Sossusvlei

Sossusvlei

Één van de hoogtepunten van Namibië

Voor één van de mooiste en meest surrealistische gebieden in Namibië moet je naar de Sossusvlei. Dit is Namibië zoals je het vaak op de foto's ziet staan: Prachtig!

Top reisorganisaties naar Namibië

Top reisorganisaties naar Namibië
Sossusvlei

Voor iedereen die houdt van het bewonderen van speelse landschappen is Sossusvlei in Namibië een uitstekende bestemming. Dit prachtige natuurgebied heeft de grootste zandduinen van het hele land. De duinen hebben unieke kleuren die veranderen bij het opkomen en ondergaan van de zon. Dit levert een schouwspel op dat je echt niet mag missen. Het is toegestaan om vrij te wandelen in Sossusvlei en je mag de zandduinen zelfs beklimmen

Big Daddy en Dune 45

De Sossusvlei is een prachtige vallei waar de rivier de Tsauchab in uitkomt. Echter, dit betekent niet dat er water te vinden is in de vallei. In principe komt dit slechts een per zoveel jaren voor. De vallei staat dan ook vooral te boek als vallei met indrukwekkende rode zandduinen die vooral ook erg hoog zijn. Sommige zandduinen zijn zo hoog dat ze zelfs een naam hebben gekregen. Zo is er de Big Daddy, welke te vinden is naast de Deadvlei. Deze zandduin heeft en hoogte van 325 meter. Een andere zeer bekende duin met erg mooi uitzicht bij zonsopkomst is Dune 45.

Big Daddy, Sossusvlei
Big Daddy, Sossusvlei

Dune 45, Sossusvlei
Dune 45, Sossusvlei

Deadvlei
Deadvlei

De Deadvlei

De Deadvlei maakt onderdeel uit van de Sossusvlei. Het is een indrukwekkend gebied die je zeker niet mag missen wanneer je de Sossusvlei bezoekt. Dit stuk vallei is volledig afgesloten van water, waardoor alle bomen die de vallei ooit sierden zijn afgestorven. De Deadvlei, ofwel de Dode Vallei, is dan ook een landschap met veel dode bomen. Veel van deze bomen zijn afgebroken, maar anderen zijn simpelweg opgedroogd zoals zij ooit in bloei stonden. De dode bomen geven het landschap een wat trieste, maar bewonderenswaardige, indruk.

Sesriem

De Sossusvlei is uitsluitend bereikbaar via Sesriem. Het is absoluut de moeite waard om hier even stil te staan als je onderweg bent naar de Sossusvlei. In Sesriem zijn talloze lodges te vinden waar toeristen kunnen verblijven. Bij de duurdere lodges zijn mogelijkheden tot eten en drinken. Daarnaast ligt de service er hoog. In Sesriem zijn ook diverse kampeerplekken te vinden. De camping is een sfeervolle bedoening en de nodige voorzieningen zijn er aanwezig. Echter, de camping is vrijwel altijd vol dus boek op tijd!

Sesriem camping, Sossusvlei
Sesriem camping, Sossusvlei

Sesriem gate, Sesriem camping, Sossusvlei
Sesriem gate, Sesriem camping, Sossusvlei

Sesriem, Sossusvlei
Sesriem, Sossusvlei

De Sesriem Gate

Om bij de Sossusvlei te komen moet je door de Sesriem Gate. Deze is niet dag en nacht geopend, dus het is aan te raden om de reis goed te plannen. Anders bestaat het risico dat je lange tijd moet wachten voor de gate open gaat. Echter, want ook niet te lang met je aansluiten in de rij, want de rij kan behoorlijk lang worden. Als je een beetje op tijd binnen wilt zijn, dan moet je er toch wel voor openingstijd zijn. De Sesriem Gate is als een hemelpoort naar het paradijs. Niet alleen is de gate heel sfeervol, maar door de gate heen kun je al een adembenemend stukje natuur bewonderen. Vanaf de gate kun je je dan ook al zeker verheugen op je tocht door het gebied. Het is niet mogelijk om helemaal tot in de Sossusvlei door te rijden wanneer je niet over een 4wd beschikt.

De Shuttle

Wanneer je door Sesriem rijdt, dan kom je op een bepaald punt een ouderwets bordje tegen dat de Sossusvlei nog vijf kilometer rijden is. Op dit bord staat tevens ‘4x4 only’. Je kunt dit bord niet passeren met een 2wd auto. Je hebt echt een 4wd nodig. Het is niet aan te raden om toch de gok te wagen met een 2wd. Wanneer je enkel over een 2wd beschikt, dan kun je deze parkeren op de speciale 2wd parkeerplaats. Vanaf dit punt rijdt een shuttleservice heen en weer naar de Sossusvlei. Hiervoor betaal je N$ 90,- per persoon.

Sesriem Canyon, Sossusvlei
Sesriem Canyon, Sossusvlei

Sossusvlei 4wd
Sossusvlei 4wd

Een volledige tour door de Sossusvlei

Het is ook mogelijk gebruik te maken van een tour wanneer je een shuttleservice niet ziet zitten. De tours zijn verschillend geprijsd en ook in het programma zijn verschillen te ontdekken. In de basis zijn de tours wel vrij gelijk aan elkaar. Met een tour wordt je met een 4wd naar de Sossusvlei gebracht. Onderweg krijg je meer informatie over de omgeving van een ervaren gids. Ditzelfde geldt wanneer je eenmaal bent aangekomen in de Sossusvlei zelf. Bepaalde tours vertrekken erg vroeg in de morgen, omdat de Sossusvlei het mooist is bij het opkomen van de zon. In de meeste gevallen wordt er dan een ontbijt georganiseerd bij de tour. Het is belangrijk goed rekening te houden met de kleding die je draagt. Als je voor zonsopkomst al naar de vallei gaat, dan moet je warme kleding meenemen. Het is er vroeg in de morgen erg fris en op de toppen van de rode bergduinen is het gewoonweg koud. Echter, als de zon eenmaal opkomt dan wordt het al snel heet en is het belangrijk dat je je goed tegen de zon beschermt.

Reizen naar de Sossusvlei — Hoe kom je er?

De Sossusvlei ligt midden in het land Namibië. Naar dit land is het ongeveer tien uur vliegen vanaf Schiphol, Amsterdam. Als je met de auto naar de Sossusvlei reist, dan moet je de C19 volgen. Halverwege moet je afslaan en de D826 oprijden. Deze weg leidt naar Sesriem. Je komt vanzelf bij de Sesriem Gate. Vanaf dit punt rijdt je rechtdoor voor een afstand van nog ongeveer 70 kilometer.

Wildlife, Sossusvlei
Wildlife, Sossusvlei

Beste reistijd voor de Sossusvlei

De beste reistijd voor de Sossusvlei is van maart tot mei of de maanden september en oktober. De zomer is erg heet in Namibië en al helemaal in dit gebied.

Populaire reizen naar Sossusvlei

Blogs over Sossusvlei

· Laurens Taekema
Foto van de dag - Sossusvlei Namibië
Deze foto is gemaakt in de Sossusvlei in Namibië. De Sossusvlei is onderdeel van de Namib-woestijn, de oudste woestijn van de wereld. Tussen de prachtige rode zandduinen vind je een opgedroogde oase met witte klei ondergrond en afgestompte boomstammen. Een surrealistisch beeld, ideaal voor een mooie foto!

Meer bezienswaardigheden in Namibië

Alle bezienswaardigheden in Namibië

Beoordelingen van Sossusvlei

De Sossusvlei ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis Namibië en bezoek aan Sossusvlei.
10

Onvergetelijk mooi

Namibië
Sossusvlei
Groepsrondreis met Djoser
25-12-2021

We hebben een rondreis gemaakt, te veel voor 3 weken maar ongelooflijk mooi. Zoveel gezien en ervaren, met geen pen te beschrijven. Meest indrukwekkend waren de wilde dieren, Okavango delta en de sossesvlei. Overweldigend mooi

Jose van Putten
10

2 x door Namibië gereisd met Toyota fourwheel drive met daktent

Namibië
Sossusvlei
06-02-2017

Dit is niet met de pen weer te geven ook niet met de comp!.
Onvoorstelbaar mooie beelden-natuur-dieren-Sunseds.
We hebben zeker 50 landen gehad, maar Namibië overtreft zelfs Nieuw Zeeland.

Gerrit H. Knol
Gereisd met partner
10

Adembenemend mooi

Namibië
Sossusvlei
15-09-2016

's Morgens vroeg als de zon opkomt is Sossusvlei zo prachtig. Onwaarschijnlijk hoge rode zandduinen die telkens van kleur veranderen. Ik had dit echt niet willen missen. Het was het zeker waard om om 05.00 uur te vertrekken vanuit de Lodge om dit moois te ervaren.

Kine krijnen
Gereisd met partner
10

Zo n mooide kleur rood

Namibië
Sossusvlei
05-02-2016

Onwaarschijnlijk dat dit bestaat, en door de erg slechte bereikbaarheid nooit te druk met toeristen

Fred van oekel
Alleen gereisd
10

Mooiste wat ik ooit gezien heb!

Namibië
Sossusvlei
20-01-2016

Prachtig! De nummer 1 bestemming waar ik ooit geweest ben. De Dune 45 erg indrukwekkend en de deadvlei prachtig om te zien. Buitenaards mooi!

Niki
Gereisd met partner

Wil je meer weten over reizen naar Namibië? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Namibië