Home
Blog
Januari 2011

Reisinspiratie

21 blogs geschreven in januari 2011
· Redactie
Bezienswaardigheden Thailand
We proberen Rondreis.nl voortdurend uit te breiden met leuke, handige en extra informatie voor je rondreis. Dit keer hebben we de bezienswaardigheden in Thailand toegevoegd!
· Redactie
Thailand sluit populaire duikoorden
Thailand sluit tientallen toeristische en lucratieve duikoorden om de prachtige koraalriffen in de Andamanse Zee aan de westkust te beschermen.
· Redactie
Familiereis maken?
Ga je een familiereis of verre reis met kinderen maken? Dan kun je ook terecht op de website nieuwe website Familiereis.nl. Op deze site staan alleen familiereizen voor ouders die een verre reis met kind willen maken.
· Redactie
Negatief reisadvies Tunesië
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tunesië aangepast. Reizen die niet noodzakelijk zijn worden afgeraden. Dat is de op een na zwaarste waarschuwing.
· Redactie
Zuid-Afrika verkozen tot ‘Mooiste plek van de wereld’!
Op de Vakantiebeurs hebben veel bezoekers hun stem uitgebracht op de SUMMUM.nl verkiezing ‘Mooiste plek van de wereld’. De wildparken in Zuid-Afrika uitgeroepen tot de Mooiste plek van de wereld.
· Redactie
Smeltrecord voor ijskap Groenland
De gletsjers op Groenland hebben afgelopen jaar ernstig te lijden gehad onder de hoge temperaturen. Onderzoekers hebben in 2010 een smeltrecord vastgesteld, zo meldden zij in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Research Letters.
· Redactie
Tripadvisor gaat vliegmaatschappijen beoordelen
TripAdvisor, 's werelds grootste reiswebsite waarop reizigers wereldwijd beoordelingen van accommodatie, restaurants en reisgelateerde activiteiten kunnen achterlaten, heeft aangekondigd nu ook vliegmaatschappijen te gaan 'ranken'.
· Redactie
Goedkope rondreizen naar Thailand
Kras vakanties biedt in Januari extra goedkope rondreizen naar Thailand aan..boek nu het nog kan!
· Redactie
Helft Turkije-gangers reist zonder vaccinatie
Bijna de helft van alle Nederlandse vakantiegangers die het afgelopen jaar naar Turkije, Egypte, Marokko of Kroatië zijn geweest, heeft zich niet laten vaccineren.
· Redactie
Grote fusie vliegticketaanbieders
Het internationale reisconcern BCD Holdings N.V. kondigt vandaag de fusie van CheapTickets, Vliegwinkel, Flugladen, BudgetAir en Vayama aan.
· Redactie
Een rondreis Belize?
Een rondreis Belize is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een rondreis voor 2011 zoekt, maar dit land heeft veel te bieden!
· Redactie
Cuba ontdekken vanuit één hotel?
De website Goeie Vraag legt de vraag voor of je Cuba kunt ontdekken tijdens een vakantie als je de hele tijd in hetzelfde hotel verblijft?
· Redactie
Op vakantie gaan blijft voor Nederlanders
Ruim de helft van de vakanties zal in het buitenland doorgebracht worden (18.4 miljoen), iets minder dan de helft in eigen land (17.7 miljoen). Is het mooi weer in Nederland, dan komt het aantal binnenlandse vakanties hoger uit.
· Redactie
Angkor Wat in Cambodja
De vlag van Cambodja is de enige vlag ter wereld waarop een gebouw staat afgebeeld. De tempel Angkor Wat die op de vlag te zien is, wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld.
· Redactie
Nieuw reisprogramma: Wie Is De Reisleider bij RTL 5
Kijk op donderdag 6 januari om 21.30 uur naar Wie Is De Reisleider bij RTL 5!
· Redactie
Toerisme New York City breekt alle records
De naweeën van de recessie lijken volledig aan New York City voorbij te gaan. De stad ontving in 2010 maar liefst 48,7 miljoen bezoekers; dat is een stijging van bijna 7 procent vergeleken met het jaar ervoor en een absoluut record.
· Redactie
Zeldzame robben ontdekt in Griekenland
Wetenschappers hebben in Griekenland een kolonie zeer zeldzame mediterrane monniksrobben ontdekt. Deze soort is de meest bedreigde zeehond ter wereld.
· Redactie
Qantas bezwijkt onder Facebook
De Australische luchtvaartonderneming Qantas is 'bezweken' onder de druk van social network site Facebook, dat een campagne was begonnen tegen het verbod op muziekinstrumenten in de handbagage.
· Redactie
Informatiedag van Kras Reizen
Ook dit jaar organiseert KRAS weer een infodag. Naast een aantal interessante audiovisuele presentaties van verschillende bestemmingen, zijn ook de inkopers en reisleiders aanwezig voor al je vragen.

Archief