Home
Blog
September 2014

Reisinspiratie

34 blogs geschreven in september 2014
· Redactie
5 eilanden waar je ze niet verwacht
Parijs, Venetië en Rome zijn allemaal beroemde toeristische trekpleisters en hebben iets bijzonders gemeen: ze hebben allemaal verborgen eilanden in de stad.
· Redactie
Divers Brazilië: voor elk wat wils
Brazilië. Het is niet alleen net zo groot als het hele Europese continent, maar zeker ook zo divers. Dat biedt oneindige mogelijkheden voor zowel avontuurlijke reizigers als zij die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie.
· Redactie
Heftig: Beelden van uitbarsting Japanse vulkaan Ontake
Afgelopen zaterdag werden honderden mensen verrast door de uitbarsting van de 3067 meter hoge Ontake vulkaan in Japan, die as en stenen uitspuwde. Bekijk hier beelden.
· Redactie
Nieuwe Djoser rondreizen
Reisorganisatie Djoser heeft weer een aantal nieuwe rondreizen aan haar reisaanbod toegevoegd: de Indonesische Kleine Sunda-eilanden en ook een mooie rondreis naar Tunesië.
· Redactie
VIDEO: Amerika vanuit de lucht
Met de komst van drones is het vrij eenvoudig en betaalbaar geworden om beelden vanuit de lucht te schieten. In Amerika is het echter sinds kort verboden om drones te gebruiken in nationale parken, tenzij specifiek toestemming wordt verleend.
· Redactie
De Pacaya vulkaan in Guatemala
De stad Antigua in Guatemala heeft reizigers al een hoop te bieden, maar een uitstapje naar de actieve Pacaya vulkaan mag je zeker niet missen als je hier in de buurt bent.
· Redactie
De Los Angeles River
Een stroompje water in een betonnen rivier, Art Deco bruggen...komt deze plek je bekend voor? Dat zou goed kunnen, want de Los Angeles River was het decor van vele films en video-clips.
· Redactie
Bijzonder kamperen in Frankrijk
Frankrijk is een typisch kampeerland: er zijn talloze prachtige plekken waar je met je tentje neer kan strijken. Er is voor ieder wel wat wils: er zijn natuurcampings, luxe campings, maar ook campings dichtbij interessante steden vol met cultuur.
· Laurens Taekema
China volgens reisblogger Manouk
In deze nieuwe rubriek voelen we reisbloggers aan de tand over een bepaalde bestemming. In deze eerste aflevering vragen we Manouk naar haar ervaringen in China!
· Redactie
17 prachtige paden waar je wilt wandelen
Er gaat niets boven een wandeling langs een prachtig pad om even je hoofd leeg te maken, of om op ideeën te komen. Onze literatuur, poëzie, kunst en muziek zitten vol met verwijzingen naar wegen en paden en ook fotografen kunnen hun ogen (en lensen) er niet vanaf houden. Daarom hieronder een serie van prachtige foto's van paden waar wij graag zouden willen wandelen.
· Redactie
De 3 meest avontuurlijke rondreizen
In de wereld zijn genoeg bestemmingen te vinden waar avontuurlijke rondreizen kunnen worden gemaakt. Het kiezen van een avontuurlijke rondreis is niet gemakkelijk, daarom hebben wij een drietal reizen voor jou op een rijtje gezet. Kijk bijvoorbeeld naar de volgende rondreizen en ga een unieke reiservaring tegemoet.
· Redactie
Miami krijgt eigen 'Eiffeltoren'
Onlangs stemden kiezers in met de plannen voor SkyRise Miami, een 305 meter hoge wolkenkrabber die 430 miljoen dollar gaat kosten en ingeluid werd als 'Miami's Eiffeltoren'.
· Redactie
7 van 's werelds mooiste veerboot tochten
Het maken van een veerboot tocht tijdens je reis is vaak een bijzondere ervaring. Vanaf het dek kun je genieten van de frisse lucht, het prachtige uitzicht op de stad en kun je je even een local voelen.
· Redactie
VIDEO: Canadese droom
Turquoise blauwe meren omgeven door besneeuwde bergtoppen en groene dennebomen. Ja, voor natuurliefhebbers is Canada wel een droombestemming.
· Redactie
Don Juanmeer: het zoutste meer ter wereld
Het Don Juanmeer is een klein, ondiep meer in een van de Droge Valleien van McMurd van Antarctica, en met een zoutgehalte van boven de 40%, het zoutste meer ter wereld.
· Redactie
Een unieke rondreis langs de hoogtepunten van Griekenland
Griekenland is uitstekend geschikt voor een culturele rondreis. Om iets te kunnen proeven van de Griekse cultuur, beschaving en historie, is een rondreis zeker aan te raden. De Griekse mythologie lijkt overal mee verweven te zijn. Er zijn diverse manieren om een rondreis door Griekenland vorm te geven. Je kunt de reis zelfstandig boeken, maar het is ook mogelijk de rondreis te maken met een andere groep vakantiegangers.
· Redactie
Dit is waar stewardessen slapen tijdens een vlucht
Niet alleen vakantiegangers hebben behoefte om te rusten tijdens lange-afstandsvluchten. Ook het hardwerkende cabinepersoneel heeft een welverdiende pauze nodig. Maar heb je je ooit afgevraagd waar zij deze doorbrengen?
· Redactie
Nieuw bij Kras: reizen naar Dubai
Nieuw in het reisaanbod van reisorganisatie Kras is de bestemming Dubai. Deze stad leent zich, naast een fijne zonvakantie, ook uitstekend voor een fascinerende stedentrip. Shoppen, cultuur snuiven, uit eten gaan en verschillende activiteiten doen kan allemaal prima in Dubai!
· Redactie
Parel op Tasmanië: Bay of Fires
We komen wel eens vaker mooie stranden tegen, maar Bay of Fires is toch wel speciaal. Dit afgelegen gebied ligt aan de oostkust van Tasmanië, 240 kilometer kilometer onder Australië.

Archief