Guatemala

Piramide in de oude Maya-stad Tikal

Rondreis Guatemala

Oude Maya ruïnes, regenwoud en natuurlijke schoonheid

De fijne mix van natuur en cultuur maakt Guatemala één van de leukste landen in Centraal Amerika! Ontdek de echte Mayacultuur, wandel door oude stadjes, maak kennis met de kleurrijke bevolking of geniet van het afwisselende landschap van vulkanen, regenwoud en meren. Een geweldige belevenis!

Wil je rondreizen door Guatemala? Dan ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de Maya-cultuur. Die kom je in dit land namelijk overal tegen. De ruïnes bij Tikal zijn zelfs de grootste toeristische trekpleister van Guatemala. Maar je vindt hier veel meer moois. Als je je rondreis in Guatamala vervolgt richting Nebaj kom je in een schitterend gebergte terecht waar je prima kunt hiken in het hart van het land. Naarmate je meer naar de kust trekt, wordt het landschap steeds vlakker.

Aan de kust kun je kajakken, vogelspotten of even lekker relaxen. Bezoek daarna zeker ook het fraai gelegen Antigua, waar je tussen drie vulkanen de Spaanse taal machtig kunt worden. De hoofdstad Guatemala City is alleen aan te raden als je van stedelijke chaos houdt. Tijdens een groepsrondreis of individuele rondreis haal je natuurlijk het meeste uit je trip!

Vlag:
Hoofdstad:
Guatemala-stad
Inwoners:
17.109.746
Oppervlakte:
108.890 km2
Beste reistijd:
november t/m april
Tijdsverschil:
7 uur vroeger
Vliegtijd:
12:35 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
9/10
Strand
7/10
Steden
8/10
Eten
6/10
Actief
8/10

Beste reistijd Guatemala

Het hoogste punt van Guatemala is de Tajumulco vulkaan. Deze vulkaan is met 4220 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Centraal Amerika en winterse omstandigheden zijn hier niet ongewoon. Maar wees gerust, de overige delen van Guatemala hebben vrijwel het hele jaar te maken met zomerse tot tropische temperaturen.

In grote delen van het land is het in de wintermaanden overdag tussen de 22 en 25 graden en loopt het kwik in de zomer op naar ruim dertig graden. Deze periode is ook de beste reistijd voor Guatemala. Het populaire Quetzaltenango kent het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 20 graden en de meeste regen valt tijdens de regenperiodes van mei tot en met oktober.

Klimaat Guatemala

Guatemala ligt tussen de Stille Oceaan en de Caribische zee. De kustlijn heeft een lengte van 400 kilometer en dat betekent een overvloed aan exotische stranden. Het klimaat van Guatemala is tropisch met hier en daar grote verschillen in temperatuur door de invloed van de zee en de hoogte.

In het hoogland is het relatief koel met temperaturen van rond 22 graden overdag en aan de kust is het warm met temperaturen van rond de 30 graden. Heerlijk toch?

Video's van Guatemala

Reisorganisaties met reizen naar Guatemala

Bezienswaardigheden in Guatemala

Reizen naar Guatemala