Home
Blog
Bestemmingen
Gambia: de perfecte bestemming voor een korte rondreis

Gambia: de perfecte bestemming voor een korte rondreis

op 4 februari 2020
2 minuten leestijd
Gambia: de perfecte bestemming voor een korte rondreis

Terwijl de Hollandse regen buiten tegen de ramen tikt is dromen over een tropische vakantiebestemming een fijn tijdverdrijf. Een lange vakantie zit er even niet in, maar een weekje even ontsnappen aan de grauwe wolken zou toch wel erg lekker zijn... Maar ja, ver vliegen en een jetlag is niet wat je wilt voor zo’n korte trip. Gelukkig is er een paradijselijke bestemming op nog geen 6,5 uur vliegen vanaf Amsterdam; Welcome to the Gambia!

Zon, zee en strand

Met slechts een uurtje tijdsverschil blijft je biologische klok in het ritme en kun je vanuit het vliegtuig direct door naar het prachtige strand van bijvoorbeeld Kololi. Gambia is gezegend met een super zonnig klimaat. Van november tot en met juni valt er eigenlijk geen regen en kun je met 32 graden die korte broek of zomerjurk zonder probleem dragen. Vanaf juli vallen er af en toe tropische buien maar de zon blijft volop schijnen. Daarom is een rondreis Gambia eigenlijk het hele jaar door een heel goed idee.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afrika's kleinste land

Gambia is een van Afrika’s kleinste landen. Het is een dun streepje land rondom de Gambia rivier en wordt volledig omringd door Senegal. Het is 470 kilometer lang en slechts 80 kilometer breed. Lekker overzichtelijk en compact waardoor reisafstanden klein zijn. Maar het is ontzettend divers qua landschap. Want je hebt niet alleen de prachtige kust - echt, denk aan parelwit zand, turquoise zee compleet met palmboom en kokosnoot - maar ook de jungle en mangrove in het binnenland.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het binnenland

Ben je helemaal tot rust gekomen aan het strand en toe aan wat meer avontuur? Als je landinwaarts reist ben je binnen een mum van tijd in een totaal andere omgeving! Aan de rivier vind je prachtige lodges waar je een heel andere kant van Gambia kunt ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld met een traditionele boomstamboot de rivier op om apen en exotische vogels te spotten. Of ga op een off-road 4x4 jeep avontuur waarmee je de afgelegen traditionele dorpen kunt bezoeken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Levendige markten

Ook voor de cultuur ben in je in Gambia aan het goede adres. Om de sfeer te proeven zijn er meerdere markten waar je het Afrikaanse leven in alle glorie kunt ervaren. Er is een levendige vismarkt in Tanji, in Serrekunda vind je een overdekte markt waar je zo ongeveer alles kan vinden en voor het shoppen van souvenirs ben je bij de Senegambia craft market aan het juiste adres. Een bezoek aan een Gambiaanse markt is een feest voor de zintuigen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

The smiling coast of Africa

Gambia heeft de bijnaam ‘smiling coast’ en dat merk je direct in het contact met de lokale bevolking. Gambianen zijn vriendelijk, vrolijk en hartstikke gastvrij. Een leuke manier om dit te ontdekken is door bij een local thuis te eten. Dit kan bijvoorbeeld via een organisatie als Resirest die op deze manier toeristen in contact brengt met lokale families. Een onvergetelijke ervaring! De Gambiaanse keuken is eenvoudig maar lekker. Traditionele gerechten zijn bijvoorbeeld kip yassa (kip met citroensaus en rijst), benachin (rijst met tomatensaus en groenten) en domada (gestoofd vlees in pindasaus).

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Rondreizen

De combinatie van gegarandeerd zon, korte vlucht, geen jetlag, prachtig strand maar ook avontuurlijk binnenland maakt dat een rondreis in Gambia een echte aanrader is! Check hier de rondreizen in Gambia van onze partners TUI en Kras. Heb je wat langer de tijd en wil je meer van Afrika ontdekken? Dan is een rondreis Gambia met buurland Senegal een mooie combinatie.

Top reizen naar Gambia

Reisorganisaties met reizen naar Gambia

Meer blogs over Gambia

Beoordelingen van Gambia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.9
Cultuur
8.2
Stranden
8.2
Steden
6.7
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
7.9