strand
7/10
Steden
8/10
Eten
6/10
Actief
8/10

Beste reistijd Guatemala

Het hoogste punt van Guatemala is de Tajumulco vulkaan. Deze vulkaan is met 4220 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Centraal Amerika en winterse omstandigheden zijn hier niet ongewoon. Maar wees gerust, de overige delen van Guatemala hebben vrijwel het hele jaar te maken met zomerse tot tropische temperaturen.

In grote delen van het land is het in de wintermaanden overdag tussen de 22 en 25 graden en loopt het kwik in de zomer op naar ruim dertig graden. Deze periode is ook de beste reistijd voor Guatemala. Het populaire Quetzaltenango kent het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 20 graden en de meeste regen valt tijdens de regenperiodes van mei tot en met oktober.

Klimaat Guatemala

Guatemala ligt tussen de Stille Oceaan en de Caribische zee. De kustlijn heeft een lengte van 400 kilometer en dat betekent een overvloed aan exotische stranden. Het klimaat van Guatemala is tropisch met hier en daar grote verschillen in temperatuur door de invloed van de zee en de hoogte.

In het hoogland is het relatief koel met temperaturen van rond 22 graden overdag en aan de kust is het warm met temperaturen van rond de 30 graden. Heerlijk toch?

Video's van Guatemala

Reisorganisaties met reizen naar Guatemala

Bezienswaardigheden in Guatemala

Reizen naar Guatemala

Groepsreis Maya route; Tempels in het oerwoud

Groepsreis Maya route; Tempels in het oerwoud

Deze Mexico en Guatemala groepsreis is een grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze rondreis Mayaroute zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een Mayaroute rondreis om nooit te vergeten!
Shoestring
vanaf
€ 2.549
Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 24 dagen; Schatten langs de Mayaroute

Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 24 dagen; Schatten langs de Mayaroute

Over de hele wereld zijn tequila en taco’s een begrip, maar de Mayawereld zit nog vol verrassingen. Ontcijfer de laatste inscripties in de klassieke Mayasteden. Bewonder de kleurrijke inheemse bevolking die je tegenkomt op lokale markten. Beleef het prachtige landschap van imposante vulkanen en tropische jungle tijdens de rondreis Mexico, Guatemala en Honduras. En ervaar de Caribische sfeer aan de kust, waar je kunt terugkijken op een indrukwekkende Mayaroute reis.
Koning Aap
vanaf
€ 2.745
Guatemala rondreis op maat | Better Places

Guatemala rondreis op maat | Better Places

16 dagen
Ontwerp je privé rondreis Guatemala samen met Petra, de reisexpert die er al jaren woont. Zo wordt je reis super origineel! Petra kent Guatemala door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Zij laat je graag kennis maken met de lokale bevolking en heeft ook veel ervaring in het samenstellen van familireizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.150
Groepsrondreis Trans-Midden-Amerika

Groepsrondreis Trans-Midden-Amerika

Tijdens deze rondreis door Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize en Guatemala beleef je de geheel eigen sfeer van zes landen in Midden-Amerika. Costa Rica is met zijn tropische regenwouden en onvoorstelbare variëteit aan dieren de tuin van Midden-Amerika. Nicaragua biedt prachtige meren en sfeervolle plaatsen en El Salvador biedt sfeervolle koloniale steden en vulkanen. In Guatemala en Honduras ligt de oorsprong van de Maya-cultuur, met indrukwekkende ruïnes en authentieke indianendorpen en in Belize tref je een bijzonder relaxte sfeer, mooie stranden en geweldige snorkelmogelijkheden.
Sawadee
vanaf
€ 3.299