Keetmanshoop

Keetmanshoop

Centrale hub in het zuiden van Namibië

Maak je een rondreis door Namibië, dan is de kans groot dat je op een bepaald moment het stadje Keetmanshoop doorkruist. Dit is een van de bekendste knooppunten in het zuiden van het land en een goede plek om even te stoppen.

Top reisorganisaties naar Namibië

Top reisorganisaties naar Namibië
Keetmanshoop

Keetmanshoop moet het niet hebben van haar wereldberoemde bezienswaardigheden, maar in het stadje vind je wel een hoop voorzieningen. Prima hotels bijvoorbeeld, maar ook een ziekenhuis, garage en supermarkten. De ideale plek dus om je voor te bereiden op een langere roadtrip.

Centrum van Keetmanshoop

Keetmanshoop is niet heel erg groot en er zijn weinig bezienswaardigheden, maar vanwege de strategische ligging ten opzichte van Windhoek en Zuid-Afrika, is er een grote kans dat je er terecht komt tijdens een rondreis door Namibië. Keetmanshoop werd in 1866 gesticht toen een Duitse missionaris op deze plek een kerk liet bouwen en sindsdien is het stadje aardig uitgebreid. In het centrum vind je nog een aantal Duitse elementen en architectuur, waarvan de kerk en het postkantoor het beste voorbeeld zijn. In Keetmanshoop vind je daarnaast alles wat je nodig hebt: van supermarkten tot pinautomaten en van een ziekenhuis tot autogarage. Mede daarom is het slim om hier een (korte) stop te plannen.

Keetmanshoop, Namibië
Keetmanshoop, Namibië

Keetmanshoop, Namibië
Keetmanshoop, Namibië

Keetmanshoop Museum

Een van de weinige bezienswaardigheden in het centrum van Keetmanshoop is het lokale museum. Het Keetmanshoop Museum is gevestigd in de vroegere kerk van het dorpje en heeft een aantal interessante tentoonstellingen over het dorp en haar historie. Er zijn wat oude gebruiksvoorwerpen te bewonderen, zoals een ossenkar, en je kunt er een aantal kunstwerken bekijken. Daarnaast is ook het oude kerkgebouw het bewonderen waard. De oorspronkelijke kerk uit 1866 werd in 1890 verwoest, dus de huidige kerk dateert officieel uit 1895. Al met al ben je er niet langer dan een uurtje zoet, maar dat is genoeg om alles te weten te komen over dit stadje.

Quiver Tree Forest

Op zo’n 14 kilometer ten noorden van Keetmanshoop vind je het Quiver Tree Forest, oftewel het Kokerbomenwoud. Dit is een bos waar je ongeveer 250 eeuwenoude exemplaren van de beroemde kokerboom kan bewonderen, al is het eerder een vetplant dan een boom. Kokerbomen komen eigenlijk alleen voor in het zuiden van Afrika en danken hun naam aan de holle takken. Leuk weetje: vroeger werd deze omgeving bewoond door de bosjesmannen die de holle takken gebruikten als koker om pijlen mee te schieten. Vanwege klimaatverandering worden de bomen steeds zeldzamer, dus bezoek deze plek zolang het nog kan.

Keetmanshoop, Namibië
Keetmanshoop, Namibië

Keetmanshoop, Namibië
Keetmanshoop, Namibië

Giant’s Playground

Op een klein stukje rijden van het Quiver Tree Forest ligt een andere attractie: Giant’s Playground. Deze Speeltuin van de Reuzen dankt zijn naam aan de bijzondere geologische rotsformaties. De verschillende rotsen zijn als een soort blokken op elkaar gestapeld, alsof er reuzen mee hebben gespeeld. In werkelijkheid werd het fotogenieke landschap gevormd door een jarenlang proces van erosie. Ook in de Speeltuin van de Reuzen kun je kokerbomen bewonderen. Omdat beide bezienswaardigheden zo dicht bij elkaar liggen, zijn ze uitstekend met elkaar te combineren. Blijf je een dagje plakken in Keetmanshoop, dan is het een aanrader om met de auto naar deze twee plekken te rijden.

Uitstapje naar de Fishriver Canyon

Keetmanshoop is een van de beste plekken om een tripje naar de schitterende Fishriver Canyon te regelen. De Fishriver Canyon is na de Grand Canyon de grootst kloof ter wereld en de uitzichten zijn vergelijkbaar. Deze kloof is honderden meters diep en op sommige plekken kilometers breed. Hier en daar heb je geweldige uitzichtpunten waar je de grootsheid van de omgeving op je kan laten inwerken, maar de echte avonturiers maken een wandeling door de kloof. In vijf dagen trotseer je niet alleen de bloedhitte, maar ook duizelingwekkende afstanden. Gelukkig zal het mooie uitzicht een hoop goedmaken. In Keetmanshoop hoef je niet lang te zoeken naar een betrouwbare touroperator die je mee kan nemen op een excursie naar de Fishriver Canyon.

Keetmanshoop, Namibië
Keetmanshoop, Namibië

Keetmanshoop, Namibië
Keetmanshoop, Namibië

Reizen naar Keetmanshoop — Hoe kom je er?

Keetmanshoop is de grootste stad in het zuiden van Namibië en vormt een belangrijk knooppunt in dit deel van het land. Hier komen verschillende uitvalswegen samen en dus is de stad goed te bereiken als je een rondreis door Namibië gaat maken. Heb je geen eigen (huur)auto tot je beschikking, dan kun je er ook geraken met het openbaar vervoer. Bussen tussen Windhoek en Zuid-Afrika doorkruisen Keetmanshoop, maar je kunt ook gebruik maken van de gedeelde combi-taxi’s die vaste routes rijden vanuit onder andere Lüderitz en Mariental. Er gaat ook een trein vanuit Windhoek, maar deze doet er aanzienlijk langer over dan de bus.

Eenmaal aangekomen in Keetmanshoop kun je het stadje eenvoudig te voet verkennen. Wil je grotere afstanden afleggen, dan kun je gebruik maken van de taxi. Voor een uitstapje naar Giant’s Playground en Quiver Tree Forest kun je ook terecht bij een van de bureautjes in de stad.

Populaire reizen naar Keetmanshoop

Meer bezienswaardigheden in Namibië

Alle bezienswaardigheden in Namibië

Namibië ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Keetmanshoop ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Namibië.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1
7,7

Het woeste Namibië

Namibië
Individuele rondreis met Riksja Travel
25-01-2017

Droge woestijnen, uitgestrekte wildernis en verlaten landschappen. Als je dit zo leest zou je waarschijnlijk denken dat je hier vooral niet naar toe moet gaan. Maar het tegendeel is waar. Namibië en Botswana zijn landen die juist spannend en avontuurlijk zijn om door heen te reizen. De reis die ik samen met mijn vrouw in april en mei 2014 heb gemaakt is een aaneenschakeling van hoogtepunten geweest. Een wandelsafari bijvoorbeeld bij het Naukluft park. Hier hebben wij een 'ontmoeting' met een cheeta’s. En dat is best wel spannend omdat we te voet zijn en niet door een auto beschermd worden. Of een olifant die besluit vlak voor onze auto de weg over te steken en zich ineens bedreigd voelt. Dit overkomt ons in het Moremi Game Reserve waardoor we een paar honderd meter achteruit moeten rijden. Er zijn genoeg filmpjes op Youtube te zien waarbij het wel misgaat en auto’s door olifanten aangevallen worden. De grens oversteken tussen Botswana en Zimbabwe is door de complete chaos en drukte een beleving op zich. Gelukkig voor ons worden de stempels in onze paspoorten door een gids geregeld. Ontmoetingen met traditionele volken als de Himba’s en Bushmen hebben indruk op ons gemaakt. Het is fascinerend om te zien hoe deze mensen met twee stokjes hout vuur maken of water uit wortels van planten halen. Eigenlijk zijn vier weken veel te kort om door Namibië en Botswana te reizen. We gaan zeker nog een keer terug naar voor meer mooi Afrikaanse avonturen.

Arthur Wittendorp
Gereisd met gezin in April 2014
8,5

Op zoek naar de big 5 in zuid afrika

Namibië
Individuele rondreis met NRV
09-01-2017

Afgelopen september hebben we een heerlijke reis gemaakt naar Zuid Afrika.
De gehele reis hebben we zelf samengesteld en alle locaties en huurauto ( Hyundai Tucson) uitgezocht. Omdat we al vaker in Zuid Afrika zijn geweest wilden we graag 3 weken in en om het Krugerpark en prive parken er om heen blijven om op ons gemak zo veel te kunnen safarien als we wilden. Heerlijk soms meer dan een uur met de auto blijven wachten bij een waterplas om te zien wat er allemaal komt badderen en drinken. Soms zijn we ook er een dag met een ranger op uit getrokken omdat die toch precies weten waar je moet zijn om zoveel mogelijk te zien. We hebben geslapen in de mooiste lodges en ook heerlijk gegeten. Onze lodges waren: Fly Inn logde Johannesburg, Entabeni Legend Lodges, Sefapane en Sefapane River Lodge, Timbavati, Crocodile Kruger en Hippo Hollow lodge. Stuk voor stuk aanraders. We verbleven overal 3 nachten. Vele herinneringen en foto's rijker moesten we helaas na 3 weken weer naar huis. Afrika wie omkijkt gaat terug !!!

Marianne Hens
Gereisd met partner in October 2014
8,5

Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe

Namibië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
26-01-2016

Van Kaapstad naar de Victoria Falls. Veel beleefd, veel gezien, prachtige natuur en landschap. Geweldige reisleider die heel actief was om het ons naar de zin te maken.

Jan van der Borden
Gereisd met partner in October 2014
8,5

Kampeerrondreis door Zuid Afrika, Namibië en botswana

Namibië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Hoogtepunten van Namibië, Dune 45. Sossusvlei en Deadvlei. Schitterend! etosha national park, ontzettend veel dieren gezien bij de waterholes. Spitzkoppe, back to basic zonder stromend water en buiten geslapen in een hele mooie omgeving. De Himba tribe. Gaaf en spannend om in Afrika in een tentje te slapen, je hoort snachts de dieren langs je tentje lopen!

Niki
Gereisd met partner in October 2015
9,0

Namibië, zoveel rust en ruimte

Namibië
Groepsrondreis met Sawadee
09-01-2016

Mijn rondreis door Namibië was als persoonlijke hoogtepunt de in the Namid Woestijnen, de Sossusvlei woestijn. Zo mooi, zo gloeiend rood, schitterend. In de zinderende hitte kom je aan bij Dunn 45. De allerbekendste vallei. Je kan erop doorlopen. Ik durfde niet, halverwege kwam ik weer terug. Had hoogtevrees. Het rulle zand maakt het stappen ook moeilijk ietwat. Maar wel een zeer prachtige reiservaring. De schitterende lodges. Zoveel natuur en rust, dat je echt bijna niemand ziet en lijkt het alsof het de onbewoonde wereld is! Ik zou deze reis aan een ieder aanraden om echt een keer geweest te zijn. Mijn reis was nog mooier, doordat de gids en chauffeur heel erg relax waren en vrij om stops in te lassen.

Nazrien Ozir
Alleen gereisd in April 2015

Wil je meer weten over reizen naar Namibië? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Namibië