Honduras

Het eiland Roatán

Rondreis Honduras

Maya magie, jungles, turquoise water en ongerepte stranden

Reis naar Honduras en proef een heerlijke cocktail mix van Maya ruïnes, de Caribische kust en uitbundige natuurlijke schoonheid! In het bergachtige groene landschap kun je brulapen en tropische vogels spotten. Of ga snorkelen langs de witte zandstranden. De relaxte Hondurezen verwelkomen je graag!

Tijdens het rondreizen door Honduras beleef je het beste van twee werelden: fraaie natuur, maar gelukkig (nog) geen massatoerisme. Het is een land waar vooral waterliefhebbers het naar hun zin zullen hebben: langs de kust tref je mooie stranden en prima watersportmogelijkheden, maar je kunt je ook vergapen aan de indrukwekkende watervallen van Pulhapanzák! Nog niet genoeg? Vervolg je rondreis in Honduras dan richting het fotogenieke Meer van Yojoa, waar je zonder twijfel veel locals ontmoet.

Als je optimaal van je reis door Honduras wilt genieten, boek je het liefst een groepsrondreis of individuele rondreis. Dan kom je ook zeker in Copán terecht, waar je eewenoude ruïnes vindt uit de tijd van de Maya’s. Het is eigenlijk de enige plek in Honduras waar wél vaak veel mensen komen, maar dat zijn de prachtige ruïnes ook zeker waard!

Hoofdstad:
Tegucigalpa
Inwoners:
6.975.204
Oppervlakte:
112.090 km2
Beste reistijd:
februari t/m mei
Tijdsverschil:
7 uur vroeger
Vliegtijd:
12:10uur
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Strand
8/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Honduras

Reisorganisaties met reizen naar Honduras

Reizen naar Honduras

Groepsreis Maya route; Tempels in het oerwoud

Groepsreis Maya route; Tempels in het oerwoud

Deze Mexico en Guatemala groepsreis is een grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze rondreis Mayaroute zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een Mayaroute rondreis om nooit te vergeten!
Shoestring
vanaf
€ 2.449
Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 24 dagen; Schatten langs de Mayaroute

Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 24 dagen; Schatten langs de Mayaroute

24 dagen
Groepsrondreis
Over de hele wereld zijn tequila en taco’s een begrip, maar de Mayawereld zit nog vol verrassingen. Ontcijfer de laatste inscripties in de klassieke Mayasteden. Bewonder de kleurrijke inheemse bevolking die je tegenkomt op lokale markten. Beleef het prachtige landschap van imposante vulkanen en tropische jungle tijdens de rondreis Mexico, Guatemala en Honduras. En ervaar de Caribische sfeer aan de kust, waar je kunt terugkijken op een indrukwekkende Mayaroute reis.
Koning Aap
vanaf
€ 2.745
Groepsrondreis Trans-Midden-Amerika

Groepsrondreis Trans-Midden-Amerika

Tijdens deze rondreis door Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize en Guatemala beleef je de geheel eigen sfeer van zes landen in Midden-Amerika. Costa Rica is met zijn tropische regenwouden en onvoorstelbare variëteit aan dieren de tuin van Midden-Amerika. Nicaragua biedt prachtige meren en sfeervolle plaatsen en El Salvador biedt sfeervolle koloniale steden en vulkanen. In Guatemala en Honduras ligt de oorsprong van de Maya-cultuur, met indrukwekkende ruïnes en authentieke indianendorpen en in Belize tref je een bijzonder relaxte sfeer, mooie stranden en geweldige snorkelmogelijkheden.
Sawadee
vanaf
€ 3.299
Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

24 dagen
Groepsrondreis
Complete rondreis in 3 landen Midden Amerika Maya-ruines bij Tikal, Copan, Yaxchilán en Chichen Itzá Kleurrijke bevolking in San Cristóbal, Chichicastenango en Guatemala Ontspannen aan het strand van Playa del Carmen
Djoser
vanaf
€ 2.695
Groepsrondreis Mexico, Guatemala en Honduras

Groepsrondreis Mexico, Guatemala en Honduras

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Mexico, Guatemala en Honduras bezoek je allerlei beroemde opgravingen en ga je op zoek naar diep in de jungle verscholen ruïnes. Je maakt kennis met afstammelingen van de Maya's, die op kleurrijke markten hun waren verkopen en bezoekt leuke dorpjes met sfeervolle pleinen en lekkere eetkraampjes. In Mahahual, Bacalar en Playa del Carmen kun je tenslotte heerlijk ontspannen en mooi snorkelen. Een reis door het voormalige rijk van de Maya's is even fascinerend als afwisselend.
Sawadee
vanaf
€ 2.549