Home
Blog
Bestemmingen
Op eigen houtje op safari: Etosha NP in Namibië

Op eigen houtje op safari: Etosha NP in Namibië

op 10 augustus 2015
1 minuut leestijd
Op eigen houtje op safari: Etosha NP in Namibië

Voor vrijwel alle reizigers staat Etosha National Park met stip op één qua hoogtepunten tijdens een rondreis door Namibië. Lees hier waarom je dit prachtpark zelf moet gaan bezoeken!

In Etosha nationaal park mag je zelf rondrijden, wat je het ultieme gevoel van avontuur geeft. Ook zorgen de natuurlijke waterbronnen in het park ervoor dat je nagenoeg verzekerd bent van het spotten van wild. Doordat de accommodaties in het park vlakbij de waterbronnen liggen en ’s avonds verlicht worden, kun je er de hele dag op de uitkijk staan voor dorstige zebra’s, giraffen, olifanten en neushoorns.

Boek op tijd

Houd er rekening mee dat het park erg geliefd is en je er op tijd bij moet zijn om een slaapplaatsje in het park te veroveren. Maar als er onverhoopt geen plek meer is, hoef je het safari-avontuur van Etosha zeker niet te missen. Buiten het park liggen ook een aantal kleinere lodges, die op zich een prima uitgangspunt bieden voor je eigen safari.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Namibië is van mei tot en met oktober, omdat deze maanden buiten het regenseizoen  liggen. Met name voor Etosha heb je de beste kans op het spotten van Afrikaans wild aan het einde van het droge seizoen, dus september en oktober, als de meeste dieren rondom de waterbronnen vertoeven om hun opgebouwde dorst te lessen. De natuur is dan wel erg droog; in de eerste maanden na het regenseizoen staat deze er een stuk frisser bij. Doordat de populaire vakantiemaanden juli en augustus ook in het meest gunstige seizoen liggen, is het voor die periode vooral aan te raden ruim op tijd te boeken, denk aan zo’n tien maanden van tevoren.

Als je komende zomer ook graag op selfdrive-safari wilt gaan in Etosha National Park en wilt weten of er nog een plekje voor je is, neem dan contact op met Namibië online (onderdeel van Riksja Travel).  Zij helpen je vanuit eigen reiservaring en passie voor deze bijzondere bestemming graag met het bouwen van jouw eigen Namibië-rondreis.

Top reizen met Riksja Travel

Meer blogs over Riksja Travel

Beoordelingen van Riksja Travel

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.7
Vervoer
8.8
Reisleiding
8.9
Prijs / Kwaliteit
8.6
Algemeen
9