Chobe National Park

Chobe National Park

Prachtig wildreservaat vol wild

Aan de Chobe rivier ligt één van de mooiste wildparken van heel Afrika: Chobe National Park. Chobe NP is vooral bekend geworden door de enorme hoeveelheden olifanten. Maar uiteraard zul je tijdens een safari nog véél meer wild spotten!

Top reisorganisaties naar Botswana

Top reisorganisaties naar Botswana
Chobe National Park

Bij de grens tussen Botswana en Namibië is het Chobe National Park te vinden. Dit nationaal park is vernoemd naar de Chobe rivier in Afrika. Deze rivier heeft een totale lengte van 731 kilometer en vormt gedeeltelijk de grens tussen de twee landen. De rivier ontspringt in de Angolese hooglanden, als Kuando, en stroomt via de Caprivistrook in Namibië naar het moeras dat behoort bij de Lyniantirivier. Vanaf dit punt gaat het water verder richting het oosten en vanaf hier wordt de rivier de Chobe genoemd. Chobe National Park is vernoemd naar deze rivier en is in totaal te vinden in Botswana.

Chobe en Moremi

Er zijn twee indrukwekkende gebieden te bezoeken, namelijk het Chobe National Park en het Moremi Game Reserve. In de meeste gevallen wordt een bezoek aan beide gebieden met elkaar gecombineerd, zodat je een optimale indruk van de omgeving hebt. Dit is absoluut de moeite waard, want zowel Chobe National Park als Moremi Game Reserve zijn zeer indrukwekkend. Het grootste verschil tussen de twee ligt in het feit dat er in Moremi aanzienlijk minder groot wild leeft dan in Chobe National Park.

Chobe National Park
Chobe National Park

Chobe NP
Chobe NP

Chobe Nationaal Park
Chobe Nationaal Park

Een bezoek aan Chobe National Park

Wanneer je Chobe National Park bezoekt, dan kun je niet alleen genieten van een zeer bijzondere omgeving, maar je kunt er ook uitgebreid kennis maken met de wilde dieren die er leven. Zeker in de drogere maanden van het jaar kun je veel wild zien in de omgeving van waterbronnen. In de andere maanden van het jaar kun je het best naar wilde dieren op zoek gaan in de buurt van de glasvlakten die in het oosten van Chobe National Park te vinden zijn. Veel wilde dieren grazen hier. De kans dat je een olifant tegenkomt is relatief groot. In Chobe National Park woont het grootste aantal olifanten van heel Afrika.

Een bezoek aan Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve is te vinden in de Okavango Delta, aan de oostelijke zijde. Het gebied neemt ongeveer 35% van het oppervlak van de Okavango Delta in beslag. Er zijn zeker ook wilde dieren te vinden in Moremi Game Reserve, al zijn het er minder dan in Chobe National Park. De wilde dieren in dit gebied zijn voornamelijk te vinden op de graslanden en bij de uitgestrekte moerassen. Uiteraard kun je ook hier genieten van een indrukwekkende natuur.

Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve

De toegang tot Chobe National Park

Chobe National Park is niet zomaar te bezoeken en een bezoek is ook niet gratis. Het is nodig om een zogenaamde permit te betalen en je moet je bezoek vooraf regelen met het Department of Wildlife and National Parks. Hiervoor is het nodig een DWNP kantoor te bezoeken. Deze is bijvoorbeeld in de plaats Maun te vinden.

De toegang tot Moremi Game Reserve

Je hebt geen toestemming nodig om Moremi Game Reserve te bezoeken en je hoeft dan ook geen permit te betalen. In het park zijn zogenaamde selfdrive paden te vinden waar je vrij mag rijden met je eigen auto. Echter, dit geldt niet in het hele park. Er zijn een aantal gebieden in het park te vinden waar een private concessie uit is gegeven. Hier mag niet zelf gereden worden. Je kunt in het park enkele eilanden aandoen, waaronder ook Chief’s Island. Hier kan je soms de neushoorns bewonderen, welke zich niet heel gemakkelijk laten zien. Het is niet toegestaan om in het park te rijden als het donker is of om af te wijken van de paden.

Chobe safari
Chobe safari

Chobe safari lodge
Chobe safari lodge

Zelf op safari

In Moremi Game Reserve hoef je geen safari te reserveren, maar kun je heel gemakkelijk met een eigen auto een safaritocht organiseren. Er zijn meerdere wilde dieren te bewonderen tijdens de tocht door het gebied, maar je kunt ook enkele bijzondere natuurverschijnselen bekijken. Zo kun je langs diverse rivieren rijden, waar je mogelijk ook wild tegenkomt, en je kunt langs zoutpannen en waterpannen rijden. Daarnaast is er in het oostelijke deel, waar veel selfdrive paden te vinden zijn, veel grasland aanwezig. Ook hier zijn veel wilde dieren te vinden. Het zelf plannen en rijden van een safaritocht is uitsluitend aan te raden wanneer je over een 4wd beschikt. Uiteraard is het belangrijk om in de auto te blijven. In het park zijn enkele campings te vinden waar je kunt overnachten wanneer je meerdere dagen in het Moremi Game Reserve wilt blijven om het optimaal te ontdekken.

Reizen naar het Chobe National Park — Hoe kom je er?

Om in Botswana aan te komen zit je, gerekend vanaf het vliegveld in Amsterdam, ongeveer dertien uur in het vliegtuig. Als je vervolgens naar het Chobe National Park wilt rijden, dan doe je dit het beste vanuit de plaats Maun. Vanaf hier kun je de geasfalteerde weg richting Shorobe volgen. Op twintig kilometer ten noorden van deze plaats is de Buffalo Fence te vinden. Dit is een corridor voor de scheiding van wild en vee. Op ongeveer een kilometer voor het hek ga je links de richting van de South Gate op.

Chobe National Park
Chobe National Park

Beste reistijd voor het Chobe National Park

De beste reistijd voor het Chobe National Park is tijdens het droge seizoen, van mei tot begin november. Tijdens deze periode regent het minder waardoor de wilde dieren meer naar de waterplaatsen en rivier trekken. Ideaal om wild te spotten dus!

Populaire reizen naar Chobe National Park

Blogs over Chobe National Park

· Laurens Taekema
Foto van de dag - Olifanten in Chobe National Park
De foto van de dag is er vandaag één van enkele olifanten die we tijdens een "game drive" door het Chobe Nationaal Park in Botswana tegenkwamen. We vertrokken al vroeg en al snel zagen we tussen de bosjes deze prachtige dieren. Ze waren zich rustig aan het voortbewegen. Een mooi gezicht bij een opkomende zon!

Meer bezienswaardigheden in Botswana

Alle bezienswaardigheden in Botswana

Botswana ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Chobe National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Botswana.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
n.v.t.
Steden
4.5
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
8.7
8,4

Prachtige reis Botswana

Botswana
Familiereis met Djoser
08-02-2017

Botswana is écht een fantastisch land om te bezoeken. Minder geplaveid als Zuid-Afrika maar ooh zo mooi. De Okavango-delta zeker ingaan. Vanuit Maun ga je er naartoe en vele wilde dieren gezien! Goed te combineren met een rondreis Namibië.

Nadine
Gereisd met partner in April 2015
8,3

Adembenemend Botswana!

Botswana
Individuele rondreis met African Travels
05-07-2016

Voor mensen die opzoek zijn naar het ruige Afrika, dan is Botswana het perfecte land. Met eigen Jeep en tent op het dak is echt waanzinnig. Het Nachtelijk brullen van de leeuwen, en de lachende roep van de hyena's maken het slapen tot een onvergetelijke ervaring.

De soms primitieve campsites zorgen dat je het gevoel krijg midden in het dierenrijk te leven!

Een land waar je niet snel genoeg van zult krijgen.

Tamara Guijt
Gereisd met partner in October 2015
9,5

Kamperen in Bostwana

Botswana
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Kamperen in Afrika, een must do! Zo ben je nog dichter bij de natuur, gaaf en spannend om de dieren snachts voorbij je tentje te horen lopen! De mooiste plekjes, Okavango delta, in een mokoro door het water een aantal nijlpaarden van korte afstand zien. Prachtige natuur en bij zonsondergang helemaal mooi! Chobe National Park, zoooo veel dieren gezien en ook zo dichtbij!

Niki
Gereisd met partner in October 2015
5,4

Kampeerrondreis Z-Afrika, Namibie,Botdwana en Zimbabwe

Botswana
Kampeerrondreis met Kras Reizen
04-01-2016

De groep bestond uit diverse nationaliteiten waarbij de voertaal Engels was. Dit heeft onze beide kinderen geholpen op school. Daarnaast hebben de chauffeur Kosmos en de gids Victor ons de meest mooie plekken laten zien in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Veel verschillende en afwisselende landschappen en heel veel dieren in de Nationale parken gezien. Een reis om nooit meer te vergeten en aanrader voor een ieder die van avontuur houdt. Dank je wel NOMAD TOURS

Judith Setz
Gereisd met gezin in July 2015
6,4

Botswana: het echte junglegevoel.

Botswana
30-09-2015

Ongelooflijk relaxed en goed verzorgd: de Okavange Delta.
Prachtige natuur. Off road. En natuurlijk de fantastische lodges / tenten.
Ik wil zeker nog eens terug.

Sandra
Gereisd met partner in May 2021

Wil je meer weten over reizen naar Botswana? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Botswana