Home
Blog
Bestemmingen
Het einde van de wereld: Tierra Del Fuego

Het einde van de wereld: Tierra Del Fuego

op 27 november 2013
1 minuut leestijd
Het einde van de wereld: Tierra Del Fuego

Welkom op het einde van de wereld genaamd 'Vuurland'. Tierra Del Fuego is een archipel aan het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en geldt als de toegangspoort tot Antarctica.

Welkom op het einde van de wereld genaamd 'Vuurland'. Tierra Del Fuego is een archipel aan het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika waar geen buitenstaanders kwamen totdat de ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan hier in 1520 aankwam.

De afgelegen locatie trekt 500 jaar later nog steeds reizigers die deze plek gebruiken als de toegangspoort tot Antarctica. Desondanks blijft Vuurland de 'onontdekte parel van Zuid-Amerika' waar nog niets is veranderd door het toerisme.

De driehoekige archipel wordt omringd door de stormachtige Zuid-Atlantische Oceaan en de Straat van Magellan en biedt veel natuurlijke schoonheid: schilderachtige gletsjers, weelderige bossen, verbazingwekkende bergen, heldere waterwegen en een dramatische zeekust.

Het gebied werd in 1881 onwillig verdeeld tussen Argentinië en Chili. De grootste plaats in de regio is Ushuaia aan de Argentijnse kant en is de zuidelijkste stad ter wereld. De belangrijkste stad op de Chileense kant van het eiland is Porvenir. Tierra del Fuego is geïsoleerd en moeilijk te bereiken, maar voor de echte avontuurlijke reizigers naar Argentinië een must.

Top reizen naar Argentinië

Reisorganisaties met reizen naar Argentinië

Meer blogs over Argentinië

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9