Home
Blog
Mei 2013

Reisinspiratie

32 blogs geschreven in mei 2013
· Redactie
Rondreis langs eilanden Kroatië
In Kroatië, ook wel het ‘land van de duizend eilanden’ genoemd, ligt het natuurlijk voor de hand om als toerist te gaan ‘island hoppen’. Het maken van een rondreis langs diverse eilanden van Kroatië kan al tijdens een vakantie van een dag of acht, maar langer is natuurlijk nog leuker.
· Redactie
Culturele stedentrip Jeruzalem
Als je geen tijd hebt om lang op reis te gaan, dan is het maken van een korte stedentrip wellicht een goed idee. Londen en Parijs zijn leuk, maar ook redelijk voor de hand liggend. Kies liever eens voor een bestemming die verder weg ligt, zoals Jeruzalem in Israël.
· Redactie
Tips voor warme en droge reisbestemmingen
Terwijl Nederland volop in het regenseizoen lijkt te zijn beland, is er natuurlijk niets leuker dan je te verdiepen in allerlei exotische en vooral zonzekere bestemmingen voor je zomervakantie. Het online reisbureau Expedia maakte een klein overzicht van de meest ideale bestemmingen voor wat betreft het weer.
· Redactie
Nieuwe toeristische treinroutes Zuid-Korea
Het contrast tussen Noord-Korea en Zuid-Korea kan bijna niet groter zijn. Terwijl Noord-Korea zeer gesloten is, heeft buurland Zuid-Korea dit voorjaar twee nieuwe treinroutes uitgestippeld, speciaal bedoeld voor de toeristen die het land graag willen verkennen.
· Redactie
Wandeltochten langs locaties Game of Thrones
Game of Thrones is een mateloos populaire tv-serie. Deze fantasy-serie is opgenomen op verschillende locaties rond Dubrovnik en Belfast en liefhebbers van de serie kunnen in deze plaatsen nu terecht voor het maken van een wandeltour langs de diverse settings.
· Redactie
Rondreis Europa vol gratis activiteiten
Heb je zin in het ondernemen van een rondreis? Maak dan in plaats van een verre rondreis eens een lange rondreis, namelijk door Europa. Dat klinkt misschien als een dure aangelegenheid, maar dat hoeft helemaal niet. Hieronder vind je alvast een aantal tips voor gratis activiteiten in Europese landen.
· Redactie
Gratis vakantie voor Spaanse families
In Spanje mag dan veel vaker de zon schijnen dan in ons eigen land, als je in Spanje door de economische crisis niet meer van al die zon kunt genieten, dan is dat behoorlijk zuur. Een Spaanse hotelketen trekt zich het lot van de mensen die financieel gezien zwaar getroffen zijn aan en verwelkomt ze hartelijk in Benidorm.
· Redactie
Gokje wagen in de lucht?
Een lange vlucht kan soms nogal eentonig zijn. Goed, er zijn hapjes en drankjes aanwezig en je kunt een filmpje kijken als je dat wilt, en nog een, en nog een. Toch zou menig reiziger in een vliegtuig graag wat meer willen kunnen doen en dat weten ook de twee Franse zakenpartners die een leuk concept voor in de lucht hebben bedacht.
· Redactie
Paus Tour populair in Argentinië
Als je aan Argentinië denkt, dan denk je waarschijnlijk aan onze nieuwe koningin Maxima en aan de tango. Argentinië is echter ook het geboorteland van de huidige paus Franciscus. Of je nu wel of niet pauselijk gezind bent, het is toch interessant om diens achtergrond te kennen. Daarom is de ‘Paus Tour’ een leuke tip voor een ‘uitje’ tijdens je rondreis door Argentinië.
· Redactie
De meest bijzondere bestemmingen op aarde
Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren wat de aantrekkingskracht van een bepaalde bestemming betreft, maar sommige plaatsen op aarde zijn zó bijzonder, dat ze niemand onberoerd zullen laten. Als je nog een bestemming voor een reis zoekt, dan vind je hieronder alvast enkele bruikbare tips.
· Redactie
Japan wordt voordeliger
Het bijzondere land Japan is geen typische vakantiebestemming, maar toch zeker de overweging van een verre rondreis waard. Japan heeft namelijk veel te bieden, onder andere op het vlak van culturele bezienswaardigheden. Bovendien wordt het bezoeken van Japan steeds voordeliger.
· Redactie
Belangrijkste attractie Zuid-Korea heropend
Zuid-Korea heeft vijf jaar lang gewerkt aan de restauratie van Namdaemun, een topattractie voor toeristen in Zuid-Korea. Namdaemun is ‘de grote zuidelijke poort’. Deze poort is door brandstichting aan het begin van 2008 ernstig beschadigd geraakt en langdurige restauratie was dan ook essentieel om de poort weer in de oude glorie te herstellen.
· Redactie
Retro nieuwste trend in reizen
Terug naar hoe het vroeger was is een trend die je al veel voorbij ziet komen in het dagelijks leven, zoals in mode, accessoires en gadgets. Nu is ook de mogelijkheid van het ‘retro reizen’ ontdekt en duidelijk een trend geworden.
· Redactie
Op reis voor een paar honderd euro
Als jij deze zomer graag op reis wilt gaan, dan mag een gebrek aan financiële middelen natuurlijk geen roet in het eten gooien. Gelukkig zijn er voldoende manieren om er even een paar dagen tussenuit te piepen, zonder gelijk de hoofdprijs te hoeven betalen.
· Redactie
Gedenktekens geven meer betekenis aan je rondreis
Als je tijdens je rondreis over de wereld graag ook iets van de – soms tragische – historie van een land wilt meekrijgen, dan zijn er talloze plekken op aarde waar de herinnering aan het verleden met behulp van gedenktekens en museums levendig wordt gehouden en wordt uitgelegd en herdacht. 
· Redactie
IJsland prima voor een rondreis in de zomer
IJsland klinkt een heel stuk kouder dan het er daadwerkelijk is. Goed, gedurende de wintermaanden kan het er natuurlijk behoorlijk vriezen, maar op dit moment zijn de temperaturen er al bijzonder aangenaam en in de zomermaanden is IJsland dan ook een prima bestemming voor een korte of lange rondreis.
· Redactie
Wandelen voor gevorderden in Amerika
Extreme sports zijn voor actief ingestelde vakantiegangers een leuke activiteit om tijdens een verre rondreis te ondernemen. Nu klinkt wandelen misschien niet direct als een gevaarlijke sport, maar dat wordt toch een beetje anders als je voor een van onderstaande wandelroutes kiest.
· Redactie
Vliegangst vaarwel zeggen in het Aviodome
Het hebben van vliegangst is een heel vervelende aandoening, waar je in principe niet al te vaak mee geconfronteerd hoeft te worden. Als je graag een verre reis wilt ondernemen, dan is vliegangst echter wel degelijk een probleem van grote omvang.
· Redactie
Rondreis Indonesië per cruiseschip in opkomst
Dat Indonesië een prachtig vakantieland is voor het maken van een verre rondreis, dat is natuurlijk al langer bekend. Nieuw is echter dat Indonesië ook steeds vaker wordt bezocht door vakantiegangers die zich per cruiseschip laten vervoeren. De Indonesische archipel is zelfs goed op weg om de meest drukbezochte cruisebestemming van heel Azië te worden.

Archief