Home
Blog
Bestemmingen
7x de mooiste plekken van Zuidelijk Afrika

7x de mooiste plekken van Zuidelijk Afrika

op 10 mei 2016
2 minuten leestijd
7x de mooiste plekken van Zuidelijk Afrika

De zuidelijkste punt van Afrika herbergt enkele van de mooiste landschappen ter wereld. Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe vormen samen een prachtige verzameling van bergen, valleien, woestijnen en watervallen.

Er zijn bruisende steden, zoals Kaapstad en Johannesburg, maar ook traditionele stammen en culturen, die je van dichtbij kunt leren kennen. Er is bijna teveel om uit te kiezen. Pascale, de reisexpert van Better Places, die al jaren in Zuid-Afrika woont, deelt daarom graag haar zeven favoriete plekken in Zuidelijk Afrika

1. Augrabies Falls National Park, Zuid-Afrika

“Zuid-Afrika heeft een groot aantal nationale parken, maar Augrabies Falls National Park is mijn absolute favoriet. Dit park ligt in de Noordkaap, in het noordwesten van het land, en het landschap is schitterend. Je komt hier niet voor de wilde dieren, alhoewel je er talloze vogelsoorten en bokken kunt spotten, maar voor het ruige landschap. Het heeft iets weg van de maan, heel bijzonder. Bovendien kun je hier kennismaken met afstammelingen van de Bosjesmannen, die een deel van het park runnen.”

2. Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika

“Ik houd ervan om van de gebaande paden af te gaan, maar Kaap de Goede Hoop is een bekende highlight die je niet mag missen. De hele route van Kaapstad naar de Kaap is schitterend. Je komt langs mooie stranden, langs de pinguïns van Boulders Beach en je kunt de spectaculaire kustroute Chapman’s Peak rijden. Het is een geweldige dagtrip vol natuurschoon.”

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Stellenbosch. Zuid-Afrika
Stellenbosch. Zuid-Afrika

3. Boland en de wijnroute rond Stellenbosch, Zuid-Afrika

“Het wijngebied rond Stellenbosch, Paarl en Franschoek wordt ook wel Boland genoemd. Dit gebied is onderdeel van de Route 62, de bekendste en langste wijnroute van Zuid-Afrika. Je gaat hier natuurlijk naartoe voor de heerlijke wijnen, maar ook voor de prachtige landschappen. Van groene valleien tot hoge bergen, hier vind je het allemaal.”

4. De bizarre Sossusvlei en Namib-Naukluft, Namibië

“Ik ben verschillende keren in de Sossusvlei geweest en ik krijg maar geen genoeg van die enorme leegte. Je kunt er een dag rijden zonder ook maar één andere auto tegen te komen. Je ziet alleen af en toe een snelheidscontrole, al zichtbaar op kilometers afstand! De Sossusvlei is onderdeel van Namib-Naukluft National Park en hier vind je de knalrode, hoge zandduinen waar Namibië zo beroemd om is. Prachtig om die bij zonsondergang te beklimmen.”

5. De Okavango Delta en Chobe National Park, Botswana

“De Okavango Delta en Chobe National Park zijn voor mij de mooiste plekken van Botswana. Die groene delta, de eilandjes in de rivier, de vele wilde diersoorten: schitterend. In Chobe zie je gegarandeerd  talloze olifanten. Een ontmoeting met deze dieren blijft een onvergetelijke ervaring, hoe vaak je ze ook ziet.”

Okavango Delta, Botswana
Okavango Delta, Botswana

Matobo Hils, Zimbabwe
Matobo Hils, Zimbabwe

6. Matobo Hils, Zimbabwe

“Zimbabwe is steeds meer in opkomst als reisbestemming en je kunt het land prima bezoeken tijdens een reis door Zuidelijk Afrika. Eén van de mooiste plekken van Zimbabwe is de Matobo Hills, een landschap met enorme keien en een prachtige vallei. De keien vormden al in het Stenen Tijdperk natuurlijke schuilplaatsen voor mensen en de geschiedenis van dit gebied is dan ook indrukwekkend.”

7. De indrukwekkende Victoria Falls, Zambia/Zimbabwe

“Je mag ze eigenlijk niet overslaan tijdens een reis door Zuidelijk Afrika: de Victoria Falls,  één van de grootste watervallen ter wereld. Het water stort met overweldigende kracht een kloof in. Het zien van de watervallen is al spectaculair genoeg, maar als je wilt kun je ook een rafttocht maken over de Zambezi-rivier.  Het is één van de beste plekken ter wereld om te raften en dat is dan ook een geweldige ervaring.”

Victoria Falls, Zimbabwe
Victoria Falls, Zimbabwe

Zo reis je door Zuidelijk Afrika

Wil je in korte tijd veel zien van Zuidelijk Afrika en ben je op zoek naar een bijzondere reis door deze regio? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele trip in overleg met een lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal en een echte aanrader.

Tekst: Karlijn Meulman/ Foto’s: Karlijn Meulman en Theo Molenaar

Meer blogs