Etosha

Etosha

Subliem wildpark

Voor dé ultieme wildlife-ervaring in Namibië moet je in Etosha Nationaal Park zijn. Dit natuurpark is voor iedere natuurliefhebber een geweldige ervaring.

Top reisorganisaties naar Namibië

Top reisorganisaties naar Namibië
Etosha

Nationaal park Etosha is een populair wildpark dat zich in Namibië bevindt, in het noorden van het land. Het wildpark is uniek in zijn soort, vooral omdat er de mogelijkheid bestaat om het hele park met eigen auto rond te rijden om te bezichtigen. Door het park zijn er goede wegen aangelegd welke je kunt volgen. Het is wel handig om met een grotere, vooral hogere, auto het wildpark door te rijden. Dit heeft te maken met het feit dat er veel hoge begroeiing in het park is. Wanneer je in een lagere personenauto rijdt kan je niet overal over de begroeiing heen kijken.

Safe Areas

Het is fantastisch om Etosha door te rijden met je eigen auto. Je mag alle kanten op in het park, zolang je maar op de aangelegde wegen blijft. Op de meeste wegen is heel goed te rijden met een gemiddelde 2wd, maar in het regenseizoen kan het aan te raden zijn te kiezen voor een 4wd. In het wildpark komen de meest uiteenlopende wilde dieren voor, van kleine tot grote dieren. Dit betekent natuurlijk dat je tal van verschillende wilde beesten tegen kunt komen, maar het betekent uiteraard ook dat het er gevaarlijk kan zijn. Er zijn veel wilde dieren die mensen als bedreiging of lekker hapje zien. Het is dus voor je eigen veiligheid niet toegestaan om de auto te verlaten. Het is logisch dat je toch wel even je benen wilt strekken. Dit kan in de zogenaamde safe areas. Deze gebieden in het wildpark zijn omheind met een hek, waardoor er geen wilde dieren binnen kunnen komen. Alleen in deze gebieden mag je de auto uit.

Zebra's in Etosha
Zebra's in Etosha

Etosha Nationaal park
Etosha Nationaal park

Okaukuejo, Etosha
Okaukuejo, Etosha

Okaukuejo

In het Etosha wilpark zijn in totaal drie grote "rest camps" te vinden waar toeristen kunnen verblijven. Deze rest camps hebben alles wat nodig is om comfortabel te kunnen overnachten en hebben kampeerplaatsen met camping faciliteiten en meestal ook lodges waar je kunt verblijven. De eerste van deze camps is Okaukuejo, te vinden in het westen van Etosha. Dit camp is gelegen op circa twintig kilometer afstand van de welbekende Anderson Gate. Het camp is vrij basic, met een bezienswaardige poort in zandtinten. Het camp bevat onder meer 90 bungalows om in te verblijven. Rondom dit kamp zijn enkele vlakten te vinden waar veel wilde dieren zich regelmatig ophouden.

Dé bezienswaardigheid van Okaukuejo is echter de zogenaamde "waterhole" (waterplek) waar je op ieder moment van de dag op een kleine afstand kunt genieten van al de wilde dieren die er komen drinken. Ook 's nachts gebeurt dat en kun je dit ook gadeslaan doordat deze waterhole een heel klein beetje verlicht wordt. Je ziet hier olifanten, neushoorns, giraffen, gemsbokken, impala's, zebra's en meer! Absoluut één van de hoogtepunten van Etosha!

Namutoni

Een tweede rest camp voor het toerisme in Etosha wilpark is Namutoni. Dit camp is eveneens grootschalig, maar aanzienlijk luxer in opzet dat Okaukuejo. Het camp is een bezienswaardigheid op zich, gebouwd in een unieke kasteelstijl. De witte wanden doen inspirerend aan in de zanderige vlakte. Dit camp is te vinden op ongeveer vijftien kilometer afstand van de Von Lindequist Gate. Direct naast het camp kun je een indrukwekkend oud fort bekijken. Dit Duitse fort is ook zeker een bezoekje waard.

Namutoni camp, Etosha
Namutoni camp, Etosha

Etosha wildlife
Etosha wildlife

Halali

Halali is het derde overnachtingscamp voor toeristen en is aanzienlijk kleiner dan de andere twee. Van de buitenkant is Halali niet erg indrukwekkend om te zien. De entree heeft eigenlijk veel weg van een campingingang. Echter, het camp heeft wel degelijk iets bijzonder te bieden. Hier is namelijk een natuurrijke waterplek te vinden. Deze waterplek, te vinden in het midden van Etosha, is zeer geliefd onder de zwarte neushoorns en olifanten die in het gebied leven. De kans is dan ook groot dat je deze indrukwekkende dieren kunt bewonderen wanneer je in de buurt van Halali komt.

Halali, Etosha
Halali, Etosha

Leeuw in Etosha
Leeuw in Etosha

Etosha NP, Namibië
Etosha NP, Namibië

Natuur

De natuur in Etosha wildpark is indrukwekkend. Er zijn grote zanderige vlakten waar veel wilde dieren over struinen, maar er zijn ook enkele bijzondere bomen te vinden. Uiteraard zijn er enkele waterplekken in het park te vinden. Ook hier kun je in de meeste gevallen wilde dieren vinden die in de buurt van het water blijven. Wat vooral opvalt aan de natuur is het effect van de droogte. Je ziet in de omgeving veel geel- en bruintinten. Grote delen van het wildpark bestaan uit hoog riet of hoge grassen.

Eten in Etosha Nationaal Park

Het is vanzelfsprekend dat je lekker wilt eten wanneer je in het Etosha wildpark verblijft. Helaas is het eten in het park zelf niet om over naar huis te schrijven. Als je echt lekker, goed en gezond wilt eten, dan moet je eigenlijk net buiten het park een bezoek brengen aan de lodges. Deze lodges zijn net buiten de hekken van Etosha wildpark te vinden en hier kun je uitstekend eten. Het is zeker aan te raden om voor een lekker hapje hier naartoe te rijden in plaats van iets te gaan eten in één van de drie toeristenparken.

Etosha lodge
Etosha lodge

Etosha natuur
Etosha natuur

Ingang Etosha NP
Ingang Etosha NP

Reizen naar Etosha Nationaal Park — Hoe kom je er?

Met het vliegtuig kost het je ongeveer tien uur om van Amsterdam naar Namibië te vliegen. Je landt dan in de Windhoek. Vanaf hier kun je een vlucht van ongeveer twee uur nemen naar Etosha Airport. Wanneer je via de plaats Tsuneb reist, dan moet je de B1 volgen voor ongeveer 75 kilometer. Vervolgens ga je richting Etosha, naar het westen. Je komt dan langs Outjo. Hiervandaan volg je in noordelijke richting de C38. Deze weg moet je ongeveer honderd kilometer volgen om bij Etosha aan te komen.

Beste reistijd Etosha

De beste reistijd voor Etosha National Park is wanneer het in Namibië het droogseizoen is. Dit is tijdens de maanden mei tot oktober. Tijdens deze periode zul je de beste kijk ervaring hebben, want dan staat het water laag en komen er veel dieren naar de waterholes. Vanzelfsprekend valt er tijdens het droge seizoen ook weinig tot geen regen. De temperatuur ligt er gemiddeld tussen de 26 en 30 graden Celcius tijdens deze periode. Het kan 's avonds en vooral 's nachts wel koud worden dus hou daar wel rekening mee!

Populaire reizen naar Etosha

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Het beste van Afrika (59 dagen) - Noordwaarts

Serengeti, Etosha, Fish River Canyon, Okavango Delta, Masai Mara, Zanzibar, Swakopmund, Victoria Falls, Arusha, Serengeti National Park, mountain gorillas

Blogs over Etosha

· Redactie
Op eigen houtje op safari: Etosha NP in Namibië
Voor vrijwel alle reizigers staat Etosha National Park met stip op één qua hoogtepunten tijdens een rondreis door Namibië. Lees hier waarom je dit prachtpark zelf moet gaan bezoeken!

Meer bezienswaardigheden in Namibië

Alle bezienswaardigheden in Namibië

Beoordelingen van Etosha

De Etosha ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl en gebaseerd op hun ervaringen tijdens hun rondreis Namibië en bezoek aan Etosha.
10

10 dagen Etosha

Namibië
Etosha
02-07-2016

We zijn 10 dagen met een huurauto met tent op het dak door Etosha gereisd en hebben overnacht in Okaukoujo, Halali en Manutoni. Alle tijd en rust gehad om wild te spotten. Een tip is om even bij een waterhole te blijven staan, ook als er geen wild is. Vaak komen ze binnen een kwartied uit de bosjes. We hebben prachtige kuddes oa zebra's, impalas, springbokken, giraffes en olifanten voorbij zien trekken. De natuur zet echt haar beste beentjd voor in Etosha.

Jolanda Schepers www.wereldpaden.nl
Gereisd met partner
7,0

Toerist

Namibië
Etosha
15-05-2016

8 jaar geleden 1week gereisd door namibie,,waarvan 4 dagen in het etoshapark met overnachting in namatomi,,,,,veel wild gezien ,,4 van de bigg 5,,,,,,kruger park is meer spannend,,waar wy gemiddeld 4x per jaar voor 4 -5 nachten naar toe gaan ik woon in suid afrika

Frank jansma
Gereisd met vrienden
10

Veel wild spotten in Namibie

Namibië
Etosha
20-01-2016

Hier hebben we ontzettend veel wild gespot bij de waterholes. Het park zelf is verder weinig aan, een froge vlakte toen wij er in september waren. Daardoor waren de dieren natuurlijk wel extra goed zichtbaar!

Niki
Gereisd met partner
10

Etosha

Namibië
Etosha
27-12-2015

We hebben alles gezien, de " big five",de waterholes dag en ook 's nachts,de prachtige natuur, het fantastische kamperen,geweldig
Ik kan het iedereen aanraden, het is een wereldervaring!

A.v.d.Wal
Alleen gereisd

Wil je meer weten over reizen naar Namibië? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Namibië