Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Botswana

Kalahari-woestijn

De Kalahari oogt misschien niet al te uitnodigend, maar je kunt er toch echt heel wat mooi plaatjes met eigen ogen aanschouwen. Het Central Kalahari Game Reserve is de plek waar je moet zijn voor open velden met struiken, zand- en zoutduinen, acaciabomen en rivierbeddingen uit de oudheid. Het zuidelijke deel bestaat uit mophanebossen. Onder leiding van de bosjesmannen kun je in het wildpark deelnemen aan diverse overlevingstochten. Waar vind je dat nou?

Okavango Delta

Middenin de onherbergzame woestijn is de Okavango Delta letterlijk een oase. Het is zelfs de grootste delta ter wereld die in het binnenland ligt. Het water wordt alleen niet naar een zee afgevoerd, maar naar verschillende kanalen en meren. Op dit water komen meer dan duizend soorten vogels af, maar ook wilde dieren als olifanten, giraffes, zebra’s, nijlpaarden, bizons, gnoes, en kudu’s. Het Moremi Wildlife Reserve ligt midden in de delta en in dit afgeschermde gebied van 3.000 km² kunnen de dieren beschermd leven.

Makgadikgadi Pans

Het nationale wildpark Makgadikgadi Pans vind je op 500 kilometer ten noorden van Gaborone. Ooit was het een gigantisch groot meer, maar tegenwoordig is het een natuurreservaat dat uniek is in de wereld. Naast enorme baobabbomen vind je er ontzettend veel vogelsoorten, maar ook antilopen, cheeta’s, leeuwen, hyena’s en nijlpaarden. Ook zijn er veel vogelsoorten te zien.

Meer weten over reizen naar Botswana?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Botswana