Home
Blog
Bestemmingen
Hiken in Argentinië: Dit zijn de top 5 wandeltochten

Hiken in Argentinië: Dit zijn de top 5 wandeltochten

2 minuten leestijd
Hiken in Argentinië: Dit zijn de top 5 wandeltochten

In het land van de tango zijn dit vijf trekkingen waarvoor je jouw dansschoenen maar wat graag verwisselt voor stevige stappers!

Argentinië heeft het allemaal: charme, passie, lekker eten en immense natuurpracht. Zodra je de stedelijke gebieden uit trekt, komen weelderige valleien met rivieren, watervallen, meren, giga heuvels en bergpieken je tegemoet. Om nog niet te spreken over de gave uitzichten op gletsjers. Waarbij het alom bekende Patagonië voor velen de topfavoriet is, letterlijk ook nog. Wij vinden dat niets je dichter bij de natuur brengt dan een uitdagende wandeling. Daarom mag je de volgende wandeltochten in Argentinië niet missen!

1. El Chaltén - Loma del Pliegue Tumbado

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

El Chaltén is een klein dorp aan de voet van de Andes. Voor veel wandelaars is dit een geliefde thuisbasis. Er zijn namelijk legio aan routes te lopen, variërend van enkele uren tot meerdaagse expedities. Een tocht die je sowieso in de benen wilt hebben, is de ruime tien kilometer van El Chaltén naar Loma del Pliegue Tumbado. Je stijgt geleidelijk tot zo’n 1.200 meter waarbij je op het laatste stuk schitterend zicht hebt over Lago Viedma, de Cerro Torre en de Cerro Fitz Roy.

2. Perito Moreno Hike

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Niet ver van El Chaltén ligt het Los Glaciares National Park met de beroemde Perito Moreno gletsjer. Wanneer je het horen afbrokkelen van een Argentijnse gletsjer op jouw bucketlist hebt staan, is dit dé plek om naartoe te gaan! In het gebied vind je zo’n 4000 meter aan wandelpaden, waarbij de combinatie van gletsjerijs, bergen en groene bossen magisch is. Maar echt, een hike naar de gletsjers Perito Moreno, Viedma of Spegazzini is een must-do! Voel je het ijs ook al denkbeeldig kraken onder je voeten? ;-)

3. La Cumbrecita - Villa Alpina - Champaquí - Cerro Negro

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op twee uur rijden van Córdoba vind je het pittoreske La Cumbrecita. Vanuit hier maak je een te gekke vierdaagse tour die je nog lang zal heugen. Via Villa Alpina beklim je namelijk de Champaquí-heuvel. Let wel: dit betreft een expeditie voor gevorderden. Trek je bergschoenen aan en bereid je voor op 70 kilometer aan buitengewone natuurtaferelen!

4. Ushuaia - Martial - Godoy

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanuit Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, loop je via de skipiste naar het pad dat je naar de gletsjer Martial leidt. Waarna je via een verlaten vallei richting het minder bekende Cerro Godoy gaat. Kleed je goed aan, want het is hier koud! De wandeling telt twintig kilometer, is van middelmatig niveau en werkelijk waanzinnig! Met andere woorden: niets dat je tegenhoudt om eropuit te trekken!

5. Iruya - Mirador del Cóndor - Mirador a San Isidro

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Je verwacht het misschien niet, maar ook in het noorden van Argentinië zit je als wandelliefhebber gebakken. Zo is de route vanuit Iruya, op zo’n vijf uur rijden van Salta vandaan, via Mirador del Cóndor naar Mirador a San Isidro adembenemend. Het is tien kilometer natuurschoon aan de haak. Waarbij het real life spotten van condors het absolute hoogtepunt vormt.

Top reizen naar Gent

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9