Shoestring

Hoe ver kun je gaan?

Shoestring

Shoestring biedt avontuurlijke rondreizen, groepsreizen en singlesreizen aan naar alle uithoeken van de wereld. ‘Hoe ver kun je gaan?’ is de slogan van Shoestring en daarmee doelen ze niet alleen op de verre bestemmingen. De reizen worden goedkoop aangeboden en dit zonder in te leveren op kwaliteit!

De mensen die met Shoestring reizen zijn doorgaans ‘Young at heart’ en vinden het leuk om met gelijkgestemden prachtige ervaringen op te doen. Op de website van Shoestring vind je veel informatie over het reisaanbod en kun je direct zien welke reizen beschikbaar zijn. Je vindt er ook rondreizen met gegarandeerd vertrek, speciale aanbiedingen en last-minutes én je kunt direct online boeken!

Bekijk en vergelijk alle Shoestring reizen
Accommodatie
7.3
Vervoer
7.5
Reisleiding
8
Prijs / Kwaliteit
8
Algemeen
8.2
Shoestring is aangesloten bij:
ANVR Calamiteitenfonds SGR
Bezoek Shoestring
Opent in nieuw scherm

Populaire rondreizen van Shoestring

Afgelopen zomervakantie ben ik naar Jordanië geweest o.l.v. Shoestring reizen. Het was mijn eerste zogenaamde "groepsrondreis" en ik moet zeggen dat dit zeer goed is bevallen. Alles wordt voor je geregeld en zelf hoef je alleen maar te genieten, i
- Stephanie

Blogs over Shoestring

· Suzanne van Duijn
Shoestring compenseert eigen CO2-uitstoot
Als er iets slecht is voor het milieu, dan zijn het wel vliegtuigen. Daarom compenseert reisorganisatie Shoestring haar totale CO2-uitstoot door te investeren in heel veel bomen.
· Redactie
Shoestring Actieweek Peru en Bolivia
Reisorganisatie Shoestring komt de komende periode met aantrekkelijke actiewerken. Om de week kun je prachtige rondreizen met EXTRA korting boeken! Deze week: Peru & Bolivia.

Beoordelingen van Shoestring

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met Shoestring?
2,4

SUPER SLECHT GEREGELDE REIS! ook klacht werd laconiek over gedaan en niet serieus genomen. Fout op fout!

Ethiopië
Groepsrondreis met Shoestring
11-03-2020

Super slecht geregelde reis. Ging van alles fout tijdens de reis. 's nachts 1,5 in de kou staan wachten op iemand die ons ophaalde, de 1e dag geen enkele info over de stad waar we verbleven wat we konden doen, volgende dag moesten weer spullen pakken verkeerde hotel hadden ze ons gebracht(ook slechter dan het hotel wat we zouden krijgen), sommige hadden heel de middag zitten wachten tot ze werden opgehaald. Wij zaten in een stad zonder begeleiding of info over de stad terwijl het er echt gevaarlijk was om alleen rond te lopen, super slechte tenten op een super onhygiënische camping, waarbij we 2 nachten op natte matjes sliepen, matjes die je in een stoel legt, geen slaapmatjes, veel hotels met koud water of te weinig handdoeken, overboeking bij een hotel waarbij je na een lange tocht 3,5 uur moet gaan zitten wachten tot je in je kamer kunt, overboeking bij een hotel en dan wordt je in een "achterkamertje" gestopt zodat je toch maar kunt slapen, een fooienpot terwijl de site aangeeft dit niet te doen op reis en geld wat "onbekende" bestemming heeft, chauffeurs die langs dorpjes Racen.. super onveilig voor ons, maar ook de mensen daar (kindjes langs de weg)... .... Erg slecht geregeld. Aan de klacht ook heel weinig tijd besteed en gevoel eea niet serieus te nemen....... Super jammer.. Dit was zijn geld ABSOLUUT niet waard, en dan kun je beter alleen op reis gaan. dan is het stuk goedkoper en minder ergernissen.

Bleur
Alleen gereisd in November 2019
4,8

Een mooie reis maar niet meer met Shoestring!

China
Groepsrondreis met Shoestring
31-10-2016

Mooie reis maar niet meer met Shoestring

Wij hebben bij Shoestring de rondreis China Groots gedaan. Veel bezienswaardigheden en ook veel verplaatsingen per bus , trein en een keer met het vliegtuig. Die kunnen in onze ogen trouwens een stuk efficiënter geregeld worden.
We hadden prima weer en genoten dan ook van de bezienswaardigheden. Dat heb je ook wel nodig anders is het een stuk minder mooi en leuk. En toch zijn er in onze ogen nog veel zaken die echt veel beter kunnen. Zo waren een aantal hotels/guesthouses niet echt schoon. Peuken in de badkamer, schimmel aan de muren, hier en daar wat kruipend ongedierte etc. Aan de reisleidster hadden wij nagenoeg niets. Als je veel met elkaar optrekt verwacht je enig initiatief maar helaas was dat niet aanwezig bij haar. Veel informatie die zij gaf kan je zelf ook van internet plukken. De vraag naar een supermarkt in de buurt van het hotel kon zij in de meeste gevallen niet echt beantwoorden. Terwijl je wel je ontbijt zelf moet regelen. Dus vooral zelf de regie in handen nemen anders slaap je regelmatig uit terwijl je ook vroeg kan vertrekken uit het hotel. Drie keer met een nachttrein reizen is echt niet aan te bevelen. Gaat een hoop tijd mee verloren, terwijl je ook niet slaapt dus de volgende dag gebroken bent. Gelukkig konden wij tegen meerbetaling de laatste nachttrein ontlopen en gingen we met het vliegtuig.
Wij hebben ook veel excursies gedaan waarbij sommige rustig geschrapt hadden kunnen worden of waarbij een combinatie gemaakt kan worden. Ook staan er excursies op die vanwege tijdsgebrek niet gemaakt kunnen worden. Dus ook hier kan Shoestring nog winst boeken.
Toch hebben wij genoten van deze reis mede door de samenstelling van de groep en de lol met elkaar en vanwege het feit dat wij zelf meer de regie zijn gaan voeren maar op deze wijze gaan wij niet meer met Shoestring op reis!

Rudy Brandt
Gereisd met partner in September 2016
6,4

Mooie reis maar niet meer met Shoestring

Indonesië
Groepsrondreis met Shoestring
19-08-2016

We hebben met ons gezin een rondreis gemaakt op Bali, Lombok en Gili Air. De reis was goed georganiseerd. De hotels lieten wat te wensen over maar we verbleven in de meeste niet meer dan twee nachten. Toch is het fijn als je na een lange dag met veel indrukken niet nog hoeft te gaan zeuren over een kapotte airco, koud water in de douche of vieze bedden. We hadden nog wat extra dagen bij geboekt op Bali om lekker te relaxen. We kregen aangeraden dit te doen in het laatste hotel van de reis. Dit bleek echter een verschrikkelijk hotel, in verbouwing met veel te weinig zonbedjes aan het zwembad, vieze bedden etc. We hebben dit geprobeerd om te zetten maar bij Shoestring is niets zo oninteressant als een ontevreden klant. LET OP: ze werken via lokale agenten dus als er iets is moet dat lokaal worden opgelost, wat vervolgens niet gebeurd. Geen enkele compensatie. Nog een waarschuwing: via Shoestring wordt je verwezen naar Thuisvacinatie.nl. Dit is een commerciële instelling die vaccinaties aanpraten die je helemaal niet nodig hebt. Lees dus zelf goed op onpartijdige sites wat echt nodig is.

Corine
Gereisd met gezin in August 2016
8,8

Droomreis

Thailand
Groepsrondreis met Shoestring
19-01-2016

22-daagse rondreis door Thailand. Bangkok, Kanchanaburi, Sukhothai, Chiang Mai, Koh Pga-Ngan, Koh Samui. Geweldige reis, leuke groep, de liefste reisleidster die je je kan wensen Kaew, die werkelijk alles weet over de Thaise gebruiken, Thaise keuken en de bezienswaardigheden. Een mooie kennismaking met Thailand, een reis om nooit te vergeten!

Kirstin
Gereisd met partner in July 2015
8,8

Super rondreis door peru & bolivia!

Peru
Groepsrondreis met Shoestring
07-01-2016