Home
Blog
Bestemmingen
Cono de Arita in Argentinië

Cono de Arita in Argentinië

op 19 juli 2014
1 minuut leestijd
Cono de Arita in Argentinië

In de omgeving van de zuidelijke grens van Salar de Arizaro in Argentinië, ligt een vreemde vulkanische piramide: Cono de Arita.

Deze bijna perfecte kegel stijgt onverwachts in het midden van de Salar de Arizaro zoutvlakte 122 meter de lucht in. Het ligt in de zesde grootste zoutvlakte ter wereld en is de tweede grootste in Argentinië, op zo'n 70 kilometer van het dorp Tolar Grande. De naam 'Cono de Arita' kom uit de Aymara taal, waarbij 'Arita' 'scherp' betekend.

In het begin van de twintigste eeuw werd nog aangenomen dat deze perfecte kegel alleen door mensen gebouwd kon worden. Cono de Arita is echter natuurlijk ontstaan en vermoedelijk is het een kleine vulkaan die nooit krachtig genoeg was om tot uitbarsting te komen en dus nooit lava uitstootte of een krater heeft ontwikkeld. Alles rondom de kegel is zwart zout dat naar de oppervlakte is gebracht door oude magma stromen onder de grond. Archeologische resten die in de kegel werden gevonden hebben aangetoond dat deze plek als ceremonieel centrum werd gebruikt voor de komst van de Inca's.

Top reizen naar Gent

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9