Home
Blog
Fleur Madlener

Reisinspiratie

12 artikelen door Fleur Madlener
· Fleur Madlener
Last minute Italië: goedkope Italië vakantie tips
Je vindt er op iedere straathoek een goede koffietent, eet er de beste pizza’s uit het vuistje, geniet er van pasta in alle soorten en maten, kunt er afkoelen met de lekkerste smaken gelato en vervolgens verdrinken in de fantastische wijn. Er zijn alleen al zoveel culinaire redenen waarom een last minute vakantie naar Italië een heel goed idee is. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige steden, afwisselende natuur en de aangename temperatuur. Tijd om daar eens wat uitgebreider in te duiken!  
· Fleur Madlener
De Elfstedentocht: Ontdek de 11 steden van Friesland
De Elfstedentocht is Nederlands nationale trots, “De Tocht der Tochten”. De schaatswedstrijd op natuurijs die langs elf prachtige Friese steden komt. Om de bijna 200 kilometer lange route volledig van stevig natuurijs te voorzien is een behoorlijke periode van vorst nodig. Dat komt helaas niet meer zo vaak voor. Maar je kunt de elf steden ook op een heel andere manier ontdekken. Bijvoorbeeld op de fiets, varend, wandelend of als roadtrip. 
· Fleur Madlener
De Elzas wijnroute: Ontdek de mooiste plekken + onze tips
De Franse regio Elzas is om meerdere redenen een top bestemming voor een kleine rondreis. Vanwege de sprookjesachtige stadjes en dorpen, het bergmassief de Vogezen en de fantastische wandelingen en fietstochten die je daar kunt maken. Maar er is nog een goede reden om deze regio te bezoeken en dat is; de wijn!
· Fleur Madlener
Fotoserie street life in Gambia
Soms is rondslenteren het leukste wat je kunt doen in een land waar je niet eerder bent geweest. Het eenvoudige leven op straat in de totaal andere cultuur van Gambia laat zoveel moois zien. Dieren op straat, imposante bomen, een moskee en prachtige mensen. Bekijk hier onder de fotoserie die een caleidoscopisch beeld geeft van het alledaagse leven in Gambia.
· Fleur Madlener
Op safari in Botswana? Dit moet je weten!
Goede voorbereiding is het halve werk! Dat is in het geval van Botswana zeker waar. Een prachtig land voor een onvergetelijke safari maar er gaat wel een gedegen planning aan vooraf. We helpen je op weg!
· Fleur Madlener
7x Tips voor een auto huren in Zuid-Afrika
In het lijstje beste landen voor een roadtrip staat Zuid-Afrika hoog genoteerd. De wegen zijn goed onderhouden en het verkeer is er vrij overzichtelijk, de landschappen fantastisch en het huren van een auto is er betaalbaar. 
· Fleur Madlener
Op zomerse rondreis door de Vogezen
Hoewel ons platte kikkerland een prachtige vakantiebestemming is en het zomerse weer ieder jaar beter lijkt te worden, kan een mens soms eenvoudigweg de behoefte hebben om bergen te zien! Droom jij weleens over mooie groene valleien die worden ingesloten door spectaculaire bergkammen? Heb je ook zin om te wandelen door dichte oerbossen die doorkruist worden door snelstromende riviertjes en om lekker te picknicken aan een kraakhelder meer? Herken je dit? Dan ben jij misschien ook wel toe aan een bergen fix!
· Fleur Madlener
Op rondreis door zuidelijk en centraal Zwitserland
Wat is er nou lekkerder dan de frisse berglucht opsnuiven in een Zwitserse Alpenweide? Dat is eigenlijk in ieder jaargetijde een heel goed idee. Maar welke Alpenweide moet je hebben als je van hele hoge bergen houdt? Of juist van prachtige meren? En waar kun je het lekkerste eten? 
· Fleur Madlener
12x Waarom Kruger National Park een must-see in Zuid-Afrika is
Met meer dan 20 nationale parken is Zuid-Afrika goed bedeeld als het om natuurschoon en wilde dieren gaat. Het beroemdste park dat bijna iedereen wel van naam kent is het Kruger Park. Waarom je er naartoe moet gaan? Hieronder maar liefst 12 redenen!
· Fleur Madlener
Een mooie mix van strand, natuur en cultuur Gambia is the place to be!
Zoek je een vakantiebestemming waar je ‘het’ allemaal kan vinden? De zonaanbidder, de natuurliefhebber en de cultuursnuiver komen allemaal aan hun trekken in het gastvrije Gambia. Hier een aantal aanraders!
· Fleur Madlener
Gambia: de perfecte bestemming voor een korte rondreis
Terwijl de Hollandse regen buiten tegen de ramen tikt is dromen over een tropische vakantiebestemming een fijn tijdverdrijf. Een lange vakantie zit er even niet in, maar een weekje even ontsnappen aan de grauwe wolken zou toch wel erg lekker zijn... Maar ja, ver vliegen en een jetlag is niet wat je wilt voor zo’n korte trip. Gelukkig is er een paradijselijke bestemming op nog geen 6,5 uur vliegen vanaf Amsterdam; Welcome to the Gambia!
· Fleur Madlener
Ciudad Perdida Trek in Colombia
Het staat niet voor niets in de top 20 ‘must do’s in Colombia’ volgens de Lonely Planet. De hike naar de Ciudad Perdida (Spaans voor de Verloren Stad) is er eentje die je bij zal blijven. Het is één van de beste meerdaagse hikes die je kan doen in Colombia. Of zelfs - volgens sommigen - de beste in Zuid-Amerika!

Archief