Home
Blog
Bestemmingen
Cono de Arita in Argentinië

Cono de Arita in Argentinië

op 19 juli 2014
1 minuut leestijd
Cono de Arita in Argentinië

In de omgeving van de zuidelijke grens van Salar de Arizaro in Argentinië, ligt een vreemde vulkanische piramide: Cono de Arita.

Deze bijna perfecte kegel stijgt onverwachts in het midden van de Salar de Arizaro zoutvlakte 122 meter de lucht in. Het ligt in de zesde grootste zoutvlakte ter wereld en is de tweede grootste in Argentinië, op zo'n 70 kilometer van het dorp Tolar Grande. De naam 'Cono de Arita' kom uit de Aymara taal, waarbij 'Arita' 'scherp' betekend.

In het begin van de twintigste eeuw werd nog aangenomen dat deze perfecte kegel alleen door mensen gebouwd kon worden. Cono de Arita is echter natuurlijk ontstaan en vermoedelijk is het een kleine vulkaan die nooit krachtig genoeg was om tot uitbarsting te komen en dus nooit lava uitstootte of een krater heeft ontwikkeld. Alles rondom de kegel is zwart zout dat naar de oppervlakte is gebracht door oude magma stromen onder de grond. Archeologische resten die in de kegel werden gevonden hebben aangetoond dat deze plek als ceremonieel centrum werd gebruikt voor de komst van de Inca's.

Top reizen naar Gent

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9