Honduras

Het eiland Roatán

Rondreis Honduras

Maya magie, jungles, turquoise water en ongerepte stranden

Reis naar Honduras en proef een heerlijke cocktail mix van Maya ruïnes, de Caribische kust en uitbundige natuurlijke schoonheid! In het bergachtige groene landschap kun je brulapen en tropische vogels spotten. Of ga snorkelen langs de witte zandstranden. De relaxte Hondurezen verwelkomen je graag!

Tijdens het rondreizen door Honduras beleef je het beste van twee werelden: fraaie natuur, maar gelukkig (nog) geen massatoerisme. Het is een land waar vooral waterliefhebbers het naar hun zin zullen hebben: langs de kust tref je mooie stranden en prima watersportmogelijkheden, maar je kunt je ook vergapen aan de indrukwekkende watervallen van Pulhapanzák! Nog niet genoeg? Vervolg je rondreis in Honduras dan richting het fotogenieke Meer van Yojoa, waar je zonder twijfel veel locals ontmoet.

Als je optimaal van je reis door Honduras wilt genieten, boek je het liefst een groepsrondreis of individuele rondreis. Dan kom je ook zeker in Copán terecht, waar je eewenoude ruïnes vindt uit de tijd van de Maya’s. Het is eigenlijk de enige plek in Honduras waar wél vaak veel mensen komen, maar dat zijn de prachtige ruïnes ook zeker waard!

Vlag:
Hoofdstad:
Tegucigalpa
Inwoners:
10.062.994
Oppervlakte:
112.090 km2
Beste reistijd:
februari t/m mei
Tijdsverschil:
7 uur vroeger
Vliegtijd:
12:10 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Strand
8/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Honduras

Reisorganisaties met reizen naar Honduras

Reizen naar Honduras

Blogs over Honduras

· Suzanne van Duijn
De 7 mooiste bezienswaardigheden van Honduras
Deze zeven plekken bewijzen dat Honduras onterecht het minst bezochte land van Centraal-Amerika is.
· Suzanne van Duijn
Top 5 Must-see ruïnes van Centraal-Amerika
Verspreid van Mexico tot Honduras vind je diverse overblijfselen van de eeuwenoude Maya-beschaving. Dit zijn de vijf meest bijzondere.
· Suzanne van Duijn
Djoser geeft tips: overwinteren doe je hier!
Reisorganisatie Djoser tipt de vetste reizen voor komend seizoen én waar je meer informatie over de tofste bestemmingen kunt vinden.
· Redactie
Mayastad Copán in Honduras
 In het uiterste westen van Honduras liggen de overblijfselen van een stad uit de Mayabeschaving die meer bezoekers verdient: Copán.
· Redactie
Voorspellingen Maya’s leiden tot bijzonder reisgedrag
Het is bijna niet mogelijk dat je er helemaal niets van hebt meegekregen, want de voorspellingen van de Maya’s hebben al aardig wat stof doen opwaaien. De een zweert erbij dat ze gelijk hebben, de ander zegt dat de door de Maya’s voorspelde datum waarop de wereld zou vergaan, al een tijd geleden is verstreken en we dus gerust kunnen zijn. Hoe het ook zij, de kalender van de Maya’s heeft voor een aantal bijzondere reizen gezorgd.
· Redactie
Reizen door Guatemala
Vanaf ongeveer halverwege oktober is het regenseizoen in Guatemala voorbij en dat betekent dat er een prima periode aanbreekt voor een reis naar dit bijzondere land in Midden-Amerika. Als je voor een langere periode op reis kunt gaan, is het leuk om een bezoek aan Guatemala te combineren met een verblijf in een van de buurlanden Mexico, Belize, El Salvador of Honduras.
· Redactie
De Maya Route
Volg het pad van de Maya’s en ontdek diverse landen van Zuid-Amerika met behulp van de Maya Route. Dit is een bijzonder populaire reisroute die jou door prachtige landen als Guatemala, Honduras en Mexico voert.
Honduras, de parel van Centraal-Amerika. Nou, helemaal mee eens, intrigerende Maya cultuur en fantastische landschappen!
- Roberto

Beoordelingen van Honduras

Wat zijn de Honduras ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Honduras.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.