Maun

Maun

Toegangspoort tot het ultieme Botswana

Maun is de derde stad van Botswana en een bekende halte op de route van menig rondreis door het land. Dat heeft alles te maken met de gunstige ligging ten opzichte van een van de highlights van Botswana, namelijk de Okavango Delta. Vanuit Maun kun je eenvoudig een reis boeken naar dit indrukwekkende gebied.

Top reisorganisaties naar Botswana

Top reisorganisaties naar Botswana
Maun

Maun ligt in het noorden van Botswana, ten zuidwesten van de Okavango Delta. Het is de toegangspoort tot dit natuurlijke hoogtepunt van het land en een goede uitvalsbasis voor een safari. Want je hebt er niet alleen de natuur van de Okavango Delta binnen handbereik, ook het aantrekkelijke Moremi Game Reserve is een aanrader.

Nhabe Museum

Er zijn niet heel veel bezienswaardigheden in Maun, want de meeste reizigers zijn nou eenmaal gefocust op de natuurparken eromheen. Heb je tijd over in Maun, dan is het een aanrader om in ieder geval het Nhabe Museum in de stad te bezoeken. Het is een kleinschalig museum dat zich heeft gespecialiseerd in de geschiedenis van het gebied, en daarom extra leuk om te bezoeken. Een leuke manier om wat meer te weten te komen over Maun, met regelmatig wisselende tentoonstellingen en een leuke giftshop waar je bijzondere handgemaakte souvenirs uit de omgeving kan kopen.

Maun, Botswana
Maun, Botswana

Maun, Botswana
Maun, Botswana
 

Boottochtjes

Maun ligt in een gebied met veel water en het is ontzettend leuk om een dagje te gaan varen. De kans is groot dat je gaat varen tijdens een safari in de Okavango Delta, maar ook in de directe omgeving van Maun is het leuk om het water op te gaan. Maak bijvoorbeeld een tochtje over de Thamalakane Rivier, die langs het stadje kronkelt. Het is een aanrader om aan boord te stappen van een traditionele mokoro, een soort kano. Tijdens zo’n excursie krijg je een uniek inkijkje in het leven langs de oevers en heb je geweldig uitzicht over de wilde dieren en kleine dorpjes langs de oevers. In vrijwel elk hotel kunnen ze je helpen met het regelen van een dergelijke boottocht over de rivier.

Okavango Delta

Het hoogtepunt van je reis naar Botswana is zonder twijfel een bezoek aan de Okavango Delta. Dit indrukwekkende moerasgebied is gelegen in het noorden van Botswana en is dé plek voor een safari. Hier heb je kans om dieren te spotten zoals nijlpaarden, olifanten, buffels en leeuwen, en daarmee doet het Botswana niet onder voor andere safari-landen. Omdat het deltagebied uitsluitend uit moeras en water bestaat, is het niet mogelijk om met een auto op safari te gaan. Wil je dieren spotten, dan kun je aansluiten bij een wandel- of bootsafari door het gebied. Dat is extra spannend, want je komt veel dichter bij de dieren. Een dergelijke excursie kun je regelen via het Wildlife Office in Maun.

 

Maun, Botswana
Maun, Botswana

Maun, Botswana
Maun, Botswana

Bekijk de Okavango Delta vanuit een vliegtuigje

Een van de gaafste manieren om de Okavango Delta te bewonderen is vanuit de lucht. Overal in Maun vind je bureautjes waar ze vliegtours aanbieden over het gebied. Het is een geweldige ervaring om in zo’n klein propellervliegtuig te stappen en de omgeving vanaf grote hoogte te bekijken. Je ziet kuddes over de vlaktes rennen en jonge dieren die bij hun moeder drinken. Daarnaast krijg je een geweldig beeld van de uitgestrektheid van het gebied en diversiteit van het landschap. Heel goedkoop is het niet, maar het is elke cent waard. Dus vergeet die vliegangst en maak je klaar voor een geweldige ervaring.

Moremi Game Reserve

Maun is niet alleen de toegangspoort tot de Okavango Delta, het is ook het startpunt voor een bezoek aan het Moremi Game Reserve. Ben je op zoek naar een klassieke safari-ervaring in Botswana, dan moet je hier zijn. Hier kun je zelf met een 4WD door het park rijden en op zoek gaan naar ontmoetingen met wilde dieren. Het park bestaat uit drie verschillende landschappen, namelijk steppes, moerassen en bossen. Je kunt er de Big Five spotten, maar er leven ook dieren zoals hyena’s, jakhalzen, giraffen en cheeta’s. Het Moremi Game Reserve ligt op ongeveer 95 kilometer rijden van Maun.

 

Maun, Botswana
Maun, Botswana

Maun, Botswana
Maun, Botswana

Reizen naar Maun — Hoe kom je er?

Maun ligt in het noorden van Botswana en ligt nabij een vliegveld dat verbindingen heeft met binnenlandse bestemmingen en het Zuid-Afrikaanse Johannesburg en Kaapstad. Je kunt daar vervolgens een huurauto oppikken en verder reizen naar de Okavango Delta. Ben je een budgetreiziger en reis je met het openbaar vervoer, dan kun je ook eenvoudig met de bus in Maun geraken. Er gaan bussen naar binnenlandse bestemmingen, met aansluitingen naar Namibië. In theorie is het mogelijk om in een dag van Windhoek naar Maun te reizen.

Eenmaal aangekomen is Maun kun je gebruik maken van de minivans die vaste routes rijden, maar ook een taxi nemen naar bestemmingen en hotels die niet op de route liggen.

Populaire reizen naar Maun

Meer bezienswaardigheden in Botswana

Alle bezienswaardigheden in Botswana

Botswana ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Maun ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Botswana.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
n.v.t.
Steden
4.5
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
8.7
8,4

Prachtige reis Botswana

Botswana
Familiereis met Djoser
08-02-2017

Botswana is écht een fantastisch land om te bezoeken. Minder geplaveid als Zuid-Afrika maar ooh zo mooi. De Okavango-delta zeker ingaan. Vanuit Maun ga je er naartoe en vele wilde dieren gezien! Goed te combineren met een rondreis Namibië.

Nadine
Gereisd met partner in April 2015
8,3

Adembenemend Botswana!

Botswana
Individuele rondreis met African Travels
05-07-2016

Voor mensen die opzoek zijn naar het ruige Afrika, dan is Botswana het perfecte land. Met eigen Jeep en tent op het dak is echt waanzinnig. Het Nachtelijk brullen van de leeuwen, en de lachende roep van de hyena's maken het slapen tot een onvergetelijke ervaring.

De soms primitieve campsites zorgen dat je het gevoel krijg midden in het dierenrijk te leven!

Een land waar je niet snel genoeg van zult krijgen.

Tamara Guijt
Gereisd met partner in October 2015
9,5

Kamperen in Bostwana

Botswana
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Kamperen in Afrika, een must do! Zo ben je nog dichter bij de natuur, gaaf en spannend om de dieren snachts voorbij je tentje te horen lopen! De mooiste plekjes, Okavango delta, in een mokoro door het water een aantal nijlpaarden van korte afstand zien. Prachtige natuur en bij zonsondergang helemaal mooi! Chobe National Park, zoooo veel dieren gezien en ook zo dichtbij!

Niki
Gereisd met partner in October 2015
5,4

Kampeerrondreis Z-Afrika, Namibie,Botdwana en Zimbabwe

Botswana
Kampeerrondreis met Kras Reizen
04-01-2016

De groep bestond uit diverse nationaliteiten waarbij de voertaal Engels was. Dit heeft onze beide kinderen geholpen op school. Daarnaast hebben de chauffeur Kosmos en de gids Victor ons de meest mooie plekken laten zien in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Veel verschillende en afwisselende landschappen en heel veel dieren in de Nationale parken gezien. Een reis om nooit meer te vergeten en aanrader voor een ieder die van avontuur houdt. Dank je wel NOMAD TOURS

Judith Setz
Gereisd met gezin in July 2015
6,4

Botswana: het echte junglegevoel.

Botswana
30-09-2015

Ongelooflijk relaxed en goed verzorgd: de Okavange Delta.
Prachtige natuur. Off road. En natuurlijk de fantastische lodges / tenten.
Ik wil zeker nog eens terug.

Sandra
Gereisd met partner in May 2021

Wil je meer weten over reizen naar Botswana? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Botswana