Home
Blog
Bestemmingen
Must-see in Namibië: Spitzkoppe

Must-see in Namibië: Spitzkoppe

1 minuut leestijd
Must-see in Namibië: Spitzkoppe

Ongerepte natuur, indrukwekkende cultuur en veel wildlife maken Afrika tot een geliefd vakantieland. Ook Namibië is een populaire bestemming en de beste manier om het land te ontdekken is met een self-drive. En dan mag je Spitzkoppe niet missen! 

Het gaafste van een self-drive is dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Kamperen midden in de natuur en als het niet bevalt rijd je naar de volgende bestemming. Namibië is een prachtig land voor een roadtrip met je eigen 4x4. En Spitzkoppe is één van dé must-sees!

Matterhorn van Namibië

Tijdens je roadtrip mag de Spitzkoppe zeker niet ontbreken. Deze 120 miljoen jaar oude granietberg ligt tussen Windhoek en Swakopmund. De Matterhorn van Namibië staat bekend om haar kenmerkende rotspartijen en bergen, ontstaan na de instorting van een vulkaan. De Spitzkoppe is 1.784 meter hoog en de klein Spitzkoppe ‘slechts’ 1.584 meter. Het is een onvergetelijke ervaring om door het mulle woestijnzand van dit afgelegen gebied te rijden. Je vindt hier ook de historische tekeningen van de Bosjesmannen.

Kamperen bij Spitzkoppe

Het ultieme roadtrip-gevoel is natuurlijk om te kamperen in de vrije natuur. Helaas mag je niet zomaar wildkamperen in Namibië, maar in Spitzkoppe National Park ligt een camping waar je je eigen tentje mag opzetten met uitzicht op de prachtige rotsen van Spitzkoppe. Bij de ingang van het park bevinden zich een restaurant en toilet- en douchefaciliteiten. Maar de echte avonturier vind z’n eigen plekje verderop in het park. Genieten van een prachtige zonsondergang en overnachten onder de Afrikaanse sterrenhemel. What else?

spitzkoppe namibia
spitzkoppe namibia

camping namibia
camping namibia

namibia spitzkoppe
namibia spitzkoppe

Top reizen naar Spitzkoppe

Reisorganisaties met reizen naar Spitzkoppe

Meer blogs over Spitzkoppe

Beoordelingen van Namibië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1