Home
Blog
Januari 2015

Reisinspiratie

31 blogs geschreven in januari 2015
· Redactie
Het meest afgelegen eiland ter wereld
Het is meer dan 1.500 kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde landmassa, en daarmee het meest afgelegen eiland ter wereld: Tristan da Cunha.
· Redactie
4x4 avontuur in Bolivia: Salar de Uyuni
Het door land ingesloten Bolivia heeft reizigers veel te bieden. Van de rijke fauna in het Amazone regenwoud tot tochten in de bergen van de Andes. Een wat minder bekend hoogtepunt is het maken van een 4x4 reis door de Altiplano hoogvlakte in de Boliviaanse woestijn.
· Redactie
Hvítserkur, bijzondere rotsformatie op IJsland
Een van de vele wonderen van IJsland is Hvítserkur, een rotsformatie in de zee bij Huna Bay. Sommigen zeggen dat zijn vorm doet denken aan dat van een versteend zeemonster. Zie jij het?
· Redactie
Ontdek het andere Myanmar
Myanmar. Volgens ons één van de laatste pareltjes van het oude Azië, opent langzaam de grenzen. Reis langs onontdekte tempelruïnes, kleurige marktjes, uitgestrekte rijstvelden en boeddhisten.
· Redactie
De 10 gaafste metrostations ter wereld
In steden als New York of Londen is de metro een erg handig vervoersmiddel om de stad te gaan verkennen. Hoewel de metrostations in deze steden een mooie urban sfeer hebben, zijn er elders ter wereld metrostations die qua esthetiek fraaier zijn. Bekijk hieronder de 10 gaafste metrostations ter wereld.
· Redactie
VIDEO: 10 nachten onder het Noorderlicht
Als het gaat om onze bucketlist, dan is het het zien van het Noorderlicht een van de dingen die hoog op ons lijstje staat. Timelapse filmmaker Joel Schat had het geluk om dit natuur fenomeen tien nachten te mogen aanschouwen en maakte er een gave video van.
· Redactie
Lichtgevende plankton verlichten de wateren voor de kust van Hong Kong
Terwijl wij gisteren hier even ijs op het water hadden en vandaag een beetje sneeuw kregen, werden de wateren voor de kust van Hong Kong afgelopen week verlicht door lichtgevende plankton.
· Redactie
's Werelds mooiste hotel zwembaden
Tropische infinity pools, een duik nemen bovenop een rooftop of snorkelen in lagune aquaria. Dit zijn enkele van de mooiste zwembaden ter wereld om van te dromen!
· Redactie
Petra, rotsenstad van de Nabateeër-koningen
De oude stad Petra, met zijn architectuur deels uitgehakt uit roze getinte kliffen, is niet alleen het grootste hoogtepunt van Jordanië, het behoort ook tot een van de zeven wereldwonderen.
· Redactie
Met Djoser naar Indonesië
Wil je dit jaar een rondreis door het mooie Indonesië maken? Djoser reizen heeft een uitgebreid aanbod van groepsreizen naar Indonesië. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.
· Redactie
Namaqualand, bloemenzee in Zuid-Afrika
Namaqualand is een gebied in het noordwesten van Zuid-Afrika, met twee gezichten. Zomers is het er heet en dor, maar in de winter en het voorjaar verandert het in een grote bloemenzee.
· Redactie
10 redenen om naar Cuba te gaan
Cuba is een bestemming als geen andere waar je oude plantages, weelderige valleien, een rijke geschiedenis en literaire relikwieën vindt. We geven je 10 redenen waarom je dit prachtige Caribisch eiland zo moeten bezoeken.
· Laurens Taekema
Nieuw-Zeeland volgens reisblogger Marcella
In deze rubriek vertellen Nederlandse travelbloggers over hun ervaringen in een bepaald land. In deze derde aflevering vertelt Marcella ons vanalles over Nieuw-Zeeland!
· Redactie
VIDEO: Sri Lanka, eiland van de Dharma
Dit jaar speelt het populaire AVRO-programma 'Wie is de Mol' zich af op het mooie eiland Sri Lanka in Zuid-Azië. Hoe mooi dit land is laat deze video zien.
· Redactie
Costa Rica's mooiste stranden
Costa Rica heeft misschien wel een aantal van de mooiste regenwouden en wilde dieren van onze planeet, maar het beschikt ook over een aantal geweldige stranden. Of je nu wilt gaan body surfen of gewoon van de zon wilt genieten, één ding is zeker: Costa Rica is een droombestemming voor strandliefhebbers! We hebben de mooiste stranden voor je op een rij gezet.
· Redactie
Het meest witte zandstrand ter wereld: Hyams Beach (Australië)
De oostkust van Australië staat bekend om het Great Barrier Reef en de goede surfmogelijkheden, maar het heeft ook schitterende stranden. Wat te denken van Hyams Beach,  het meest witte zandstrand ter wereld.
· Redactie
FOTOSERIE: Geometrie in het dagelijks leven
De in München gevestigde fotograaf Bernhard Lang heeft een formidabele oeuvre gecreëerd door naar beneden te kijken op de samenleving. Zijn foto's tonen de onverwachte geometrie en de patronen in het dagelijks leven.
· Redactie
Een dagtrip maken naar Antarctica? Het kan!
Als iemand je op maandag vraagt wat je het weekend gedaan hebt, kun je antwoorden met "Oh, ik ben even naar Antarctica geweest".
· Redactie
De 10 koudste steden ter wereld
Hier in Nederland hebben we de afgelopen dagen te maken gehad met harde wind, maar echt koud wil het deze winter nog niet worden hier. Hoe anders is dat in deze steden, die behoren tot de koudste ter wereld!

Archief