Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve

Gegarandeerd de Big 5 spotten

In het oosten van de Okavango Delta in Botswana ligt het Moremi Game Reserve, een prachtig natuurpark en de aangewezen plek om wilde dieren te spotten tijdens een safari.

Top reisorganisaties naar Botswana

Top reisorganisaties naar Botswana
Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve beslaat maar liefst 40 procent van het grotere Okavango Delta Game Reserve. Het is een van ’s werelds meest bijzondere deltasystemen omdat het water hier niet rechtstreeks in zee vloeit maar uitmondt in de Kalahari woestijn.

Moremi Game Reserve

Al in het jaar 1848 werd de schoonheid van het Moremi Game Reserve voor het eerst opgemerkt door ontdekkingsreiziger David Livingstone, een Schotse ontdekkingsreiziger die grote delen van Afrika op de kaart zette. Hij spotte hier grote kuddes wilde dieren en was zich bewust van de natuurlijke rijkdom van het gebied. Het duurde vervolgens nog tot 1963 voordat het park door de overheid van Botswana werd benoemd tot beschermd gebied, maar sindsdien is er heel wat gebeurd. Niet alleen werd het beschermde land steeds meer uitgebreid, het Moremi Game Reserve staat inmiddels bekend als een van de mooiste natuurparken in Zuidelijk Afrika en de uitgelezen plek om de Big Five te spotten.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De Big Five in het Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve is de juiste plek om wilde dieren te spotten. Het vele water trekt naast de Big Five tal van diersoorten aan en het is daarnaast een paradijs voor vogelaars: in totaal kun je hier maar liefst 560 verschillende soorten vogels spotten. Tijdens een safari zie je ze met een beetje geluk allemaal voorbij komen. Van impala’s en jakhalzen tot giraffes, zebra’s, cheeta’s, nijlpaarden, olifanten en leeuwen: ze kunnen zomaar de straat oversteken. Een aantal jaar geleden zijn bovendien witte en zwarte neushoorns uitgezet en deze hebben zich succesvol in het reservaat gevestigd. De beste tijd om wilde dieren te spotten is in de vroege ochtend en aan het eind van de middag tegen sluitingstijd. Je moet dus wel de wekker zetten.

Self drive safari

Moremi is zeer geschikt om op eigen gelegenheid een safari te maken. Hiervoor heb je een 4x4 nodig en ben je aangewezen op het oostelijk deel van het park. In dit deel van het park zijn bezoekers welkom om met hun eigen voertuig de paden te volgen en wildlife te spotten. Een geweldig avontuur, want je mag zelf bepalen welke wegen je volgt en welke routes je neemt. Maak je een self drive safari, knoop dan wel de regels van het park goed in je oren: het is bijvoorbeeld niet toegestaan om van de paden af te gaan en streng verboden om uit de auto te stappen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Jeep safari met gids

De rest van het park is uitgeroepen tot privaat gebied en mag je helaas niet zonder begeleiding betreden. De enige manier om in dit deel van het park dieren te spotten is tijdens een jeepsafari die wordt georganiseerd door een van de lodges. Dit is vanwege de hogere kosten voor een overnachting een stuk duurder dan zelf rijden, maar het heeft zo zijn voordelen. Rangers weten namelijk precies waar de wilde dieren zitten en blijven in contact met andere rangers over waar bijvoorbeeld olifanten zijn gespot. Daarnaast hoef je zelf niet achter het stuur te zitten en heb je dus alle ruimte om rond te kijken en foto’s te maken.

Bootsafari

Behalve een safari over land is het ook mogelijk om een bootsafari te doen. Je gaat dan met een gemotoriseerde boot de rivier op en krijgt het landschap en haar bewoners vanuit een heel ander perspectief te zien. Langs de oevers is het namelijk een drukte van jewelste en vanuit de boot kun je veel wilde dieren zien drinken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Overnachten in het Moremi Game Reserve

Aan mooie plekken om te overnachten in het Moremi Game Reserve geen gebrek. Elk type reiziger kan hier terecht en er zijn plekken voor elk budget. Je hebt er luxe lodges waar niets aan het toeval wordt overgelaten en de nacht doorbrengt in comfortabele glamping-tenten, maar ook eenvoudige campings waar je je eigen tent op kan zetten. Zo’n kampeerplek biedt niet heel veel luxe, maar avontuurlijk is het zeker, want de kans is groot dat er ’s nachts wilde dieren over het terrein scharrelen.

Reizen naar het Moremi Game Reserve — Hoe kom je er?

Het Moremi Game Reserve is vanuit zowel het noorden als het zuiden te bereiken. Vanuit de stad Maun is het nog zo’n 95 kilometer rijden naar de South Gate. De North Gate is bereikbaar via de steden Kasane en Savute.

Populaire reizen naar Moremi Game Reserve

Rondreis BOTSWANA, ZIMBABWE & ZUID-AFRIKA - Internationale Groepsreis - 20 dagen; Afrika's best bewaarde geheim

Rondreis BOTSWANA, ZIMBABWE & ZUID-AFRIKA - Internationale Groepsreis - 20 dagen; Afrika's best bewaarde geheim

Moremi Game Reserve, Johannesburg, Okavangodelta, Khwai gebied, Choberivier, Victoria Watervallen, Hwange, Matobo

Meer bezienswaardigheden in Botswana

Alle bezienswaardigheden in Botswana

Botswana ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Moremi Game Reserve ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Botswana.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
n.v.t.
Steden
4.5
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
8.7
8,4

Prachtige reis Botswana

Botswana
Familiereis met Djoser
08-02-2017

Botswana is écht een fantastisch land om te bezoeken. Minder geplaveid als Zuid-Afrika maar ooh zo mooi. De Okavango-delta zeker ingaan. Vanuit Maun ga je er naartoe en vele wilde dieren gezien! Goed te combineren met een rondreis Namibië.

Nadine
Gereisd met partner in April 2015
8,3

Adembenemend Botswana!

Botswana
Individuele rondreis met African Travels
05-07-2016

Voor mensen die opzoek zijn naar het ruige Afrika, dan is Botswana het perfecte land. Met eigen Jeep en tent op het dak is echt waanzinnig. Het Nachtelijk brullen van de leeuwen, en de lachende roep van de hyena's maken het slapen tot een onvergetelijke ervaring.

De soms primitieve campsites zorgen dat je het gevoel krijg midden in het dierenrijk te leven!

Een land waar je niet snel genoeg van zult krijgen.

Tamara Guijt
Gereisd met partner in October 2015
9,5

Kamperen in Bostwana

Botswana
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Kamperen in Afrika, een must do! Zo ben je nog dichter bij de natuur, gaaf en spannend om de dieren snachts voorbij je tentje te horen lopen! De mooiste plekjes, Okavango delta, in een mokoro door het water een aantal nijlpaarden van korte afstand zien. Prachtige natuur en bij zonsondergang helemaal mooi! Chobe National Park, zoooo veel dieren gezien en ook zo dichtbij!

Niki
Gereisd met partner in October 2015
5,4

Kampeerrondreis Z-Afrika, Namibie,Botdwana en Zimbabwe

Botswana
Kampeerrondreis met Kras Reizen
04-01-2016

De groep bestond uit diverse nationaliteiten waarbij de voertaal Engels was. Dit heeft onze beide kinderen geholpen op school. Daarnaast hebben de chauffeur Kosmos en de gids Victor ons de meest mooie plekken laten zien in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Veel verschillende en afwisselende landschappen en heel veel dieren in de Nationale parken gezien. Een reis om nooit meer te vergeten en aanrader voor een ieder die van avontuur houdt. Dank je wel NOMAD TOURS

Judith Setz
Gereisd met gezin in July 2015
6,4

Botswana: het echte junglegevoel.

Botswana
30-09-2015

Ongelooflijk relaxed en goed verzorgd: de Okavange Delta.
Prachtige natuur. Off road. En natuurlijk de fantastische lodges / tenten.
Ik wil zeker nog eens terug.

Sandra
Gereisd met partner in May 2021

Wil je meer weten over reizen naar Botswana? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Botswana