Natuur & klimaat

Qua landschappen kom je vooral veel woestijn- en savannevlaktes tegen in Botswana. Het zuidoosten van het land is een stuk vruchtbaarder. Rotsen en heuvels zijn er wel te vinden, maar echte bergen niet. De belangrijkste rivieren van Botswana zijn de Okavango, de Chobe  en de Zambezi. Alledrie de rivieren beginnen in Angola met zijn natte hooglanden. Veel waterdelta’s in Botswana drogen langzaam maar zeker uit.

Naast de ‘gewone’ safaridieren zoals olifanten, neushoorns, leeuwen, buffels en luipaarden, vind je in Botswana myriade antilopen, zoals de zeldzame sitalunga en rode lechue. In het Gaborne-gebied vind je zo’n 400 soorten vogels. Roofvogels, slangen, schorpioenen en reptielen kun je er ook tegenkomen.

Het grootste gedeelte van Botswana logt in de tropen, maar het klimaat is er zeer droog. Toch zijn er grote verschillen tussen de lokale klimaten. In de zomer (oktober tot april) is het rond de 30 °C en 40 °C. In de winter (mei tot september) is het ook nog gemiddeld 23 °C, maar ’s nachts is er vorst mogelijk. Kortom, in Botswana is het bijna altijd zonnig!

Meer weten over reizen naar Botswana?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Botswana