Home
Blog
Bestemmingen
Een dagtrip maken naar Antarctica? Het kan!

Een dagtrip maken naar Antarctica? Het kan!

op 14 januari 2015
1 minuut leestijd
Een dagtrip maken naar Antarctica? Het kan!

Als iemand je op maandag vraagt wat je het weekend gedaan hebt, kun je antwoorden met "Oh, ik ben even naar Antarctica geweest".

Een bedrijf in Australië biedt vluchten van een halve dag over Antarctica aan vanuit 5 steden in Australië. Het duurt zo'n drie uur vliegen totdat het ijzige landschap van Antarctica te zien is.

Phil Asker is de oprichter van Antarctica Sightseeing Flight en de bedenker van deze bijzondere dagtrip. Sinds 1994 voeren ze deze vluchten uit, als onderdeel van zijn grotere bedrijf Captain's Choice, dat luxe charter vluchten uitvoert naar afgelegen bestemmingen.

Antarctica Sightseeing Flight biedt nu 19 verschillende routes aan vanaf vijf Australische steden - Sydney, Melbourne, Perth, Adelaide en Brisbane. De vluchten duren zo'n 12 tot 13 uur met een Quantas 747-400ER. Na het bereiken van de zuidpool wordt er zo'n vier uur boven het landschap gevlogen. Op basis van het weer en sateliet beelden bepalen de piloten wat de beste route is om van het uitzicht te genieten.

Een populaire route is over de Franse basis op Dumont d'Urville, waar een dramatische gletsjer achter ligt en ijsberg Alley aan de voorkant, evenals de Commonwealth Bay, waar de hut van ontdekkingsreiziger Douglas Mawson staat. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Ninnis gletsjer, de Transantarctisce bergen, de Italiaanse basis in Terra Nova Bay en de mozaïek ijs formaties van de Ross Zee.

Tijdens de vluchten zijn er deskundigen aanwezig die de bezienswaardigheden beschrijfen en feiten over Antarctica vertellen. Ook worden er presentaties gestreamd van wetenschappers die op Antarctica verblijven.

Aan zulke exclusieve vluchten hangt natuurlijk ook wel een flink prijskaartje, deze lopen uiteen van €825 tot €5520.

Zou jij dat over hebben voor zo'n dagtrip boven Antarctica? Je kunt natuurlijk ook een meerdaagse rondreis naar Antarctica kunnen maken, maar ook die zijn niet goedkoop.

 

Top reizen naar Australië

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.7
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
9